Nebunie?

28-12-2012
Nini86
Nu este medic/terapeut
Nini86
Buna ziua,

Am 23 de ani si ma confrunt cu o problema de cativa ani buni. Nu am stiut la cine sa apelez si m-am gandit ca aici poate pot gasi raspunsul bun la aceasta problema. De cand eram mai micuta, din cauza problemelor cu care m-am confruntat fata de socializarea cu oamenii, mi s-a creeat (daca pot spune asa) un...obicei. Din cauza ca in viata reala nu reuseam sa comunic cu oamenii, , si nu reuseam sa-mi fac prieteni, si totodata ma simteam foarte singura si cazusem intr-o despresie, am inceput sa traiesc cumva in lumea mea. Asta ce inseamna: am momente cand..vorbesc singura si traiesc propria mea versiune a...vietii daca pot spune asa. Nu am mai povestit chestia asta nimanui si de asta nu stiu cum sa explic totul cat mai bine. Mai pe scurt imi imaginez toate momentele prin care trec in fiecare zi ca se intampla altfel, si anume cum mi-as dori eu, doar ca partea mai ciudata care apare e ca.. vorbesc singura si nu in gand. Sper ca sunt oameni care pot raspunde la chestia asta serios fara sa faca misto. Pentru mine e o problema chiar serioasa de care am incercat sa scap si nu pot.
2 comentarii
0
29-12-2012, ora 00:27
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
e delicata situatia ta...nu stiu daca sunt in masura sa dau un sfat dar poate ar trebui sa vb cu un specialist despre problema ta, cu un psiholog, cu cineva care te intelge si sa te faca si pe tine sa intelegi de fapt ce ai si poate sa te faca sa te apropii mai mult de oameni, sa ai prieteni.ce-i drept, inainte cand vede-am pe cineva pe strada, vorbind singur, nu ma gand ca poate saracul om trece prin momente dificile, poate e bolnav fizic si se roaga se fie bine, poate face mima cu buzele vb in interiorul lui despre probleme de acasa financiare etc, eu il etichetam om nebun, si de o perioada si eu am mai patit asa, sufar de anxietate si atacuri de panik, cand ies pe strada vb in gand, ma rog sa fie totul bine, asa ma mai linistestc si intr-un moment de luciditate imi dau seama ca nu vb tare dar mimez din buze, aud numai eu, dar vede toata lumea.dar totusi daca lucrul asta ma face sa ma simpt bine pe strada si ma scapa de starile mele de anxietate, am sa accept asa, doar nu fac mereu asa, mai rar.cu depresia e mai greu, am avut si eu dar sa terminat momentan si stiu ca-s momente grele, plangi mereu si nu-ti mai convine nimik si te inchizi in tine, numai vrei sa comunici cu nimeni, dar treb totusi sa incerci sa treci peste depresie, fa ceva ce-ti place, canta in gand, bea ceaiuri calmante, eu am inceput o cura de vareliana, etc.sanatate multa
0
29-12-2012, ora 14:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Nini86

Auzi voci sau simti prezente in jurul tau in afara celor existente deja ? Ai momente de tristete apasatoare ? Sau de anxietate fara motiv ?
Cum iti explici tu sau care este motivul pentru care nu poti comunica cu oamenii ?

Doar pe ce ai scris tu nu se poate pune un diagnostic.

Scrie daca mai ai si alte simptome.

@ ionela83

Daca aveti anxietate zilnic, puteti face un tratament sustinut cu anxiolitice, recomandat de medicul psihiatru.
va vor trece acele senzatii de care vorbiti.
Daca vi se intampla foarte rar ca ele sa va deranjeze, incercati sa va procurati un anxiolitic (benzodiazepina, gen Xanax sau Anxiar, sau Calmepam) care sa va ajute sa depasiti starea respectiva. Il puteti lua numai la nevoie. O pastila pe saptamana de exemplu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul