Nerv scos plomba provizorie

12-02-2017
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Buna ziua! Am si eu o intrebare. In octombrie am fost la dentist pentru a-mi plomba o masea cariata.. De o saptamana ma durea ingrozitor maseaua..Ieri am fost la dentist si am aflat ca maseaua era plombata prea adanc si deranja nervul.. asa ca dentistul mi-a scos nervul.. a zis ca imi va pune o plomba provizorie dupa care il va plomba permanent.. Eu am programare peste o saptamana pentru a-mi face alta masea.. deci intrebarea mea ar fi: Cat trebuie sa stau intre acestea doua etape ale maselei cu nervul scos? Trebuie sa imi iau bilet sa plec in Romania deoarece sunt in strainatate.. plecarea nu e urgenta dar as vrea sa stiu aproximativ.. Dupa cat timp de cand mi-a pus plomba provizorie imi va pune plomba permanenta? Cum am precizat mai sus.. saptamana viitoare cand sunt programata imi va face alta masea si abia dupa maseaua cu nervul scos..

Multumesc anticipat!!
13 comentarii
1
12-02-2017, ora 01:03
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, intrebarea mea este: nervul este extirpat dar medicul v-a facut in aceeasi sedinta si obturatia de canal?
1
12-02-2017, ora 01:05
Dr. Ourfali Mahmoud
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ourfali Mahmoud
Buna Ziua
Daca vibsa scos nervul si afost obturat canalu se poate face obturatie coronara, in schimb daca afost scos nervul si vi sa pus tratament antiseptic pe canale trebuie ma intati obturate canalele si apoi facuta obturatie coronara.
0
12-02-2017, ora 01:13
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Nervul a fost scos alaltaieri. Iar el mi-a pus un medicament nu stiu exact pt ca sunt in strainatate nu am inteles prea bine. A zis doar ca mai trebuie sa vin peste o saptamana pentru a mi face un alt dinte, iar dupa pentru a mi plomba definitiv maseaua.. si asta as vrea sa aflu cam in cat timp trebuie sa stau cu medicamentul pana o plombeaza ?
0
12-02-2017, ora 01:14
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Eu nu aveam carie la masea. Caria a fost scoasa in octombrie in romania, iar acel medic mi a pus plomba prea aproape de nerv, acesta este motivul pentru care mi a fost scos nervul ieri.
1
12-02-2017, ora 01:19
Dr. Ourfali Mahmoud
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ourfali Mahmoud
Contaza foarte mult sa stit ce vi sa facut ca sa va dau un raspuns corect, sa au folosit conuri galbui in obturarea dintelui, sa facut o radigrafie de control dupa?
0
12-02-2017, ora 01:28
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Stiu doar ca mi-a dat jos plomba, mi-a lucrat cu ac galben si parca rosu din cate imi amintesc (m-a durut la un moment dat si a zis ca asta este motivul pt care nu o poate plomba de data asta).. si imi punea cu un fel de seringa solutie daca bine am vazut.. pe urma mi a pus medicament si o plomba provizorie si atat a zis, ca dupa ce imi face cealalta masea, poate sa imi puna plomba definitiva nu mi-a facut radiografie la final
1
12-02-2017, ora 02:03
Dr. Ourfali Mahmoud
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ourfali Mahmoud
Cel mai probabil ca aveti un pansament cu un antiseptic urmeaza sa fie obturat canalul apoi obturat si dintele, sedinta cu antiseptic poate sa durez cate va zile.
1
12-02-2017, ora 03:02
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Multumesc mult!
1
12-02-2017, ora 03:49
Dr. A I
Dr. A I
Daca aveti doar un pansament cu antiseptic, parerea mea ar fi sa asteptati maxim o saptamana ca sa faceti obturatia de canal. Cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru dumneavoastra. Nici solutiile medicamentoase nu trebuie sa stea prea mult pe canal daca nu aveti o infectie ce trebuie tratata.

Odata obturat dintele, nu mai este asa o graba sa il refaceti, desi bineinteles nici refacerea coroanei dentare nu ar trebuie amanata prea mult (odata cu scoaterea nervului, dintele devine mai putin rezistent si poate ceda la presiuni masticatorii, lucru care automat il va face si mai greu de reconstruit)
0
12-02-2017, ora 03:54
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Deci este posibil in ziua in care imi face obturatia de canal sa o si plombeze?
1
12-02-2017, ora 04:24
Dr. A I
Dr. A I
In aceeasi sedinta, nu din pacate.

Depinde de cat de mult tesut dentar lipseste si de ce alegeti dvs impreuna cu medicul, dintele ori trebuie:
1. refacut cu pivoti (fibra de sticla sau dentatus) si apoi cu obturatie fizionomica/plomba - desi indicata ar fi tot o coroana
sau
2. (refacut cu pivoti) slefuit si direct acoperit cu o coroana - cea mai indicata solutie

Oricum ar fi, macar doua zile intre obturatia de canal si orice alta procedura pentru a avea timp pasta de pe canal sa se intareasca. Ideea este sa faceti obturati de canal mai repede pentru a sigila definitiv canalele radiculare.
0
12-02-2017, ora 04:58
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Va multumesc frumos!
2
13-02-2017, ora 17:41
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, asa cum au spus si colegii mei, antisepticul trebuie sa fie lasat cateva zile inainte de obturatia definitiva de canal pentru a-si face efectul si pentru a elimina factorii bacterieni ce exista in canal si pentru a steriliza canalul. Daca la urmatoarea sedinta, canalul nu prezinta reactii inflamatorii/ secretii si este curat, atunci se poate realiza obturatia de canal in aceeasi sedinta. Obturatia coronara se va face in sedinta urmatoare, asta in functie si de ce tesut dentar mai aveti la acel dinte (p.s a se vedea cum v-a explicat colega mea mai sus).

O seara, buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: