nasterea prematura se poate repeta? | Forumul Medical ROmedic

nasterea prematura se poate repeta?

19-02-2010
gigi21
Nu este medic/terapeut
gigi21
am o luna de cand am suferit o nastere prematura, adica la 24 sapt., (dupa multe complicatii)inca nu am fost la medic, am programare in martie.as vrea sa stiu daca se poate repeta si la o a doua sarcina?
6 comentarii
0
21-02-2010, ora 02:29
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Depinde de cauzele care au dus la nasterea prematura. In unele cazuri, din pacate, se poate repeta. Discutati in detaliu acest lucru cu doctorul dv.
0
22-02-2010, ora 16:17
gigi21
Nu este medic/terapeut
gigi21
va multumesc ptr. rasp.Adevarul este ca nici nu prea stiu fiindca mi s-au intamplat atatea.intai mi-au vazut ca am placenta f. groasa si joasa, dupa accea l-i s-a parut ca vad ceva rau la creierul fatului si m-au intrebat data vreau sa fac amniocenteza, am spus "l-i s-au parut" ptr ca a doua zi nu au mai vazut acelas lucru, cu toate astea am zis ca o fac numai sa stiu ca fetita mea sa fie bine, a iesit totul bine.La vreo 2 sapt.m-au internat, m-am dus cu hemoragie(avem16sapt.)mi-au descoperit ca am un hematon, am stat internata8 zile.La o luna dupa, m-am dus la eco. si mi-au gasit fetita cu anemie destul de grava, mi-au spus ca trebuie sa-i faca transfuzie de sange, m-au internat, tot 8 zile.Am venit acasa, dar adoua zi m-am intors in spital cu hemoragie...dupa o sapt. tocmai cand vroiau sa ma externeze am inceput, sa am contractii si.am nascut o papusica mica.si frumoasa, dar nu m-am bucurat de ea decat 11 zile.sunt distrusa sufleteste.De aceea va mai intreb odata oare m-i se poate intampla si la o adoua sarcina?va multumesc anticipat.
0
02-03-2010, ora 21:55
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
condoleante !

foarte trist, poate niste analize mai amanuntite sa descopere motivele complicatiilor.
0
08-03-2010, ora 15:12
bonita
Nu este medic/terapeut
bonita
Buna ziua!sunt o tanara de 21 de ani, care acum o luna jumate a pierdut o sarcina la 8 luni.doctorii au spus ca din cauza lichidului amiotic in exces, a presat prea mult creierul fatului si de aici a avut de suferit.tin sa precizez ca a murit in momentul in care mi s-a rupt apa, am nascut normal, toate analizele mele au iesit bune mereu.intrebarile mele sunt daca se mai poate intampla si la urmatoarea sarcina si dupa cat timp am voie sa raman insarcinata?sper sa imi poata raspunde cineva.va multumesc.
0
04-08-2010, ora 13:18
alexia2010
Nu este medic/terapeut
alexia2010
Buna gigi21,

Riscul nasterii premature poate fi evaluat ca si ruperea prematura a membranelor fetale. Exista niste teste rapide care il pot ajuta pe medicul ginecolog sa detecteze acest risc. Testele se numesc ActimProm si ActimPartus. Nu sunt foarte cunoscute pe piata noastra din tara dar le poti gasi la noi.
-*

Sper sa-ti fie de folos,

A.


(*modificat de admin)
0
11-12-2012, ora 10:31
kitty_2004
Nu este medic/terapeut
kitty_2004
Buna ziua.
Am urmatoarea problema: am 37 de ani si am ramas insarcinata. Prima sarcina, si singura, am avut-o la 28 de ani, cand am nascut la 34 de saptamani, un bebe de 2100 g. Multumesc lui D-zeu, nu a avut complicatii majore, in afara de o oarecare intarziere in primele luni de viata si 2 hemangioame cavernoase situate pe partea dreapta a fetei: in zoua crestetului si in zona tamplei. Aceste hemangioame ne-au dat ceva de furca, fiind supuse in primele 6 luni de viata la 2 interventii laser, care nu au adus prea tare la involutia lor, dar au lasat cicatrici in urma. In cele din urma am facut cate o injectie cu bleomicina in fiecare din ele, iar acest tratament chiar a avut ca rezultat involutia lor rapida: la varsta de un an si jumatate hemangioamele nu mai erau, doar cicatricile in urma terapiei cu laser.
Stiu ca acum erecomdarile sunt altele: trebuie lasate sa involueze natural...dar acum 9 ani acesta a fost tratamentul pe care am fost sfatuiti sa il urmam (ma refer la laser, pentru ca optiunea in ceea ce priveste injectia cu bleomicina a fost personala...am auzit ca se face acest tip de interventie la Marie Currie...si nu am regretat ca am facut acest tratament, tratamentl cu laser este cel pe care il regret). As mai mentiona faptul ca aceste hemangioame sunt o mostenire de familie: si eu m-am nascut cu un hemangiom pe nas, iar la varsta de 3 luni mi-a fost indepartat chirurgical de regretatul doctor Pesamosca.
In fine, anii au trecut, acum am un baiat voinic si destept care se apropie de 9 ani.
Explicatia medicilor in ceea ce priveste nasterea prematura a fost atunci: uter mic, care nu s-a mai dezvoltat incepand cu luna a 6-a (la 34 de saptamani neimplinite s-au rupt membranele si ca atare s-a declansat nasterea).
Intrebarea mea este: ce sanse sunt ca si aceasta a doua sarcina sa se finalizeze cu o nastere prematura si/sau sa nasc un copil cu acelasi tip de hemangioame sau cu alte complicatii? Intreb acest lucru tocmai pentru ca sunt in perioada in care cantaresc oportunitatea acestei sarcini, care este una intamplatoare si nedorita. sunt multe lucruri care cantaresc: in acesti 9 ani a intervenit mult stress, multa uzura.un program de lucru infernal.nu cred ca acum sunt mai pregatita ca atunci, din punct de vedere fizic, sa am o sarcina normala..pana aproape de termen.
Stiu ca nu puteti dvs. sa va luati raspunderea unui raspuns de tip sfat, dar as dori sa cunosc si opinia unui specialist.
Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: