Nas uscat si infundat - Ajutor, nu stiu ce sa fac

01-07-2009
hspinache
Nu este medic/terapeut
hspinache
Buna ziua, O sa incerc sa va prezint problema mea sint extraordinar de stresat si speriat Rog ajutor: -simtomatica a aparut cam de 5 zile, treptat si evolutiv la inceput am crezut ca este viroza. -pina acum nu am avut probleme majore cu nasul cind apareau viroze primavara si toamna reactiona normal cu infundari si scurgeri care durau 3-4 zile -uneori dimineata mai manifesta curgeri care dupa ce il suflam se oprea -seara cind ma culcam nu aveam vreo senzarie deosebita uneori il mai suflam seara nu stiu daca in timpul nopti respiram pe o nara s-au pe amindoua, pentru ca atunci dormeam normal -actual: -ambele nari sint circulabile, dar foarte greu adica cu debit mic -nu curge nimic din el, nici in git, nici in afara -seara, dupa ora 8 incepe sa se acentueze senzatia de infundare -daca stau la orizontala cu fata in sus, se echilibreaza narile dar foarte incet -daca ma intorc pe o parte apare la inceput senzatia de infundare, apoi se mai libereaza nara superioara in timp ce nara inferioara se infunda -daca incerc sa ma intorc pe cealata parte, dupa un timp se infunda nara care functiona iar cealalta nu se desfunda ca sa se desfunde stau cu fata in sus s-au ma scol in picioare timp de 30-45 minute -nu mi se pare ca m-ar ustura vreo nara -mi s-a intimplat de 3 ori ca stind pe o parte, sa imi apara senzatii de iritare in zona gitului pe unde trece aerul din nara care functioneaza si chiar am avut situatii ca am inceput sa ma innec, sa tusesc -am senzatia de uscaciune si in git, si in gura -din cauza panicii pe care o am, nu am stare sa stau pe loc in pat si vreau mereu sa schimb pozitia nu pot pentru ca pe cealalta parte nu pot repira Am fost la un specialist ORL care a diacnosticat astfel : -nara singa cu tendinta de infundare, nara dreapta cu deviatie de sept -rinita vasomatone -faringita cronica Mi-a prescris :-biorinil sprai -3/zi timp de 7 zille -nazomer -de pus la discretie, pina la 2 luni -trachisan -3/zi , 5 zile -mi-am pus ieri de 2 ori nazomer si am luat 2 pastile de trachisan si parca s-a uscat mai rau biorinil nu am pus de frica deteriorare mucoasei Alte mentiuni : -datorita stresului, panicii, in care sint, transpir, nu am stare sa stau linistit, mai ales noptea dorm cam 3 ore pe noapte seara iau o pastila de Somn usor-Hofigal are 400 mg valeriana, 100mg passifora, ceva levantica nu stiu daca are vreo importanta pentru nas ziua nu am stare de liniste, transpir foarte mult si nu am pofta de mincare -fumez cam 6-8 tigari/zi si nu fumez intre 18-07 -nu beau alcool sau bere, nu prea mai maninc carne maninc foarte putin Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce decizie sa iau.
3 comentarii
0
01-07-2009, ora 20:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu vad nici un motiv de panica este o deviatie de sept insotita de o rinita. faceti tratamentul adiministrat... adaugati Vit A uleioasa in nas pentru a proteja mucoasa nazala. si seara la culcare faceti inhalatii cu ceai de musetel + 4 5 pic de IINHALANT. in 5-7- zile o sa fiti mult mai bine incercati sa dormiti linistit.. conteaza pentru starea generala a organizmului.
0
01-07-2009, ora 21:19
hspinache
Nu este medic/terapeut
hspinache
Este evident ca as vrea sa dorm linistit dar parca pot. Eu am scris in un fel si s-a afisat mai condensat si anumite elemente au devenit nesenificative am facut tratamentul o zi si parca mi-a crescut senzaria de uscaciune credeti ca este o impresie nasul ziua nu este infundat si nu imi curge deloc. Are vrun sens sa pun de 3 ori pe zi biorinil Pun Vitamina A dimineata sau seara Va multumesc.
0
02-07-2009, ora 14:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
biorinilul.. numia cand simtiti ca nu puteti respira. vit a se poate de 4-5 ori pe zi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: