ne am despartit din cauza alcolului

15-05-2014
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
buna am 26 de ani...2 copii in varsta de 4 si 7 ani...in urma cu 2 saptamani l am parasit pe sotul meu...eram satula de situatie..nu mai suportam..bea zilnic...servici nu avea...mai juca si la jocurile de noroc.ma jignea.nu ma lasa noptile sa dorm.uneori devenea violent.noroc cu mama mea ca ne ajuta financiar.acum se roaga sa ma intorc.spunand ca renunta definitiv la bautura.ca vede ce a pierdut.la fel s a intamplat si anul trecut...l am crezut si cosmarul a continuat...nu stiu ce e sa fac.il iubesc dar oare se va schimba?? sau se schimba doar acum pana ma vede iar langa el??
21 comentarii
0
15-05-2014, ora 07:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Buna kat, in cazul violentei pe fondul dependentei de alcool, schimbarea nu vine niciodata usor (recidivele sunt frecvente) si de accea iti sugerez sa cantaresti bine situatia indiferent ce ar spune unul sau altul in diverse discutii.

Este bine ca el isi doreste acum sa nu mai bea, dar dupa cum deja ai constatat pe pielea ta, "˜de la dorinta la putinta"™ e un drum greu pentru persoana ce abuzeaza de alcool, asa ca e nevoie de suficienta hotarare pentru a face mai mult decat sa afirmi ca ti-ai dori sa renunti la alcool.

Asta nu inseamna ca nu se poate. E nevoie insa de un program structurat sub indrumarea unui specialist. In cazul in care nu doresti sa pui punct definitiv relatiei ai putea sa-i sugerezi lui sa inceapa sa consulte un psihoterapeut pentru dependenta de alcool si eventual sa-i comunici ca vei incerca sa-l sprijini si tu in drumul catre vindecare, participand ulterior si tu impreuna cu el la sesiunile de psihoterapie.

Odata ce in cadrul sesiunilor de psihoterapie sunt rezolvate anumite aspecte ce tin de comunicarea dintre voi, si odata ce in paralel este rezolvata si dependenta lui de alcool, sansele sa aveti o viata multumitoare impreuna, sunt mult mai mari.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
15-05-2014, ora 07:30
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
va mulmutumesc pt sfat...o sa incerc si asta...sper sa reusesc
0
15-05-2014, ora 17:04
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
KAT daca vrea cu adevarat sa se schimbe o poate face dar cea mai mare greseala pe care o poti face este sa il crezi pe cuvant mai ales ca au mai fost incercari, copii au nevoie de ambii parinti si le puteti oferii asta si separat, ASTEAPTA INTAI SA VEZI CA SA SCHIMBAT, si pe urma oferai o sansa intreaga, ca altfel sar putea sa se ajunga la stirile horor.
0
15-05-2014, ora 17:43
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
azi am vorbit din nou cu el...bate din picior sa ma intorc...dar jumate din mine spune nu cealala da...poate e greu de inteles...tot vb si plangand intr un final imi spune..ca se apuca iar de bautura.vroiam sa ii dau o lectie sa ii fac un bine lui si noua ca familie.dar se pare ca pentru unii e mai imprtanta bautura decat familia.credeam ca va rezista mai mult dar e clar pt mine ca nu se va schmba..sper sa pot trece peste.doare mult foarte mult
0
15-05-2014, ora 18:23
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
IMI pare rau ca am dreptate dar asta este un adevar pe care nimeni nu vrea sa il recunoasca: bautura ucide, destrama familii.
Sper din tot sufletul sa iei decizia cea mai buna pt tine si copii tai si sper sa nu ajungi niciodata la spital de pe urma bauturii, asa cum am vazut sute de femei pe care leam dus la spital.
0
15-05-2014, ora 19:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
cred ca iti e dificil kat sa iei aceasta decizie insa daca te gandesti ca ii protejezi si pe micutii tai poate ca iti va fi mai usor - sa nu crezi ca nu realizeaza ceea ce se intampla - fii puternica pentru ei
0
15-05-2014, ora 20:05
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
va multumesc pt sprijinul moral e exact ce am nevoie
0
16-05-2014, ora 14:46
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Acum poate vei crede ca nu te vei descurca singura cu copii dar in timp vei vedea cat de puternica vei fii pt a le oferi copiilor cele necesare.
Daca socotesti cati bani se duceau pe iesirile la bere sau pe bautura vei observa ca va fi o suma destul de mare, o despartire este o trauma pt toti cei implicati dar intotdeauna luam decizii care sa ne ajute, punem in balanta AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE.
Din cate stiu acum se dau ordine de restrictie foarte repede mai ales daca ai fost agresata, si daca il ceri bineinteles, dar cu toate astea sa stii ca nimeni nu iti poate garanta ca nu te va mai cauta sau il va tine departe de tine si copii, daca iti permiti poti angaja firma d eprotectie 24 din 24, multi vor rade de cele scrise de mine, dar ASTA ESTE REALITATEA, si nu numai in ROMANIA.
0
16-05-2014, ora 16:18
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
financiar nu imi va fi greu...ii am pe parinti mei care ma ajuta.de cautat ma cauta...si stiu ca e razbunator...sincer nu vreau sa mai dau ochii cu el.parca incep sa vad lucrurile mai clar si nu stiu sigur daca il iubesc...cred ca a fost doar o obsesie sau dorinta de a avea o familie perfecta...
0
16-05-2014, ora 17:18
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Faptul ca ai familie care sa te ajute si sustina moral si financiar este un lucru excelent atat pt tine cat si pt copii, acest sprijin te va ajuta enorm de mult si este binevenit.
Sper sa treci cu bine peste acest episod al vietii si sa mai scrii din cand in cand SA LE DESCHIZI OCHII SI ALTOR FETE CARE ACCEPTA CU STOICISM BARBATUL GASINDIU SCUZE CAND LE BATE, CAND LE INJURA, SAU CAND FOLOSESC TOTI BANII PE BAUTURA.
0
16-05-2014, ora 17:46
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
multumesc.
0
20-05-2014, ora 23:24
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
SALUTARE.am nevoie de sfaturi...ma ajuta sa fiu mai puternica.ma apasa un dor imens..
0
21-05-2014, ora 00:13
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Nu este usoara perioada urmatoare mai ales ca erai invatata sa fiti in doi, sa faceti ceva lucruri impreuna, sa ceri pareri etc... si deabia acum vei realiza ca acele lucruri le vei face singura fara sa intrebi pe cineva, sau pt a te ajuta poti cere sfatul copiilor, eu fac toate lucrurile sau deciziile le iau impreuna cu sotia si copii asa mi se pare mie normal, iam implicat mereu in luarea deciziilor.
O sa mai dureze putin pana te vei obisnui, si aceasta perioada va fi in functie de cei din preajma ta care te vor ajuta.
0
21-05-2014, ora 07:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
e o tendinta normala ca pe masura ce trece timpul sa se stearga amintirea aspectelor neplacute ce te-au facut sa iei decizia actuala si sa-ti para rau dupa partile pozitive ale fostei relatii. Dupa cum spunea si Marton, nu va fi o perioada usoara pana te vei obisnui cu noua ta pozitie..dar poate ajuta daca te gandesti: s-a schimbat cu adevarat ceva la aspectele ce m-au determinat sa iau decizia de a pleca?
0
21-05-2014, ora 08:49
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
buna dimineata..schimbarea e destul de mare..ma simt libera...simt ca pot sa respir...nu mai stau cu teama ca ajunge baut si va fi cearta..pe viitor vad o viata mai linistita pentru mine.si pentru copii...acum el doreste familia ce o doream eu.vad o schimbare la el doar pe moment...stiu ca daca ma intorc cosmarul va incepe din nou.sau mai rau...cu reprosuri ca am plecat..etc...e destul de greu...pt ca v am zis nu stiu daca e obsesie.iubire sau pur si simplu obisnuinta..imi doresc sa fiu cu el dar nu sub acelasi acoperis.nu mi ramane sa sper decat ca va fi bine..ma bucur sa vb cu voi...cel putin ma descarc ma mai linistesc
0
21-05-2014, ora 23:47
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
UNII barbati au impresia ca CERTIFICATUL DE CASATORIE le dreptul la a fi STAPANUL sotiei, eu cred ca iti va fi mai bine fara acel act si daca el si comportamentul lui iti vor dovedi ca sa schimbat si vrea aceasta familie o puteti avea in continuare, multe familii sau reunit dupa divort, atunci au realizat unii soti ca NU SUNT EU SEFUL, MAI BINE ASA DECAT SINGUR, UITE CA NU ESTE CA MINE, si asta din cauza ca multe femei ACCEPTA umilinte, batjocuri, nau curaj in propriile puteri, le e frica ca nu se descurca si multe alte scuze.
KAT toti suntem oameni cu puteri mai mici sau mai mari si daca nu incerci nu stii cat poti duce.
0
24-05-2014, ora 08:41
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
usor usor.incep sa mi revin...sa traiesc in liniste.fara stapan...am vb si cu el si am stabilit sa pastram legatura pentru copii...si i am lasat clar ca nu mai pot trai cu el.avem o viata...trebuie sa o traim cat mai frumos...pentru comorile mele...am sa incerc sa le ofer tot ce i mai bun si mai frumos...
0
24-05-2014, ora 20:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare bine kat ca reusesti sa te adaptezi. E posibil sa mai ai parte de perioade dificile asa ca nu uita cum gandesti acum. Succes si in continuare pe drumul tau!
0
26-05-2014, ora 23:42
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sper sa auzim de bine deacum inainte.
0
27-05-2014, ora 21:53
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Buna seara,
Imi pot imagina cum treceti printr-un carusel de emotii, cu regrete, cu usurare, cu indoieli, cu intrebari. Va felicit pentru decizia de a va proteja de violenta unui sot alcoolic, pe dvs si cei 2 copii.
Un alcoolic, de cele mai multe ori, nu reuseste singur, iar cei din familie nu fac decit sa devina co-dependenti, foarte rar familia il ajuta cu adevarat pe cel care bea. Prin urmare, ii puteti pune in vedere sotului dvs sa apeleze la ajutor - grupurile Alcoolicilor Anonimi sint gratuite si sint de un real folos, acolo poate intilni oameni care au avut aceasta problema si acum au depasit-o, in timp poate fi ajutat sa renunte la bautura.
Treaba dumneavoastra acum este pur si simplu siguranta personala si a copiilor. Iar in momentele in care va este foarte greu, cititi sfaturile primite pe acest forum, reveniti cind si cind, cereti ajutorul fara teama si veti primi mai departe cite o vorba buna, o idee, o incurajare.
Va doresc toate cele bune si sper sa va fie din ce in ce mai bine.
Camelia Ioanas - Psiholog
0
27-05-2014, ora 22:08
kat84
Nu este medic/terapeut
kat84
va multumesc din suflet...i am propus sa mearga la dezalcolizare si nu vrea.eu am incercat de multe ori cu vorba buna a fost in zazdar...imi pare rau pentru el dar mai rau ii pare de mine si copii..acum sa se dedscurce cum o vrea.o seara frumoasa...voi reveni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: