Neoplasm

23-06-2012
ancuta1988
Nu este medic/terapeut
ancuta1988
Va rog sa ma ajutati in interpretarea acestor analize. Mentionez ca pacientul are 66 ani.
Benzi de fibroză pleuro-septală bazal pulmonar stânga şi paracardiac dreapta.
Procese înlocuitoare de spaţiu intrahepatice imprecis delimitate, hipodense, hipocaptante, cu tulburări de vascularizaţie în parenchimul hepatic de vecinătate, sunt prezente la nivelul ambilor lobi hepatici (cu excepţia segmentelor I şi VI), unele cu tendinţă la confloare, cu dimensiuni de la milimetri până la 28/40 mm (segment III).
Imagine cu aspect chistic hepatic de 6 mm prezentă la nivelul segmentului VIII- suspectă în contextul prezenţei celorlalte leziuni.
Fără dilataţii de CBIH sau CBEH.
Ax spleno-portal permeabil cu diametrul venei porte la limita superioară a normalului (13 mm), opacifiat omogen postcontrast.
Colecist alungit, cudat fundic, fără calculi spontan hiperdenşi incluşi.
Pancreas parţial degenerat lipomatos corporeo-caudal, fără dilataţie de canal Wirsung sau procese focale decelabile.
Splina, rinichi stâng, glande suprarenale bilateral fără particularităţi; splina accesorie de 11 mm superior de hilul lienal.
Chiste corticale necomplicate cu diametre axiale maxime de 18/20 mm prezente renal dreapta.
De notat îngroşare parietală cu contururi neuniforme endocavitare la nivelul porţiunii orizontale stomac - de corelat cu examenul endoscopic.
Adenopatii cu diametre axiale maxime de 27/22 mm, cele mai voluminoase cu centrul necrozat, cu tendinţă la confluare în masa amorfă la nivelul micii curburi gastrice cu diametrul longitudinal de 34 mm, sunt prezente la nivel celiac, interaortico-cav, latero-aortic stânga în dreptul emergentei a. renale, pe ambele curburi gastrice (oment mic şi ligament gastro-colic).
Aspect neomogenă a medularei coporeal vertebrale şi aripi iliace cuprinse în câmpul de scanare; modificări degenerativ-artrozice cu hernii intraspongioase etajate în segmentele de coloană scanate.
Fără lichit de ascită.
Concluzii:
Leziuni înlocuitoare de spaţiu hepatice ce pot sugera determinări secundare.
Adenopatii abdominale retro şi intraperitoneale-carcinomatoză peritoneală.
Îngoşare parietală cu contururi neuniforme endocavitare la nivelul porţiunii orizontale stomac-de corelat cu examenul endoscopic.
Chiste corticale necomplicate renal dreapta.

As dori sa stiu ce sanse sunt, daca prin operatie sau tratament se poate obtine o imbunatatire a starii de sanatate sau macar o stagnare a bolii.
Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
24-06-2012, ora 13:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu ai si o biopsie scrisa pe aici, de la un eventual examen ENDOSCOPIC care sa puna un DIAGNOSTIC DEFINITIV. desigur ca examenul CT de mai sus sugereaza prezenta unui cancer de stomac cu metastaze in ficat, ganglionii din jur si peritoneu. aceastasemnifica stadiul IV al bolii in are in nici un caz nu se poate pune problema de interventie chirurgicala sau sperante la vindecare. desigur ca boala poate stagna cu tratament oncologic adaptat, respectiv chimioterapie, o perioada (care poate fi chiar si mai lunga, de ordinul multor luni de zile); pentru asta insa trebuie o BIOPSIE si examen histopatologic, eventual si imunohistochimic.

daca dispuneti de ceva bani, va recomand sa faceti si examen IMUNOHISTOCHIMIC cu expresia HER2/Neu, iar daca aceasta e pozitiva, sa cumparati HERCEPTIN (daca va permiteti), pentru ca s-ar putea sa il ajute foarte tare.

aceste lucruri tin de concluziile pe care le va trage oncologul in urma consultului si ce va decide si va va propune el sa faceti, dar cu siguranta ca lucrurile nu arata bine, iar fara tratament e posibil sa mai aiba foarte putin de trait, de ordinul saptamanilor/lunilor.

ati fost la oncolog ? biopsie aveti ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.