nasul f.f.f. uscat, secretii clare dar care parca dor si usuca.

24-02-2012
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Eu am avut o bronshita in urma cu o luna. Am luat Biaxin dar pentru ca aveam probleme de respiratie mi-au dat si prednisol. Cu bronhiile am rezolvat problema dar ramasese-m cu secretii nasale iar medicul de familie a zis ca poate nu mi-a trecut de tot si mi-a dat si azitromicina 250mg (sumamed). Din pacate problema cu nasul s-a agravat pe zi ce trece iar acum am nasul f.f.f. uscat si secretii f. vascoase care se scurg si in gat si in fundul gurii si imi usuca gatul unde ajung. Am avut si hemoragii nasale de cateva ori. Am incercat cu vreo doua feluri de solutii saline spray si gel dar in loc sa treaca se agraveaza mereu. Am fost iar la medic si mi-a dat o solutie salina uleioasa (cu ulei de sesam) si o crema antibiotic in tub: "bactroban" (mupirocin ointment USP 2%). Astea au oprit sangerarea dar mucozitatile sunt f.f.f vascoase desi transparente la culoare sau spumoase uneori. Mentionez ca mentin umiditatea in casa intre 40% si 45%. Daca respir aerul de afara direct fara un fular ma doare cand trece prin nas pana in gat chiar si la +3 sau 4 grC. daca puteti sa ma ajutati cu un sfat va sunt f. recunoscator pentru ca am inceput sa ma ingrijorez serios din aceasta cauza. Imi face viata f. grea, nu pot lucra cum trebuie, acasa la fel. Multumesc anticipat.
23 comentarii
0
24-02-2012, ora 07:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu intelegde ce ati acceptat tratament de la med. de familie pentru o problema strict ORL..
a fost gresit acel antibiotic si acele solutii saline ( sare usuca mucoasa)
2 este nevoie de o radiografie SAF si un consult ORL
3 pana atunci.. e nevoie de inhalati cu ceai de musetel + 3 pic de ulei volatil de eucalipt si busuioc
spalaturi nazale cu acelas ceai cald. aromoterapie in camera cu aceleasi uleiuri
4 un regim aliemnatr corect si multe lichide calde de baut
0
24-02-2012, ora 16:24
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Problema cu mine este ca nu sunt in Romania, sunt in Canada si aici ca sa vezi un specialist iti ia cateva saptamani daca nu te considera un caz grav de tot. Ultimul medic pe care pana la urma dupa cateva sapt. am reusit sa-l vad deoarece s-au convins ceilalti medici ca a devenit grav intradevar a fost un medic ORL mai in varsta si el a constatat ca problema e intradevar in nas si mi-a dat Rhinaris Nosoil (nasal spay 100% natural sesame oil) si acel unguent antibiotic bactroban (mupirocin ointment USP 2%). Sangerarile s-au oprit acum dar secretia e f.f. vascoasa desi cum am zis e clara acum. Si ma trezesc noaptea si am impresia ca imi coboara pe gat in jos si ma face sa tusesc noaptea. In plus cand folosesc ceva mentolat cum ar fi pasta de dinti aerul intra parca cu putere si ma doare nara si pana in fundul gurii. Iar aerul rece de asemenea imi provoaca aceiasi reactie. Ma tem sa nu coboare inspre plamani si sincer sunt f. ingrijorat de asta.
Nu vreau sa blamez gratuit sistemul dar aici sistemul medical e f. diferit (si nu in bine parerea mea). Sper ca sa nu le vina ideea guvernantilor sa implementeze sistemul asta si in tara. Multumesc mult.
0
24-02-2012, ora 16:31
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
In plus nu stiu unde sa gasesc uleiul volatil de eucalipt si cu atat mai mult busuiocul. De radiografii ce sa mai zic. Daca nu considera medicul ca ai nevoie, nu te trimite si altfel nu iti face nimeni radiografii fara trimitere. Si chiar daca o faci pana la urma rezultatul e transmis medicului direct (tu nu ai nimic in mana) pe internet dupa eu stiu cate zile si daca ai ghinionul ca medicul sa lipseasca cateva zile poate dura doua sapt. pana cand sa te contacteze medicul sa-ti spuna ca nu e bine cu radiografia ta.

Ma sfatuiti sa vin in tara ca sa incerc sa rezolv problema? Sau cum altfel as putea face, pt. ca v-am spus sunt ingrijorat de aceste secretii f. vascoase care imi coboara in gat.
0
25-02-2012, ora 23:33
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Domnul doctor Flueraru am gasit pana la urma uleiul de eucalipt la farmacie. Despre ulei de busuioc am incercat sa traduc si daca traducerea este corecta se pare ca este basil. Am gasit doar esenta de basil din India pentru aromoterapie si intr-un magazin naturist am gasit ceva frunze de basil sfaramate dar nu miroase deloc ca si busuiocul bunicii, pare ceva mirodenie. Deci nu stiu daca sa il pun in ceaiul pentru inhalatii si aromoterapie sau nu. Sau sa folosesc doar uleiul de eucalipt cu ceai de musetel? In rest cu radiografia SAF nu stiu ce sa zic. Dar de Rhinaris Nazoil si unguentul cu antibiotic bactroban (mupirocin ointment USP 2%) dumneavoastra ce spuneti? Sa mai continui in paralel cu inhalatiile sau sa fac doar spalaturile cu ceai de musetel ? Multumesc mult.
0
26-02-2012, ora 20:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti inhalatiile cu orice ceai( chear si cu acel de bazilic + 2-3 pic de ulei de eucalipt)
spalaturi cu acelas ceai
medicatia recomandata este buna.. o puteti folosi pe mucoasa nazala curata, , , , dupa spalaturile nazale
0
26-02-2012, ora 21:54
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc mult domnul doctor de raspunsuri, as mai avea o intrebare. In ce priveste uleiul de eucalipt, am incercat sa il folosesc in ceai de musetel dar aerul devine f. tare si imi deschide bronhiile si cum am zis am impresia ca secretiile acelea merg direct in bronhii. Ma tem sa nu fac alte complicatii la plamani. Crdeti ca este vreun pericol ca acele secretii sa ajunga in bronhii? Legat de spalaturile nazale se fac cu jet de ceai sau cu ceva inmuiat in acel ceai cum ar fi betisoarele pentru urechi de exemplu? Ma iertati pentru aceste intrebari infantile dar e pentru prima data in viata ca ma confrunt cu astfel de probleme.
0
26-02-2012, ora 23:03
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Si as mai avea o intrebare domnul doctor. Eu am avut hemoragie nasala cand am incercat sa suflu nasul, chiar si daca suflu incetisor. Aseara am avut din nou si acum o jumatate de ora. Inhalatiile nu vor deschide iar vasele de sange din nas sa inceapa iarasi hemoragia?
0
27-02-2012, ora 07:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Inhalatiile fierbinti.. da.. pot duce la hemoragie
faceti inhalatii reci ( puneti 1 picatura de ulei de volatil pe un servetel si il mirositi
spalaturile nazale.. se fac cu ceai cald si se pun cu pipeta in nas.. dupa care se sufla usor nasul
0
23-03-2012, ora 16:02
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc domnul doctor. As vrea sa va spun insa cum evolueaza acum starea mea. Poate si datorita faptului ca vremea s-a mai incalzit si in Canada primavara si vara este f. umed, poate si tratamentul facut dar acum in ce priveste uscaciunea as putea spune ca e mai bine doar ca am ramas cu acele secretii transparente si lipicioase care nu ma lasa sa dorm si imi fac ziua un calvar. De plus de vreo saptamana am pe limba ceva secretii albe, e limba alba si incarcata cu ceva. Un medic generalist roman tanar de aici pe care l-am intalnit la o clinica de urgente, unde am fost pentru sa ma asculte la plamani, pentru ca uneori am impresia ca nu primesc destul aer, sau ca se incarca bronhiile sau plamanii cu secretii, s-a uitat si in nas si mi-a zis ca nu e uscat decat partea unde am fost cauterizat restul dupa parerea lui, mucoasa este iritata si rosie la culoare. Din pacate medicul ORL care il vad aici mi-a zis ca nu e nici o problema ca nu trebuie analizata secretia de pe limba ca pricum nu va da nimic si ca nasul arata mai bine, nu e iritata mucoasa, nu e uscata nu mai e nevoie sa pun nimic in el si ca sa astept sa se dreneze toate solutiile alea cum ar fi gelurile si sprayurile saline ce se dau aici pentru umidificare, precum si NOZOIL cel cu ulei de sesam (susan) si ce am mai pus eu in nas iarna asta pentru umidificarea si spalarea nasului. Dar eu nu ma simt prea bine. Uneori parca mai rau. Desi nu am mai avut hemoragii uneori dupa ce suflu nasul de acea secretie transparenta si lipicioasa, simt nasul imediat uscat iar apoi isi revine dupa ceva vreme. Acum nu mai pun nimic ci doar fac o data pe zi inhalatii cu abur. Ar trebui sa continui sa miros ulei de eucalipt pe un servetel sau ce credeti ca ar trebui sa fac. Si inca ceva este posibil ca acele secretii sa ajunga in plamani sau bronhii cand respir si sa-mi creeze probleme de respiratie sau este doar ceva psihologic autoindus de teama de a nu se intampla asa? Acum m-a sunat cineva la telefon si dupa nici doua minute de vorbit aveam gatul si gura pline de secretii si saliva si am inceput sa ma inec. Nu stiu ce sa spun as vrea mult sa stiu care este riscul ca secretiile sa-mi creeze probleme la nivel de bronhii sau pulmonar. Multumesc mult inca o data domnul doctor.
0
23-03-2012, ora 17:15
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
A si inca ceva medicul ORL de aici mi-a recomadat sa beau multe lichide, dar eu cu cat beau mai multe lichide cu atat am mai multe secretii. Dumneavoastra ce ma sfatuiti? Sa beau mai multe lichide decat de obicei, sau doar cand simnt ca imi este sete?
0
23-03-2012, ora 17:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa brti multe lichide... si in mod normal ele se elimina prin rinichinsau intesti.
cred ca e cazul sa cautati cauza problemelor si la distanta... nu numai local in nas
citit despre produsele producatoare de Mucus.. si le excludeti din alimentatie
0
23-03-2012, ora 17:54
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc, ati putea sa-mi dati cateva exemple? Problema este ca la mine cred ca nu se face bine drenajul mucusului pentru ca tot acest mucus curge in spate iar nasul este destul de curat, mai curat decat era inainte de problema asta, ma refer ca trebuie suflat decat cel mult o data pe zi. Asta i-am spus medicului ORL de aici si nu am primit nici un raspuns clar. A zis doar "e OK"! Revin din nou cu intrebarea obsesiva : este posibil ca acele secretii sa ajunga in plamani sau bronhii cand respir si sa-mi creeze probleme de respiratie sau este doar ceva psihologic autoindus de teama de a nu se intampla asa? Si daca sa inspir ulei de eucalipt de pe un servetel sau sa nu? Multumesc mult inca o data.
0
23-03-2012, ora 18:18
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Am gasit ceva: carne (am avut la micul dejun), grau (paine la micul dejun), branza, lactate(si doar ce am mancat un iaurt, daca stiam..), zaharuri, oua(de asemenea la micul dejun), dulciuri si ciocolata(doar ce am mancat o bomboana de ciocolata), pai daca toate astea sunt producatoare de mucus si trebuie eliminate nu prea imi ramane mare lucru sa mananc. deci toate ar trebui sau ma sfatuiti doar unele cum ar fi lactatele? Sincer nu stiu ce sa mananc daca elimin astea. Pentru ca numai cu legume nu stiu ce sa zic. Daca trebuie o fac dar daca nu e necesar sa exclud toate astea...
0
23-03-2012, ora 19:13
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
imi cer iertare domnul doctor dar as vrea sa mai intreb ceva. Eliminarea acestor alimente din alimentatie va trebui facuta pentru totdeauna sau doar pana se regleaza situatia? Intreb pentru ca inainte de aceasta rinita nu am avut nici un fel de probleme legat de mucus sau nici macar cu nasul eu nu am avut vreodata probleme pana acum la 42 de ani. Puteam lucra in praf, in noxe de eshapament la masina, in orice fel de mediu nu aveam probleme. Nu lucrez in astfel de mediu dar uneori se intampla sa trebuiasca sa faci curatenie sau sa smirgheluiesti la masina de mana cate ceva din lemn acasa si se face mult praf, sau mai stai in noxe de eshapament dar niciodata nu am avut probleme cu nasul in viata pana acum.
0
23-03-2012, ora 20:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. acele noxe' sau cumulat in timp si nu au fost eliminate de organizm / nu ati fascut cure de dezintoxicare.
2. nu, acele secretii din nas nu ajung in plamani, dar se pot forma si acolo
3. da, inhalatile cu eucalip sun bune si aerosoli cu fole acc.
regimul alimentar se tine strict 3 saptamani + cure de dezintoxicare cu ceai de maces, matasa porumb, urzics...sa
0
23-03-2012, ora 20:28
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc mult domnul doctor. Deci alimente ar fi cele descrise mai sus de eliminat sau doar unele sau si altele?. Ceai de maciese am gasit ceva ceai de fructe importat din Germania din flori de macese si Hibiscus, porumb este pe-aici dar matse de porumb nu am cules si acuma e primavara, salvie nu avem iar urzica am avut ceva acasa adusa dar nu stiu daca si cat mai este. Deci data fiind situatia, pot face cura cu ceaiul ala de fructe la pliculet din flori de macese si hibiscus? Si cum se face, cate cani de ceai pe zi si daca in acelasi timp cu regimul alimentar sau dupa? Va multumesc nespus de mult pentru rabdarea dumneavoastra.
0
23-03-2012, ora 20:32
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
despre aerosoli nu stiu ce sa zic o sa ma mai informez dar nu am inteles ce este acel fole acc? Si ce credeti despre proasta drenare a nasului? Pentru ca e curios ca nasul nu este plin de muci cum am spune popular dar in schimb am din belsug in gat si pentru ca ma tem tot timpul sa nu se duca in plamani ii trag imediat ce simt in gura si ii scuip sau mai incerc sa inghit dar nu prea reusesc.
0
23-03-2012, ora 22:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aerosoli cu fiole ACC
cantitatea de ceai tre sa fie minim 2 litri zilnic
0
24-03-2012, ora 02:15
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc mult. Deci sa inteleg ca este bun ceaiul acela la plic din flori de macese si hibiscus?Si pot incepe o data cu excluderea alimentelor provocatoare de mucus?
Referitor la proasta drenare a nasului se poate ca aceasta sa fie cauza ca am secretiile acelea in gura iar nasul e relativ curat si poate putintel uscat acuma ca nu mai pun nimic in el, il suflu o data maxim de doua ori pe zi pentru ca nu am ce sufla.
M-am gandit caci poate si datorita faptului caci dupa ultima hemoragie importanta din iarna medicul care m-a cauterizat mi-a spus ca zece zile sa nu suflu nasul deloc ca sa nu declansez iar vreo hemoragie si eu a trebuit sa trag in gura tot ce se forma in nas. Deci se poate ca datorita acestui obicei deja sa nu se fi deformat ceva la sistemul de drenare a nasului si mucusul sa mi se scurga in gat acum. E posibil asa ceva?
Mai mult de vreo doua sapt. limba imi este alba si incarcata cu ceva albicios dar medicul a considerat ca nu e nevoie sa ma trimita la vreun exudat sau prelevment ceva pentru ca a zis ca oricum nu va da nimic. Eu ma gandesc sa nu fie vreo ciuperca ceva si sa fie asta si cauza secretiilor de fapt. Este posibil?
Imi cer scuze dar nu am o explicatie clara de ce se intampla ce mi se intampla si caut tot felul de explicatii, unele poate hilare.
Multumesc inca o data pentru rabdarea dumneavoastra.
0
27-03-2012, ora 19:17
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Buna ziua domnul doctor. Am incercat ieri sa beau mai putine lichide la sfatul sotiei dar a fost si mai rau, secretiile s-au ingrosat si nu mai puteam sa le inghit deloc. Asa ca aseara am inceput sa beau lichide dar in afara de faptul ca s-au inmultit secretiile nu erau mai usor de inghitit. Pana la urma am luat un claritin si dupa o vreme s-au mai potolit dar tot asa in etape am dormit doar ca poate putintel mai lungi etapele. In plus cand beau ceai sau apa incep sa ragai si simt parca ca imi vine apa inapoi in gat. Asta e mai nou de cateva zile. Sunt si f. stresat si obosit, Azi am avut si un accident de masina in parte tot din aceasta cauza, la serviciu abia ca mai fac fata. Daca vin in tara credeti ca ati putea sa ma tratati definitiv de aceasta boala sau sunt sanse mari de a ramane cu ea toata viata cat mai as avea de trait pentru ca am gasit pe net atat pe situri romanesti cat si nord americane, comentarii de-ale pacientilor care m-au speriat ingrozitor.
0
20-04-2012, ora 16:34
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Buna ziua domnul doctor, trebuie din pacate sa revin cu o intrebare pentru ca in tara nu voi putea veni cel putin pana in vara.
Am relatat mai sus ca am fost cauterizat in urma unei hemoragii nazale. Deoarece nu prea puteam respira pe nara unde fusese-m cauterizat, era mai mereu infundata, ieri am fost chemat la spital la ORL sa vada daca nu e si o deviatie de spt ceva si medicul m-a cauterizat din nou zicand ca trebuie sa egalizeze mucoasa caci in urma primei cauterizari ramase-se inegala, nici eu nu stiu ce a vrut sa zica cu asta. Cauterizarea a facut-o si de data asta cu un fel de betisor cu ceva ca fosforul in varf, el a zis ca e ceva pe baza de argint.
Problema si ingrijorarea mea este acuma, oare nu a distrus mucoasa pe o suprafata mult mai mare de data asta? Am vazut pe net caci acuma cauterizarile si in tara se fac cu radiofrecventa in profunzime si nu se distruge stratul nobil superior a mucoasei. Se va mai reface mucoasa la mine sau a facut ca raul ce il aveam cu secretiile postnazale si uscaciune mucoasei sa fie si mai mare acuma.
Din pacate abia a doua zi am realizat ce s-ar putea intampla. Daca imi dadeam seama pe loc nu acceptam sa imi faca cauterizarea asta.
Multumesc mult de tot inca o data pentru rabdarea si promtitudinea raspunsurilor dumneavoastra.
0
20-04-2012, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acest fragment...
Problema si ingrijorarea mea este acuma, oare nu a distrus mucoasa pe o suprafata mult mai mare de data asta? Am vazut pe net caci acuma cauterizarile si in tara se fac cu radiofrecventa in profunzime si nu se distruge stratul nobil superior a mucoasei. Se va mai reface mucoasa la mine sau a facut ca raul ce il aveam cu secretiile postnazale si uscaciune mucoasei sa fie si mai mare acuma.
Imi spume ca sunteti o persoana foarte panicoasa. si INUTIL de interesata de lucruri care deja NU ar trebui sa va intereseze
trebui esa va schimbati modul de gandire.. si poate modul de viata
aceste lucruri fac parte dinm TRECUT.. nu mai pot fi schimbate !!!!
care e rostul sa te gandesti la ele ????????????????
schimbi ceva cu asta ????
DOar iti complici viata tie si celor din jurul tau.. pe care ii stresezi mereu !!!!
Pentru tine este important CUm te simti.. si ce trebuie sa faci de aici in colo ca sa fii bine.. FIzic.. si cekl mai important MENTAL
poate e bine sa mergi in vizita la un spital de bolnavi de cancer.. sa vezi ca pa pamant se intampla si lucruri mult mai rele si mai grave decat ai TU !!!!
ACUM
ai de pus vit A in nas 10 - 14 zile pana se cicatrizeaza mucoasa de la cauterizare
se poate sa faci spalaturi nazale cu Ceai de musetel cald.. NICIDECUM cu apa marina sau cu sare !
cauti uli volatil de eucalipt si toata ziua il mirosi.. de pe un servetel..si noaptea pui 3-4 pic pe perna care dormi
0
20-04-2012, ora 21:18
Gabriel6973
Nu este medic/terapeut
Gabriel6973
Multumesc mult domnul doctor,
este adevarat caci de cand cu problema asta am inceput sa intru in panica din orice si am devenit f. depresiv. Am incercat cu uleiul volatil de eucalipt si inainte dar imi da senzatia ca usuca mucoasa pe gat in jos si am probleme de respratie. O sa mai incerc. Sa inteleg ca totusi mucoasa se reface in timp chiar daca a fost cauterizata, da? Nu mai pot schimba nimic din trecut aveti f. mare dreptate, dar as vrea sa stiu ce se va mai putea repara in viitor.
Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Cum recunoști bronșita și ce măsuri trebuie să iei
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •