Nervozitate provocata de zgomot vecin

18-08-2018
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Buna ziua !

Am 19 ani si de ceva timp am niste afectiuni psihice datorate unor vecini de sus care fac galagie mare mutand mobila, nici nu imi dau seama exact ce fac, dar mai ales si prin pasii acestora..

La inceput nu aveam probleme dar de ceva vreme nu mai suport aceste zgomote, cand le aud imi provoaca nervozitate, stare de agitatie, panica.. chiar si orice zgomot de sus cat de mic ar fi ma enerveaza si ma agita, nu pot sa l ignor stiind ca e de la vecin.. in rest alte zgomote cum ar fi de la lift, latratul cainelui, tipete de afara nu ma deranjeaza.. doar zgomotul de sus ma irita.

Ei au fost plecati intr o excursie o saptamana si a fost liniste, ceea ce m a relaxat... cand au venit ieri si am auzit iar pasii aia de simt ca se darama tavanu pe mine mi s a facut rau.. eram agitat, nervos.. a trebuit sa iau xanax sa ma calmez...

Am unele momente cand imi vine sa ii injunghii pe aia de sus..

Ce imi recomandati? Niste medicamente naturiste pt calmare, sa ma mut pt o perioada ?
12 comentarii
1
19-08-2018, ora 08:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Un consult psihiatric n-ar fi de ajutor.Zgomotele sunt reale sau doar in mintea dv?
2
19-08-2018, ora 09:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nesimțind zgomotele cât au fost plecați, se pare că acestea sunt reale, pentru că altfel le-ați fi simțit în continuare și când nu erau acasă.
N-ar fi mai simplu să vorbiți cu ei, poate nu conștientizează că fac atât de mult zgomot. Vedeți cum vă simțiți după ce vorbiți cu ei.
Oricum zgomotele lor stimulează ceva ce nu funcționează la dvs, pentru că sunt și persoane pe care nu le-ar deranja mutatul mobilei vecinilor, sau ar fi deranjați mai puțin. Încercați să mergeți la un psiholog pentru evaluare psihologică și veți realiza de ce vă deranjează atât de mult și poate veți acționa asupra factorilor ce provoacă nervozitatea.
1
19-08-2018, ora 11:32
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Zgomotele sunt cat se poate de reale, le aude si mama mea dar ea la ignora..

Eu nu pot sa le ignor pentru ca pur si simplu ma irita foarte tare
1
19-08-2018, ora 12:05
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Fa-le cadou vecinilor un set de amortzoare autoadezive pt picioarele de scaune si mobila si roaga-i sa poarte papuci de casa !
1
19-08-2018, ora 14:34
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Stiti cumva daca medicamentul Nervocalmin relaxare ma ajuta sa ma relaxez si sa nu mai simt iritat de zgomote?
1
19-08-2018, ora 16:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati. Oricum e mai potrivit decat xanaxul.
1
19-08-2018, ora 16:34
MaximIon
Nu este medic/terapeut
MaximIon
Xanaxul a fost foarte bun pentru mine, l am luat pe la 22:30, pe la 23:30 mi am dopuri de urechi si m am culcat. M am trezit a doua zi la 12:00 putin ametit, da odihnit, mi a sunat si telefonu de 3 ori si nu l am auzit.
2
19-08-2018, ora 18:33
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu mai lua medicamente fără recomandarea unui medic, pentru că pe termen lung pot să-ți facă mai mult rău decât bine.
1
28-08-2018, ora 01:52
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Pentru Domnul doctor Mătușa Ion.. cu tot respectul, cum își poate da seama daca este real sau nu ce aude? Parca un om inconstient ducea lipsa de constiinta. Este logic. Dacă un schizofrenic ar conștientiza boala, s ar vindeca fiindca acele zgomote sunt de fapt propriile gânduri și cata vreme nu le mai atribuie mediului le poate controla. Dacă eu as consideră că ale mele gânduri sunt din exterior, atunci dvs ati consideră că halucinez.
2
28-08-2018, ora 06:53
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
1 un om inconștient =coma (adică nu se mai afla in starea de vigilenta)
2 Conștiința = parte a psihicului prin care omul conștientizează că are insight prezent (conștientizează boala).Conștiința ne ajuta sa ne înțelegem.propria persoana în relație cu cei de langa noi.
3.Diagnosticarea existenței de ori ce forma (vizuale auditive, tactile, olfactive)se pune prin examinare directa pot fi deduse din comportamentul sau aflate hetero anamnestic.
Exista teste psihologice pentru determinarea halucitiilor la un pacient
Cunosc schizofreni care sunt funcționali sub tratament își conștientizează boala au viață socială dar nu se vindeca.
2
28-08-2018, ora 09:55
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna dimineata!Domnu' doctor, de obicei oamenii asa se exprima. Nici eu nu consider ca e corect spus "inconstienta".
Cum poate avea constiinta bolii? Cand constientizezi ca problema e la tine, ea se rezolva. Nu mi ati raspuns la intrebare. Cata vreme ei consideră că halucinatiile fac parte din mediu, nu au cum sa inteleaga ca este doar in capul lor. Corect, dar cata vreme, asa cum spuneti dvs, realizează că halucinatiile sunt doar gândurile lor, de ce mai sunt considerati bolnavi? Atunci nu mai pot spune că aud vocile morților cand stiu ca sunt gândurile lor si nici nu mai vorbesc singuri ca stiu deja ca nu s reale. De ce ii mai tratați medicamentos? Testele psihologice și anamneza nu demonstrează in totalitate ca o persoana e bolnavă. Nu puteti încadra chiar asa usor mintea unui om intr o anamneza iar testele nu ajuta cu exactitate la diagnosticare.
Nu credeti ca ar fi mai bine ca medicatia psihotropa sa fie folosita pentru persoanele cu tulburări de personalitate, care sunt un pericol social sau pentru cei ce consideră că au o tulburare moștenită sau dobândită si vor sa se controleze? Ar fi mai simplu.
1
01-05-2022, ora 14:36
Alexei33
Nu este medic/terapeut
Alexei33
Sunt curios daca ati rezolvat, problema dvs este foarte comuna si normala. Mai putin normala decat reactia unui asa zis medic, care nu intelege macar despre ce se vorbeste, dar isi da cu presupusul in mod eronat.

De pareciat tot restul participantilor, inclusi dna psihoterapeut, care au reusit sa aduca toti aspecte pozitive in discutie.
Aeasta discutie ar fi bine sa continue pentr ca nu sunt inca tratamente cunoscute care functioneaza la noi in tara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: