Nervi la stomac???

04-06-2017
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Tinanand cont de faptul ca am tulburare schizo afectiva am sa scriu aici la tulburari pshice, desi problema e la stomac sau cel putin asa cred eu.Nici macar nu stiu cum se numeste ceea ce am, m-am gandit la 'nervi la stomac' dar nu stiu sigur. De fiecare data cand am emotii sau ceva de genu, mi se contracta rau muschii stomacului, parca ma curenteaza cu frica, incepe inima si imi bate tare, duduie de fapt.Am spus la mai multi medici psihiatri treaba asta insa nici unu nu a zis nimic.Cand apas pe stomac parca am jar acolo, sau curent, nici nu stiu cum sa zic, as vrea sa fac o endoscopie dar mi-e cam teama.De fapt toata problema mea a inceput cu nervii astia(sau cum s-or numi) din stomac, in timpul facultatii, cand ma duceam la cursuri tot asa pateam.Toate medicamentele pe care le-am luat, psihiatrice, nu m-au ajutat deloc in problema asta, nici antipsihoticele, nici antidepresivele si nici anxioliticele, ba chiar atunci cand luam Anxiar parca era mai rau cu nervii astia.Nu prea cred ca e de natura psihica treaba asta pt ca m-ar fi ajutat medicamentele, de fapt nici nu stiu de ce natura este. Din cauza anxietatii nu cred ca este pt ca eu la facultate nu aveam deloc anxietate si totusi nervii acestia erau prezenti.Ce ar putea fi??Ce tratament as putea urma?Am spus si unui parapsiholog treaba asta, mi-a zis un tratament dar nu mai tin bine minte, parca se numea debridat.
7 comentarii
0
04-06-2017, ora 19:44
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Stiu ca pare mai simplu sa intrebati aici de un tratament, decat sa faceti o endoscopie pentru a va risipi temerile, dar nu e cea mai buna solutie. Cine stie ce prostii va spunem noi aici si dvs le luati de bune! Mai ales cei care nu ne pricepem la probleme din sfera gastro. Desi vi s-ar parea imposibil ca simptomele sa fie datorate bolii psihice, avand in vedere si diagnosticul primit de la psihiatru, este foarte posibil sa va inselati si sa vina tot din sfera psi. Stiu, tot ce nu poate fi atins, vazut, auzit, nu poate fi acceptat asa usor ca fiind real, dar psihicul exista si isi face de cap, cand ne e lumea mai draga :).
Spuneti ca ati consultat mai multi psihiatri si ca medicamentele nu au avut efect: dar le-ati luat constant? La psihoterapeut ati fost? O astfel de tulburare nu se poate trata la parapsihologi, mai ales cand acestia isi permit sa recomande medicamente alopate, cum e debridatul. Indreptandu-va inspre o zona mistica, din dorinta de a gasi raspunsuri, doar va agravati boala. Daca aveati un picior fracturat, sau ulcer, cred (sper) ca nu mergeati la vreun vraci sa vi-l repare, ci la medic :).
Va recomand sa mai cereti o evaluare unui psihiatru si sa urmati tratamentul medicamentos, combinat cu psihoterapie. Normal ca doar pastilele nu au cum sa rezolve problema, dar nici fara ele nu se poate in cazul dvs.
0
04-06-2017, ora 20:12
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
De 8 ani iau zilnic, dimineata 20 mg de Abilify, deci le-am luat constant.Am incercat cred ca toate antidepresivele dar fara rezultat.Aveti dreptate ca ar trebui sa merg la medic dar eu am patit ceva foarte aiurea anul trecut si nu prea mai pot iesi din casa si asta e, am zis sa incerc si aici pe forum.Poate ca este psihic intradevar, nu stiu, oricum va multumesc de sfaturi.
2
04-06-2017, ora 20:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Verificați întâi dacă nu e o problemă medicală, acceptând toate investigațiile recomandate de medicul specialist și dacă rezultă că nu aveți o problemă medicală, continuați pe lângă medicația de la psihiatru și cu psihoterapie.
Până nu aveți un diagnostic cert, sfaturile vă sunt de prisos.
0
05-06-2017, ora 00:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ia trimitere de la medicul de familie si mergi sa te vada un Gastrolog. El iti va zice ce teste trebuie sa faci si el o sa te consulte. Daca excluzi cauzele fizice doar, poti sa te gandesti ca e o problema pe sistem nervos.
1
05-06-2017, ora 11:13
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
@psiholog Niculina Ciuperca ok, o sa fac toate investigatiile care trebuie, daca nu iese nimic la stomac, inseamna ca e psihica treaba.

@clara multumesc de indrumari, o sa incerc si asta, macar sa vad ce se intampla, mai ales ca un medic mi-a spus ca am un inceput de ulcer, nu stiu daca are vreo legatura dar am zis.
0
10-06-2017, ora 14:18
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Ce parere aveti despre medicamentul naturist ANTIDEPRESIV(fericit zi de zi)?Mie nu mi se potriveste nici un alt antidepresiv clasic si as vrea sa stiu daca acesta este bun.Interactioneaza cumva cu antipsihoticul(Aryzalera)?
0
10-06-2017, ora 14:41
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Stiti ce se intampla de fapt, am fost la Bucuresti si medicul de acolo mi-a dat Aryzalera, pe care de altfel deja il luam si Seroquel de 150 mg, insa mie Seroquel imi infunda rau de tot nasul(nu pot respira deloc, nici pe gura), daca stiti vreun remediu pt nas infundat va rog sa-mi spuneti si mie, macar pana se obisnuieste organismul cu Seroquel.Mesajul anterior nu mai este valabil pt ca am vazut ca ANTIDEPRESIV(fericit zi de zi)contine sunatoare, menta si eu nu am voie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul