nevralgie arnold si trigemeni (dureri groaznice de cap)

153 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›
0
04-01-2015, ora 00:31
boghit2u
Nu este medic/terapeut
boghit2u
Domnule Ionut Bera, va rog trimiteti tratamentul naturist.
0
04-02-2015, ora 11:56
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Trebuie consultat un neurolog in primul rand. Apoi, in functie de rezultatul consultatiei trebuie facute si alte investigatii.
0
04-02-2015, ora 11:56
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Se poate apela si la un tratament de preventie cu medicamente conform ghidurilor europene.
0
04-02-2015, ora 21:37
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
Ica,
Operatia se numeste Jeanetta, sotul meu a facut aceasta operatie cu cca 2, 5 ani in urma si de-atunci nu a mai avut niciun fel de durere. Si acum ne gandim cu groaza la durerile imense de care nu mai credea vreodata ca o sa scape!
0
20-03-2015, ora 20:09
Shamrock
Nu este medic/terapeut
Shamrock
Buna seara! Si eu am suferit de migrene aproape 10 ani. Se instalau cu o stare de oboseala, apoi aparea o durere in ceafa in spatele urechii drepte cu iradiere in ochiul drept. Un cosmar incredibil...iar daca nu luam nimic pentru durere ajungeam la starea de voma, zaceam in pat si ma incapacita total. Mi s-au pus toate diagnosticele: nevralgie de trigemen, de arnold, migrena.
Am scapat dupa ce am renuntat aproape complet la mancarea cu sare (dar dupa luni de zile de astfel de regim) si la mancarurile grase si prajite. Am inceput sa iau regulat capsule de Lecitina de soia americana, una pe zi pe termen lung, luni de zile, dupa care mai fac pauza 1-2 saptamani. De asemenea, am renuntat la exercitiile fizice prea solicitante (eu faceam flotari deseori) alegand in schimb mersul pe jos 1-2 km pe zi. Ora mea de culcare este 10 jumate seara cel tarziu. Mentionez ca aveam 32 de ani cand am scapat de ele, durerile de cap aparand in perioada facultatii.
Sper sa va ajute ce v-am zis. Sanatate!
0
20-03-2015, ora 21:26
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
Sub nicio forma nu poate fi confundata nevralgia de trigemen cu o migrena! Sunt notiuni/afectiuni complet diferite. Migrena este o durere de cap banala, enervanta iar nevralgia de trigemen te poate duce la sinucidere datorita intensitatii absolut insuportabine mai ales cand ajunge in ultimul stadiu de nu te mai lasa nici zi nici noapte. Iar daca este esentiala va spun sigur ca doar pe cale chirurgicala se poate scapa de ea! In rest toate antiepilepticele, produsele homeopate, regimul fara sare, cartoful ras (sotul meu le-a incercat pe toate si pe durate indelungate) cum spunea cineva inainte sunt doar frectie la piciorul de lemn...
0
21-03-2015, ora 16:56
july2009mm
Nu este medic/terapeut
july2009mm
CORIBAL, mama mea are 70 de ani si sufera de aceasta boala de ft multi ani.. La varsta ei se mai poate opera si la ce spital sa o duc???
In speranta ca ma imi veti raspunde, va multumesc.
0
21-03-2015, ora 19:09
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
Pe pagina a 2-a a acestui forum am postat un scurt istoric cu descrierea si vindecarea sotului meu care a suferit de nevralgie esentiala de trigemen. Sotul meu a suferit 4 ani, nu cred ca ar mai fi rezistat macar un an cu durerile de cosmar. Nu cred ca varsta ar fi un impediment. Trebuie eliminate toate celelalte cauze care ar putea deranja nervul trigemen, adica facute investigatii serioase. Nu e ca si cum ai face o analiza de sange sa zicem si rezultatul ar indica clar prezenta sau absenta bolii. Neurologul decide ce trebuie facut, asa a fost la sotul meu numai ca n-a mai rezistat sa faca inca 6 luni de antiepileptice care nu-i faceau bine la ficat si nici nu atenuau durerile. Am auzit ca si la Bagdasar se fac interventii dar noi am preferat Tg. Mures. Am fost cu toate investigatiile medicale si dr.a decis ca este nevoie de interventie medicala. Multa sanatate mamei!
0
22-03-2015, ora 13:11
july2009mm
Nu este medic/terapeut
july2009mm
Multumesc frumos Coribal.
Multa sanatate si multe bucurii..
O zi minunata sa ai.
0
22-03-2015, ora 13:36
july2009mm
Nu este medic/terapeut
july2009mm
Coribal, v-am trimis msj.pe privat. ms.
0
25-03-2015, ora 10:40
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Acum un an m-am operat la Viena de nevralgie de trigemen.Operatia Janneta.Am crezut ca am scapat, dar nu a fost asa.Din toamna anului trecut au inceput crizele, mai puternice si in iarna am ajuns sa nu mai suport.Era ceva cumplit. Nu ma ajuta niciun medicament.Am aflat ca la Sibiu la Clinica Polisano se fac interventii.Am fost, am fost operata prin metoda microcompresia cu balonas.Nu eram singura si in aceeasi zi cu mine a mai fost operata o doamna.Dupa aceasta interventie am ramas cu obrazul stang amortit, o amorteala asa ca dupa anestezia de la dentist, care nu e placuta, dar cu care te poti obisnui taoata viata daca e nevoie.La sfarsitul lunii merg la control si mai vad ce o mai fi.Operatia am facut-o pe la inceputul lui februarie. Curiozitatea mea, daca a mai facut cineva interventia asta, cat tine amorteala asta si dupa ce se dezmorteste daca revin durerile. Se spune in literatura de specialitate ca dureaza cam 3-4 ani si se poate face din nou.Dar mai respiram si noi un pic.Vreau sa spun la toata lumea suferinda sa faca asa ceva.Numai noi stim prin ce trecem.Voi mai reveni pe forum.Sanatate tuturor.
0
25-03-2015, ora 10:43
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Multumesc mult Coribal.
0
25-03-2015, ora 10:44
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Multumesc mult Dr. Macsuta Vlad.Sunt din Constanta si cand voi veni la Bucuresti voi trece pe la cabinet.
0
25-03-2015, ora 11:47
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
Ica, imi pare rau sa aud ca nu a reusit operatia. Doctorii au spus ce au facut exact sau ce au gasit acolo? Cum au izolat nervul? Care era cauza atingerii nervului? Sincer, eu chiar ma bucur ca sotul meu s-a operat in Romania, noi am fost la un medic despre care stiam ca a mai operat cu succes o alta persoana cu aceeasi afectiune si cu care noi am tinut legatura. Altminteri nu cred ca sotul meu ar fi avut curajul sa faca acest pas. De la operatie au trecut 2 ani jumate si nu a mai avut dureri deloc si sper sa nu mai aiba nici in continuare. Iti doresc sa te refaci si sa scapi pt. totdeauna de aceasta nevralgie.
0
25-03-2015, ora 20:48
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Draga Coribal
Nu am scris eu prea multe azi. La Viena am fost operata de un prof.dr.docent si am avut doua vase de sange care se intersectau cu ramurile nervoase ale trigemenului. Operatia a fost o reusia, au fost separate cu niste placute de teflon. Partea proasta este ca eu am ambele forme de nevralgie si secundara si esentiala si asta a fost problema. In Austria nu se face interventia asta cu balonas(cel putin la spitalul unde am fost eu)si ei nici nu o recomanda deoarece spun ca se poate distruge nervul, dar cand ai durerile acelea cumplite incat ti-ai da cu capul de pereti faci orice.Si nu ma intereseaza, accept chiar si distrugerea nervului cu tot ce implica, decat sa mai suport asa ceva. Chiar am vrut sa-ti scriu sa nu te sperii.Cred ca sotul tau a avut doar pe cea secundara, altfel l-ar fi apucat deja crizele, cred.Eu am facut operatia im martie si deja in octombrie eram in plina criza.In orice caz, mai tinem legatura daca vrei si pot fi gasita si pe facebook dupa nume.Ionichi Viorica.Eu va doresc multa sanatate.
0
26-03-2015, ora 10:54
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
Acum am inteles Ica, despre ce este vorba. Chiar este un foarte mare ghinion sa ai ambele variante de NT. As vrea sa fac totusi niste corectii. Cred ca am mai scris despre ele. Exista asa cum ai spus 2 tipuri de NT:
- Esentiala cand nu exista nicio cauza de natura medicala care sa produca NT.
- Secundara cand NT poate fi cauzata de: scleroza in placi, tumora in zona cu pricina, lucrari dentare facute incorect, infectii dentare, sinuzita... De exemplu cunosc o persoana care sufera groaznic de NT secundara datorita faptului ca un medic stomatolog i-a sectionat din greseala/neatentie ramura NT care duce catre maxilarului inferior. In acest caz chiar nu stiu ce se mai poate face decat probabil anihihilarea ramurii nervoase si probabil paralizie pe partea respectiva.
Sotul meu a avut NT esentiala adica fara nicio cauza si presupun ca asta a fost un atu privind reusita operatiei.
Dar din ce am rascolit eu pe net pe vremea cand nu mai aveam nicio speranta si nu stiam incotro s-o apucam, stiu ca se fac niste interventii, rizotomie, balonas, nu-mi amintesc bine. Am trimis o cerere pe facebook, am vazut ca locuiesti in Constanta. Eu stau pe-aproape adica in Medgidia. Multa sanatate si sper sa se rezolve cu succes!
0
06-07-2015, ora 03:01
Paulis Cristian-Vladimir
Nu este medic/terapeut
Paulis Cristian-Vladimir
Dupa tot ce am citit, simptomele care le am si unul dintre diagnosticele care mi s-au pus, am inteles ca am nevralgie trigeminala. Mi se pare ciudata evolutia acesteia periodica. Apare cam o data la doi ani, tine aproximativ doua saptamani, cam 3-4 ore zilnic, si durerile trec de la sine. Dupa cum am citit pe forum, acest lucru se intampla si la altii. Poate sa-mi spuna cineva cum se explica aceasta periodicitate?
Pentru administrator: exista mai multe rubrici deschise pentru acest subiect. (cu nume usor diferite, dar care se refera tot la nevralgia trigeminala).Poate ar fi bine ca ele sa se comaseze.
0
22-01-2016, ora 14:09
monyk28
Nu este medic/terapeut
monyk28
buna ziua, si eu am nevralgie de trigemen de 3 ani si jumatate. si eu am facut interventia cu microdecompresia cu balon de aer acum un an si jumatate la acelasi spital privat in Sibiu dar am ramas cu acesi durere dupa interventia, nu a dat niciun rezultat, dar nu am ramas cu nicio amorteala nicio problema, am inteles de la medici ca daca nu dispare aceasta amorteala in 2, 3 luni asa va ramane.dar acesta amorteala va ajuta sa nu mai aveti durere? ati facun rmn de control sa vedeti daca teflonul este la locul lui sa nu se fi deplasat dupa operatie?
0
22-01-2016, ora 14:12
monyk28
Nu este medic/terapeut
monyk28
intrebarea este pt Ica care are aceleasi dureri dupa operatie
0
05-02-2016, ora 17:53
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Pentru monyk 28.Acum am vazut mesajul.Eu am facut aceasta interventie pe 9 febr.2015 si pana in vara m-am simtit bine, dar amortita, in sensul ca atunci cand cand imi atingeam fata sau urechea simteam acea amorteala dureroasa.Nu o durere foarte mare.Cam pe la sfarsitul lui august au reinceput niste dureri, nu foarte mari, dar eu sunt asa speriata de aceasta boala incat am vorbit cu d-na doctor si pe 28 septembrie am facut din nou interventia.Am fost din nou amortita(si am inteles ca e normal si dureaza cam 6 saptamani)Ulterior m-am mai dezmortit, dar nu de tot.Mai am niste junghiuri, niste dureri asemanatoare cu cele ale nt, dar nu la aceeasi intensitate.Mie mi s-a spus ca totul difera de la individ la individ.Cand m-am operat prima data, cu mine s-a mai operat si o alta doamna cu care mai tin legatura si cu o luna inainte o cunostiinta de-a dumneaei, care nu mai au absolut nimic.Mananca normal, se spala normal si nu mai iau nici medicamente.Ramane de vazut pentru cat timp.Acum in decembrie eu am fost si la Anadolu in Turcia si mi s-a spus ca acolo mi se facea tot ce s-a facut si aici.Am facut si rmn, e totul in regula cu placutele de teflon.Am pus si eu intrebarea daca pot migra si mi s-a spus ca nu.Nu stiu ce va fi in viitor, dar aceasta boala mie mi-a schimbat viata cu 180 gr.Daca voi ramane cu amorteala si durerile astea, e in regula, sunt destul de mari, dar suportabile.As vrea sa stiu daca durerile la d-vs au revenit la scurt timp de la interventie si daca sunt la fel de mari.Ati mai vorbit cu d-na doctor?Eu va urez sanatate multa si sa scapati de aceasta pacoste.
0
05-02-2016, ora 17:58
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
Si nu cred ca amorteala inlatura durerea.Eu le-am avut pe amandoua.Cu bine.
0
10-02-2016, ora 04:53
20radu
Nu este medic/terapeut
20radu
Nevralgie de trigemeni-incercati homeopatul SPIGELIA.Testati intai dilutia cea mai mica CH15, 3 pilule sublingual. Testati eficacitatea inainte sa va cuprinda durerea, luati pilulele cand simtiti ca urmeaza "sedinta" de durere. Daca Spigelia CH15 nu da rezultat, incercati cu CH30-urmatoarea dilutie. La mine functioneaza numai cu CH15, durerea dispare imediat daca nu am intarziat momentul administrarii.Daca identificati ca are efect, administrarea se poate face periodic, inclusiv atunci cand nu aveti crize si puteti spera ca acestea se vor rari foarte mult. Eu folosesc acest homeopat de aproape 15 ani.
0
10-02-2016, ora 05:34
20radu
Nu este medic/terapeut
20radu
Asocieri de cauzele in aparitia/reaparitia crizelor de nevralgie trigemeni(observatiile mele): toxicitate ridicata in organism(infectie, alimentatie nesanatoasa, constipatie, etc.), tensiune musculara in zona trunchiului, a cefei, a muschilor fetei(raceala, dormitul sau stationare in pozitii cu trunchiul, gatul nerelaxate, tensionate, administrare de vasodilatatoare(nitroglicerina, aspirina, etc.), consum de alcool, situatii de oxigenare ridicata a sangelui. Reapare si aparent fara motiv, dar mereu va fi existat un motiv.
0
14-02-2016, ora 14:38
monyk28
Nu este medic/terapeut
monyk28
raspuns pt Ica.eu am facut interventia cu balonasul de aer in sept 2014, dar eu am avut imediat dupa interventia aceleasi dureri ca inainte nu am avut nicio ameliorare, dar nu am avut nicio amorteala nimic. doar ca nu s a intamplat nimic bun, eram la fel ca inainte. vroiam sa te intreb daca inainte de prima operatie Janetta, pe rmn ti a iesit vreun conflict vascular, daca vreo artera era in contact cu nervul trigemen sau vreo anomalie vasculara. la mine durerile sunt pe partea stg ma dor dintii de pe maxilar, obrazul, maxilarul si urechea ff rau si zona tamplei, durerile nu au caracter fulgerator sunt doar f puternice dar dupa ce iau un antiinflamator trece 2, 3 ore dupa care iau alta pastila, uneori nu trece nici cu 2 pastile puternice.la tine cum sunt durerile. si vroiam sa te mai intreb cum a fost dupa operatia Janetta, este rau. m am hotarat sa o fac si eu pt ca nici eu nu mai pot trai cu durerile astea, eu a, 34 ani.
0
14-02-2016, ora 14:41
monyk28
Nu este medic/terapeut
monyk28
eu tin legatura cu dna dr care mi a facut interventia cu balonas dar dansa mi a recomandat operatia Janetta. pe cea cu balonas nu, pt ca nu are niciun efect la mine.cei din Turcia ce ti au recomandat sa mai faci in acest caz. pt ca tu ai incercat cam tot posibil. ce tratament urmezi
0
14-02-2016, ora 16:45
20radu
Nu este medic/terapeut
20radu
Revin-nevr. trigemeni.
Va povestesc mai multe. Durerea mi-a apărut cu încetul de la extracţia unui canin cu o caverna din infecţie veche si chiuretaj fără discernământ al stomatologului, la început, pana la diagnostic am suspectat extracţie incompleta, asta era senzaţia. Mi s-a prescris si am tot luat carbamazepin. Daca vi se prescrie astfel de medicament întâi citiţi prospectul, are un cearceaf de efecte secundare foarte grave, aproape pe toate le-am avut. In plus, Creează o dependentă "subversiva"-imi semnala in mod fals începerea crizei, am sesizat asta cand am renunţat la acel medicament, am preferat sa suport durerea după ce am gasit ca trebuie sa cotesc si prospectul medicamentului.Asa ca am căutat alternative si am ajuns la spigelia, cu acel homeopat am controlat bine crizele, ajunsesem de aproape nu le mai aveam. O perioada mi-a lipsit homeopatul si pe fondul unor crize accentuate, organismul a gasit solutia, mi-a distrus o zona din creier, interior partea stânga, zona responsabila cu transmiterea durerii. Nu mai percepeam nici o durere, nu am mai avut dureri de cap de nici un fel timp de ani, anormal as spune. Din cand in cand simţeam ca am avut atacuri de nevralgie, asta doar după anumite simptome asemănătoare celor de după crizele dureroase de dinainte-in special o anumită epuizare, dar nu dureri. Dispariţia durerilor a coincis si cu anumite efecte secundare ce ţin de stare, printre care cred ca si o scădere a voinţei.
După ani, foarte recent mi-a reapărut durerea, mi-a reapărut si cu "activul"-acelea ce le pierdusem la dispariţie. Doar ca amplitudinea, durata durerilor si frecventa acestora mult mai mari. Am reluat spigelia, fără efect, pana mi-am dar seama ca am încurcat diluţia, luam ch30 in loc de ch15. Am revenit la 15 si am tot luat, de regula inainte de debutul crizei, am provocat crize, la mine e foarte simplu sa fac asta, stau in pat si privesc la tv, orice poziţie alta decât culcat pe partea dreapta imi declanşa aproape imediat criza, orice tensiune musculară la nivelul trunchiului si îndeosebi a cefei imi provoacă criza. Sau de beau cât de putin alcool. Nu am nici doua saptamâni de cand am reluat spigelia 15 si pot acum sa sper ca tin atacurile sub control, pot bea alcool, pot sta in pat in orice alta poziţie decât întins.
Va scriu asta in speranţa ca pot fi de folos cele spuse măcar unuia dintre Dvs care suferiţi de aceste cumplite dureri. Am experienţa de-o viata a aproape toate durerile posibile la om, cred ca aceasta nenorocita de nevralgie este cea mai mare durere posibila la om, mai mare durere nu poate fi decât durerea sufletului, iar iar de asta sunt sigur.
Sănătate va doresc.
0
14-02-2016, ora 20:04
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
pentru monyk28. Inainte de operatia Janetta am facut 3 rmn-uri, unde nu s-a descoperit niciun conflict vascular, dar medicul din Viena, unul renumit, dupa experienta dumnealui, testele pe care mi le-a facut si locul de unde pornea durerea si-a dat seama ca 80%aveam un conflict vascular.Putea sa nu fie, dar a fost.Am avut doua vase de sange, unul mai mic si altul mai mare care se atingeau de nerv.Mi s-a explicat ca ar fi putut sa nu fie nimic, dar a fost, am facut operatia, care e destul de grea in martie 2014, doua luni nu am avut nimic, apoi au inceput incet, incet dererile, care au devenit in iarna insuportabile, mai mari decat le aveam inainte.Nimeni nu a putut explica de ce.Durerile sunt pe partea stanga si se manifesta ca niste descarcari electrice care te iau dintro data si te lasa la fel, doar ca in timp ele se lungesc ca timp si devin de o intensitate de iti pierzi mintile.Stiu persoane care lesinau de durere.Apoi am facut interventia de la Sibiu dupa care m-am simtit mult mai bine si imediat dupa interventie.Ma asteptam sa ma simt mai bine fiidca mai imi revin durerile, dar nu cu aceeasi intensitate.Ceeace am acum se poate suporta, dar cred ca a intervenit si frica si fac un fel de atacuri de panica.Poate organismul meu este de asa natura deoarece am spus ca cunosc doua persoane care au facut ca si mine aceeasi interventie(de la Sibiu) si se simt perfect.In ceeace priveste pe cei de la Anadolu, dupa ce mi-au studiat tot dosarul, mi-au mai fact un rmn, au zis ca si ei ar fi facut la fel si sa revin cand am acele dureri mari tot pentru o interventie la fel(care probabil costa mai mult ca la noi.Cam acestea sunt cece ce pot sa vi le spun.Daca mai doriti si alte relatii si credeti ca vi le pot da, cu placere fiindca eu stiu ce inseamna aceasta boala si imi pare rau de fiecare persoana de care aud.Va doresc sa va gasiti calea si poate mai tinem legatura.numai bine.Pe facebook sunt viorica ionichi.cu bine. am uitat de tratanent.Iau carbamazepina si gabaran pe care le ajustej dupa nevoie.In ultimul timp am luat si cymbalta toate la indicatia doctoritei de la Sibiu cu care tin si eu legatura.Acum iar nu ma simt prea bine, am racit si am obervat ca atunci am din nou dureri, dar in orice caz nu din cele insuportabile.Dar numai viata nu este asta.
0
14-02-2016, ora 20:09
ica ionichi
Nu este medic/terapeut
ica ionichi
pentru 20radu.Sa stiti ca am incercat si eu de-a lungul timpului tot felul de tratamente, naturiste, acupunctura 3 sedinte am facut, homeopate si degeaba am luat si spingelia, adevarat ca nu mai stiu dilutia, dar fara rezultat.Se pare ca organismul meu nu raspunde la astfel de tratamente si imi pare rau ca nu mai suport nici medicamentele.Trebuie cred sa ne ducem crucea.Numai bine va doresc.
0
14-02-2016, ora 23:13
monyk28
Nu este medic/terapeut
monyk28
si eu am incercat tratamente homeopatem acupunctura, fizioterapie degeaba. am luat si Carbamazepina, liryca, depakine, gabaran, amitriptilina 3 ani si degeaba nu ma ajuta sa nu am dureri, tot ce ma ajuta sunt antiinflamatoarele si tramadolul. imi pare rau pt Ica ca dupa operatie si atatea interventii are aceleasi dureri ingrozitoare. daca nu merge cu un neuroleptic nu trebuie marita doza, trebuie schimbat tratamentul. eu am facut si multe infiltratii si degeaba si cymbalta tot degeaba.
0
15-02-2016, ora 10:36
coribal
Nu este medic/terapeut
coribal
monyk28, 20radu, sotul meu a facut operatia Jeanetta in august 2012 si durerea a disparut complet chiar de cand s-a trezit din anestezie. Avea NT esentiala. Rmn-urile i-au iesit curate, la RMN nu ies in evidenta conflictele vasculare/arteriale din cate ni s-a spus. NT e cumplita mai ales cand ajunge sa fie permanenta. Nu degeaba se numeste "Boala sinucigasilor". Antiepilepticele dauneaza iremediabil sanatatii in special ficatului. Am ezitat ffff mult in alegerea neurochirurgului, acum pot sa va spun ca acesta trebuie sa fie un adevarat profesionist pt. ca operatia sa dea rezultatul asteptat
Adaugă un comentariu / răspuns
153 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •