Neurologie sau pshihiatrie

08-12-2010
Pintea Mirela
Nu este medic/terapeut
Pintea Mirela
As dori sa primesc un sfat incotro trebuie sa ma indrept. Mama mea are de multi ani vertij. De ceva timp, a inceput sa aiba un comportament foarte ciudat. Este foarte nervoasa, nu suporta zgomot, nu comunica. Mai nou a spus ca va renunta la toate medicamentele pe care le ia deoarece s-a saturat de viata asta si la ea totul este pe sistem nervos. Imi puteti spune in ce directie sa o iau cu ea? Va multumesc!
35 comentarii 12 Înainte ›
0
13-12-2010, ora 03:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Pintea M.,

Simptomele mamei fac parte din tabloul clinic al multor afecţiuni neuro-psihiatrice, de la o ICVB până la o neurastenie şi chiar şi ceva mai complicat, tocmai de aceea, cel puţin eu, nu vaş putea spune exact de ce condiţie medicală suferă.
Cred că ar fi indicat să consultaţi un medic neuro-psihiatru, pentru că un astfel de cadru medical o va examina şi evalua atât din perspectivă neurologică, precum şi din perspectivă psihiatrică, punându-i diagnosticul în funcţie de constatările pe care le va face şi în funcţie de propriile considerente obţinute din experienţa profesională.
_
Ţinând cont că mama dvs. are şi accese de renunţare la medicamente, motivând că s-a săturat de viaţa pe care o are, ar fi indicat să facă şi câteva şedinte de psihoterapie.
Psihoterapia o va ajuta să înţeleagă şi să accepte ce i se întâmplă, să aibă credinţa că totul va fi bine şi să-şi pozitivizeze comportamentul şi gândirea prin punerea la dispoziţie a unor moduri de igienă mentală, în principal, datorită terapiei cognitiv-comportamentale.
_
Doriţi să vă recomand un astfel de medic? (dacă da, spuneţi-mi în ce oraş locuiţi, pentru a vă sugera mersul la un medic aflat în vecinătatea dvs.).
_


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect şi iubire creştină, dorindu-vă sărbători fericite,
Mr, Nick
0
31-03-2011, ora 01:34
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Si pe mine ma intereseaza mai detaliat aceasta delimitare, sau asociere a celor doua stiinte pentru deliberarea cu mare exactitate a unei tulburari.Neuropsihiatria este o imbinare a celor doua banuiesc.Nu prea am vazut ramaura asta prea dezvoltata.
0
31-03-2011, ora 01:38
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
In cazul in care nu exista un serviciu de neuropsihiatrie intr-o zona se va aprecia o cunsultatie la psihiatru si una la neurolog pentru o mai mare siguranta?Din cate am vazut neurologii cu psihiatrii nu prea se simpatizeaza.
0
11-08-2011, ora 02:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
BLUE83, neurologia studiază formarea, structura, funcţiile şi bolile sistemului nervos, până la un anumit punct; dincolo de acel punct intervine psihiatria, care studiază produsul sistemului nervos, adică gândirea şi sentimentele/emoţiile/trăirile, studiază viaţa mentalo-psihică a omului, sau capacitatea omului de a reflecta realitatea obiectivă înconjurătoare. Neuropsihiatria este o îmbinare a neurologiei cu psihiatria, ea fiind o ramură a medicinii care studiază în ansamblu afecţiunile sistemului nervos, incluzând şi bolile mentalo-psihice.
Practic, delimitarea dintre neurologie aceasta este: neurologia îşi întinde obiectul studiului şi al tratării doar până la funcţia şi disfuncţia componentelor sistemului nervos, ca şi elemente; psihiatria, pe de altă parte, îşi întinde obiectul studiului şi al tratării mai departe, la cele 2 rezultante ale sistemului nervos - o facultate superioară a creierului, la gândire; un proces afectiv, la sentiment, în sentiment incluzând şi sensibilitatea.
_

" Din cate am vazut neurologii cu psihiatrii nu prea se simpatizeaza "
- Neurologii nu-i simpatizează pe psihiatrii din cauza faptului că ştiu foarte clar un aspect necunoscut de mulţi, şi anume acela că (unii) psihiatrii, de multe ori, fac exces de zel şi prescriu mult prea multe medicamente, supunând mulţi pacienţi la riscul major de a fi îndobitociţi, ca să nu spun altfel. Îşi transformă pacienţii în legume!

_

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick
0
11-08-2011, ora 02:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*delimitarea dintre neurologie şi psihiatrie
0
11-08-2011, ora 11:32
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Inainte cu o jumatate de am dea muri, psihiatrul tatalui meu a decis sa-l vada mai multi medici, sa avem o abordare globala(aveam si un CT cranian, cu leucoaraioza si abiotrofie corticala), l-a vazut si un neurolog care nu-si explica de ce nu se poate mobiliza, adica nu poate merge, concluzia domniei sale fiind aceea ca medicamentele pentru psihoza au indus starea, iar psihiatrul a decis sa nu se mai foloseasca aceste medicamente, ci doar Aricept pentru Alzheimerul de care suferea.Cu timpul, i-a fost introdusa din nou medicatie psihiatrica, deoarece psohozaa recidivat si va dati seama ce combinatie urata Azheimer-Psihoza organica. fost vazut la UPU si de cardiolog, i s-a facut o radiografie pulmonara(normala de altfel).Sunt neurologi care nu tolereaza medicatia psihiatrica, din diverse motive, unele intemeiate, cum zicea si Nick, altele neintemeiate, psihiatria fiind o chestie de mare finete, cel putin in domeniul psihofarmacologiei.
0
12-08-2011, ora 12:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle pulberedestele, îmi pare rău că a murit tatăl dv. Sincere condoleanţe!
Şi da, aveţi perfectă dreptate, sunt cel puţin 2 tabere de neurologi, şi anume: neurologi care tolerează sau nu medicaţia psihiatrică, pe fondul unor motive întemeiate sau neîntemeiate, asta este. Mai sunt şi neurologi care ba o tolerează ba nu o tolerează ş.a.m.d.
Graţie şi binecuvântări divine vă doresc.
Cu respect,
Nick
0
20-08-2011, ora 06:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nici neurologie, nici psihiatrie !

Duhovnic pentru inceput.

Si api mai vedeti.

Vedeti cauzele bolilor ca nu ne lasa Dumnezeu sa ne imbolnavim total aiurea.

Ce zice Parintele Arsenie Boca domnule Nicusor ?

Care sunt cauzele bolilor si cum trebuie ele eliminate sau anihilate ???
0
21-08-2011, ora 19:56
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Multumesc mult, Nick, tatal meu, printr-o ironie a sortii, a murit de ziua mea, pe 07.07.2011...
Nu s-a chinuit mult, a imbratisat cu privirea camaruta lui de o viata, icoanele, a oftat usor si s-a dus.Sa-l ajute Dumnezeu sa fie printre cei buni si drepti, in Rai!Ma rog mult pentru el, fac si eu ce pot.Inca o data, multumesc!
0
21-08-2011, ora 20:37
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Pulberedestele, condoleante pentru pierderea suferita!
Dvs. cum sunteti?

Numai de bine!
Prozac
0
22-08-2011, ora 00:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hi!
Stimate dle pulberedestele, m-a întristat ce mi-aţi scris. Cred că a fost aproape dublu de dureros pentru dv., să vă pierdeţi tatăl exact în ziua în care aţi adăugat un nou an în/la existenţa vieţii dv. (La mulţi ani vă doresc, cu multă sănătate şi tot ce mai aveţi nevoie).
Mă rog pentru tatăl dv. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în rai.
Toate cele bune,
Nick
_
0
22-08-2011, ora 00:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă clara_p, sfântul părinte Arsenie Boca a sfătuit oamenii bolnavi să-şi înfrunte suferinţa pe două fronturi: frontul medical şi cel spiritual, ambele uzate în paralel. Părintele Arsenie Boca sfătuia oamenii să apeleze la unul sau mai mulţi medici şi să ia tratament medicamentos, ca de altfel şi să apeleze la Dumnezeu, prin post, rugăciune, spovedanie ş.a.m.d. Şi medicii au un rol pe acest pământ, cum şi medicamentele au, bineînţeles.
Toate cele bune,
Nick
0
22-08-2011, ora 20:55
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Nick, Prozac,
va multumesc din inima pentru toate cuvintele voastre frumoase, aveam nevoie de ele, si va rog sa va rugati macar o clipa pentru tatal meu(multumesc inca o data Nick), a stat si el sub semnul binelui...A fost depresiv, cu tendinte suicidare, dar si-a dus crucea si a murit de batranete si de Alzheimer, la aproape 83 de ani...Durerea sufleteasca e aceeasi din nefericire, dar tot e bine ca n-am facut recadere, gratie unui medic pe care Nick il cunoaste, Dr.Burbea Milescu.Va multumesc tuturora!Multumesc mult, Prozac, de mult timp nu te-am mai vazut pe forum.Multumesc!
0
24-08-2011, ora 23:37
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
'Si a dus crucea si a murit de batranete'.Asa tre sa facem toti.
Condoleante si din partea mea, Pulberedestele
DUMNEZEU sa l ierte si sa l odihneasca
0
27-08-2011, ora 17:42
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Multumesc foarte mult, Termina.Cu stima!
0
06-09-2011, ora 21:50
alli78
Nu este medic/terapeut
alli78
Buna seara.va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat caci nu mai stiu ce sa fac cu tatal meu.acum un an a suferit un avc.la tomograf a iesit multiple leziuni ischemice cronice supratentorial bilateral, mai extinse la emisferul cerebral drept, ateromatoza cerebrala, mastoidita cronica dreapta..am mai scris atunci pe forum la sectia neurologie"avc, fibrilatie atriala, nervozitate"fara un raspuns.Acum dupa un an starea lui s-a imbunatatit, merge, vorbeste nu are probleme motorii.In schimb dupa diverse tratamente pt depresie continua sa aiba probleme.La inceput i sa prescris xanax si zoloft pt depresie si rivotril si nicergolina pt creier plus cerebrolysin.Cam dupa 3 luni de tratament a inceput sa devina agresiv, avea halucinatii vizuale, idei delirante(ca il inseala sotia, sau ca are f.multe case, cafratele lui a murit in razboi...desi murise de un atac de cord).i-am oprit atunci medicamentele pt ca nu ma putea apropia de el, dormea putin ziua, noaptea nu, tipa ca ne omoara.Cam dupa 4-5 zile si-a revenit, mai avea idei delirante dar nu acuzatoare, nu mai ne ura, nu mai era agitat, se linistise. Dupa cateva saptamani medicul ia prescris tornedo2mg 1/zi timp de o luna plus o serie de mediacamente pt probleme de genul amorteli, memorie, ameteli, plans-gabaran(400-2/zi timp de 2 luni), pramistar 1/zi-a luat 5 luni, coaxil 1/zi-1 luna-aceste medicamente fiind ultimile luate de el.Acum o luna au revenit halucinatiile, ideile si citind pe prospectul pramistarului si gabaranului le-am oprit treptat si am adaugat torendo si si-a revenit, dupa care am reluat tratamentul.Dupa cam 2 saptamani a inceput sa planga des si sa fie nervos ca acum in ultimile zile sa tipe, sa planga tot timpul, agitatie, se scarpina in cap pana isi face zgarieturi, se tavaleste pe jos.iar am inceput sa scad si acum 2 zile i-am scos pramistar si gabaranul.dar tot nu s-a linistit.Torendo nu i l-am mai scos.Va rog ajutati-ma, ce credeti, au efecte adverse pramistarul si gabaranul?am citit pe net si inteleg ca rivotrilul si gabaranul sunt cam din aceiasi clasa.la fel si cerebrolisyn si pramistar, si cumva situatia e similara...Medicul ia prescris in continuare lucetam800-tot piracetam ca pramistarul plus madopar-pt tremuraturi-pe care am vazut la reactii agitatie, agresivitate...Mi-e teama sa-i mai dau ceva sincer.Imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar sper din suflet sa ma puteti ajuta.As vrea sa fie linistit sa nu il mai vad plangand...
0
06-09-2011, ora 22:32
alli78
Nu este medic/terapeut
alli78
Am uitat sa mentionez ca tatal meu are 75 ani si ca acum 2 zile intr-o criza de nervi ameninta si ca se omoara.a doua zi i-a scos si coaxilul-am citit pe el tendinta de suicid la reactii adverse.Acum s-a mai linistit putin dar adoarme greu desi ia un dormicum seara, iar ziua e un cosmar cu hohote de plans, nervi, agitatie...Tensiune 18 cu 12, pana la 22 chiar desi e sub tratament..Va multumesc.
0
06-09-2011, ora 22:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua,

printre altele m-as gandi la factorii care permeabilizeaza bariera hematoencefalica. Ce parere aveti de
"Străpungerea barierei hematoencefalice" (cautat pe google), cititi si comentariile anexate la acel articol.

In al doilea rand ar merita sa incercati si solutiile propuse de mine aici:

http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
0
07-09-2011, ora 19:11
alli78
Nu este medic/terapeut
alli78
Va multumesc pt raspuns.Am citit, insa nefiind din domeniul medical, nu am priceput prea mult.Inteleg ca graul-glutenul-are un efect nociv asupra creierului putand sta la baza tulburarilor psihice, depresiei. Posibil, dar sa incerc sa-i scot painea din alimentatia tatalui meu e treaba grea.Am citit multe despre vit E, omega 3, si 6 luni de la accident a luat aproape continuu omega 3 din peste.nu am incercat rhodiolin, nici vit D-despre ele nu stiam.Ceaiul verde stiu ca contine cofeina, iar el are insuficienta cardiaca cls.II NYHA.Acum, eu am o parere buna despre tratamentele alternative insa cred ca ele au efect la debutul bolilor nu cand boala a avansat...As vrea sa stiu daca acele medicamente ii dau acea stare sau pur si simplu asa e boala si indiferent ca i le dau sau nu el tot va face asa, iar faptul ca a incetat o perioada a fost doar o coincidenta.Mai ales as vrea sa stiu ce sa fac sa nu mia faca asa pt ca sincer simt ca nu mai pot nici eu, deja am ajuns sa plang din orice, nu pot dormi, ma sperii la cel mai mic zgomot, etc.si mama mea la fel.
0
07-09-2011, ora 20:39
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Tatal Dumneavoastra are o psihoza organica, adica pe fondul accidentului vascular cerebral, ischemic am inteles.Trebuie tratate cu atentie toate afectiunile, fibrilatia atriala fiind una din cauzele care au dus la formarea de trombi si la accidentele multiple cerebrale.Ateromatoza cerebrala, normala la aceasta varsta, poate fi si ea un factor de fragilitate vasculara cerebrala si un factor important al instalarii psihozei(asemanatoare aterosclerozei cerebrale-ASC).Tratamentul trebuie sa fie complex, sa vizeze atat afectiunea de baza, cat si cea cerebrala, dar si cea psihica.Sunt medicamente, ca risperidona(Torendo), care sunt indicate la varstnici.Un medic psihiatru imi spunea odata ca i-a mers foarte bine parintelui in varsta, cu depresie organica, mianserina.Niciodata nu se stie.Oricum, piracetamul agita si el putin, dar e necesar.Chestia mai grea este ca in fiecare luna trebuie sa-l vada cativa medici de specialitati diferite, macar programati-l in aceeasi zi, pentru a nu-l obosi prea mult..Antidepresivele, fie ca e vorba de Zoloft, fie ca e vorba de Coaxil sau altceva, dau mai multa energie la inceput, in timp ce starea psihica ramane la fel, si exista pericolul de suicid, asa se intampla cu toate antidepresivele.Gabaranul, nu mai stiu acuma cu exactitate, ca-i mai nou folosit, poate fi inlocuit cu Depakine, pentru o stare mai linistita si mai egala in dispozitie de-a lungul zilei(e psihostabilizator).Cu rabdare, veti trece peste asta in cateva saptamani, dar cu echupa multidisciplinara(daca aveti posibilitatea, internati-l o perioada la geriatrie, dar asigurati-va ca e supravegheat).cu stima!
Trebuie supravegheat sa zicem doua saptamani, timp in care sa nu fie lasat sa doarma ziua, pentru a nu se mai inversa ritmul somn-veghe.
0
07-09-2011, ora 21:18
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu ma refer la tratamente alternative vs alopate, ci mai intai la diverse solutii care scad efortul de adaptare al organismului, fiindca-i ofera un beneficiu adaptativ. Adica daca este frig, in loc sa fortezi organismul sa produca de unul singur mai multa energie (de ex cu Rhodiolin), mai degraba ai grija sa fie bine invelit si-i dai un ceai cald. In plus, reglezi raportul omega 6 si3.
Cata vitamina E, de care si cat seleniu i-ati dat cu acei omega 3:
http://forum.romedic.ro/prod/Ce_ne_facem_cu_ANXIETATEA_?_051190.html
Mesajul meu din 17-06-2011, ora 12:29


Mergand tot pe ideea asta reducerea semnificativa a aportului de carbo ar oferi un beneficiu adaptativ important, fiindca previne cresterile inutile de cortizol.
iar daca eliminati glutenul este vorba de cel putin 2 aspecte: prevenirea permeabilizarii barierelor intestinale si hematoencefalice si eliminarea unei surse importante de carbohidrati. Tardiv, dar este un moment foarte indicat pentru a-l scapa de acest stigmat al "painii de toate zilele".
0
07-09-2011, ora 23:04
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Eu folosesc de pilda Plant Enzymes dupa masa, iar faptul ca alimentele sunt mistuite mai usor, ofera sansa organismului deja obosit sa rezolve alte probleme importante in afara de digestie.
0
08-09-2011, ora 11:47
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
De fapt am vrut doar sa subliniez o anumita perspectiva asupra functionarii organismului. Eu de pilda aveam halucinatii auditive mult mai intense cand opream caldura. Altfel Rhodiola este o chestie foarte eficienta, cei in varsta ar avea de castigat cu siguranta, chiar si pe mine m-a ajutat in stari acute. Dar am lasat-o parintilor ca ei au nevoie cu adevarat.

In alta ordine de idei, merita sa tineti cont si de un citat de genul asta:
***********
Dragii mei,
5 ani m-am luptat cu starile anxioase si de panica, cu tratamente si efectele lor adverse. Pentru ca ma necajea o infectie urinara am mers la niste analize parazitologice la Fundeni si am descoperit ca sunt o fericita purtatoare de micoplasme, toxoplasme dar si borellii. De cand am inceput tratamentul pentru ele toata simptomatologia psihiatrica - psihologica a disparut, ca sa aflu de la medic ca toata anxietatea mea venea de la toxinele eliminate de acestea. Cred ca ar fi bine sa incercati sa faceti aceste analize, mai ales ca sunt ieftine si poate va rezolvati problema.

Sanatate.
*************
gasit pe net
0
08-09-2011, ora 11:54
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Rica, ne mai lasi cu tampeniile tale? E clar ca tatal dlui/dnei alli78 are o psihoza organica, nu infectie urinara.
0
08-09-2011, ora 11:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dar despre Toxoplasma care provoaca halucinatii si delir paranoiac ai auzit vreodata?
0
08-09-2011, ora 12:36
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Tu n-ai citit ca alli78 a precizat ca tatal ei/lui a avut un atac cerebral vascular? Nu despre toxoplasma este vorba aici.
0
08-09-2011, ora 12:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cred ca pe viitor va trebui sa adaptez discursul dupa audienta...
In cazul tau chiar nici nu e cazul sa te mai am in vedere.
0
08-09-2011, ora 13:25
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Ma repet revenind asupra subiectului Chelatinarea ce presupune:detoxifiere, decalcifiere artere, eliminare nano-bacterii, eliminare metale grele care pot fi localizate chiar la nivelul creierului.Cea dea doua tema importanta asupra careia revin pt a doua oara azi:oxigenoterapia-neuronii sunt cei mai sensibili la lipsa de oxigen se poate instala hipoxia, confuzia in gindire, memorie deficitara, depresie, tensiune nervoasa, plictiseala.Lipsa oxigenului este cel mai mult simtita de creier, inima, rinichi.Desigur toate acestea sunt larg dezbatute pe internet.Hrana medicament trebuie luata in consideratie in modul serios.
@Rica Venturiano

Wagner Jauregg afirma:"Doua treimi din toti bolnavii de nervi nu ar ajunge in sanatorii, daca rinichii lor ar fi sanatosi"
-*


(*modificat de admin)
0
08-09-2011, ora 16:31
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Rica:

Nu ma lua pe mine de sus. Oamenii vin aici pe forum, spun ca au o problema si tu ii trimiti sa se caute de limbrici. Esti exact ca-n bancu cu medicul si limbricii, care trecuse prin scoala si facuse Facultatea de Medicina invatand o singura lectie in viata lui, pe cea despre limbrici, asa ca era tot ce stia sa le spuna pacientilor.
0
08-09-2011, ora 16:31
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
*ca-n bancul, pardon.
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: