nevralgie de arnold cu sindrom vertiginos si stari anxioase | Forumul Medical ROmedic

nevralgie de arnold cu sindrom vertiginos si stari anxioase

13-01-2010
ungar delia
Nu este medic/terapeut
ungar delia
buna ziua ma numesc delia si am 33 de ani. In urma cu 3 ani am avut prima criza asa zisa de nevralgie de arnold cu sindrom vertiginos. Am fost plimbata de la un doctor la altul si nimeni nu mi-a dat ceva sa ma ajute.am fost la glanda, la neuro mi-sau dat vitamine de tot felul.Nu puteam sta pe picioare si toata lumea imi zicea ca sunt bine.Intr-un tirziu am fost internata in spital la medicala unde mi-sa dat calciu, vitemina b6 si b2, betaserc si alprazoram 2 cutii cit al luat tratamentul mi-a fost putin mai bine.acuma dupa trei ani cu ajutorul internetului mi-am gasit singura de ce sufar. mi-am postat pe un sait medical sintomele unde mi-a raspuns un medic stagiar neurolog care mi-a spus ca am nevralgie de arnold cu sindrom vertiginos si stari de anxietate si mia spus sa iau celebex 1 pe zi 10 zile.midocalm 50 mg 1 luna 2 pe zi si lexotanil 3 mg 1/2 cp de 2 ori pe zi 3 luni de zile.m-am dus apoi la un doctor cunoscut din sibiu la orl care mi-a pus aceeasi boala si mi-a dat:ketonal 1 pe zi local, alflutop 1 pe zi local, vessel due 1 pe zi, fastum gel si betaserc cu mentiunea ca sa merg la clinica lui particulara sa imi faca el tratamentul. nu stiu daca e legal acest lucru. noi platim la stat o gramada de bani si el ne chiama la el la clinica, ca daca aveam acesti bani nu ziceam nimic dar de unde sa am atitia bani ca tratamentul dureaza 2- 3 saptamini. Mi-as dorii un sfat in primul rind de la un medic orl si cum as putea sa scap de aceste starii vertiginoase care in timp de 3 ani mi-au innebunit si nervii. pot sa mentionez ca nu am suferit niciodata asemenea stari nebune care mi-au dat viata peste cap. cu multumiri anticipate astept un raspuns -* multa sanatate.

(*modificat de administrator)
11 comentarii
0
13-01-2010, ora 15:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la ORL.. se trateaza.. vertijul periferic.. care tine de problema urechii interne.. si merge cu vertij rotator, transpiratii reci si greata.
Vertijul central si neuralgiile se trateaza la Neurologie !
0
13-01-2010, ora 17:55
ungar delia
Nu este medic/terapeut
ungar delia
nu stiu ce fel de virtej este dar stiu ca simt ca eu sunt ametita {nu se misca lucrurile in jurul meu} cu stare de rau de multe ori trebuie sa ma intind in pat dureri de cap si greata nu si cu stari de voma. mai ametesc foarte tare cind ies de la intuneric la lumina si cind merg mai repede si ma ia cu stari de agitatie, neliniste, palpitatii si de multe ori frica. mii de multumiri pentru raspunsul dumneavoastra.
0
13-01-2010, ora 18:57
ungar delia
Nu este medic/terapeut
ungar delia
delia Pe data de 19 am o programare la oftamologie si intentionez sa imi fac si o programare la neurologie si sper acolo sa gasesc un tratament care sa ma scape de stariile care mi-au schimbat viata.
0
20-05-2010, ora 17:27
osan
Nu este medic/terapeut
osan
Buna ziua, si eu ma confrunt cu aceasta problema de vreao 10 ani, am consultat un neurolog si mi-a prescris betaserc de 24 mg., Mg+b6, si dupa o luna de tratament mi-a disparut ameteala, dar dupa anumite perioade revine, neurologul a spus ca ameteala poate fi si din cauza stresului, spondilozei cervicale. Multa sanatate.
0
12-07-2010, ora 19:02
mariaseres
Nu este medic/terapeut
mariaseres
Buna, fete si baieti...Ma tem ca am vesti proaste pt voi. Nu va pierdeti vremea cu programari pe la tot felul de medici. Simptomele voastre sunt ca si ale mele, adica arata ca si atacurile de anxietate si singurul doctor care va poate ajuta e medicul psihiatru. Si eu am trecut pe la toti doctorii, m-a costat o gramada de bani si in sfirsit ma simt bine, sub tratamentul unui psihiatru. Deci daca aveti atacuri de anxietate, ceea ce e clar in cazul Deliei, neurologul nu ajuta cu nimic. Noroc si sanatate la toti.
0
18-07-2010, ora 19:41
iulia.simi
Nu este medic/terapeut
iulia.simi
Buna. Am citit comentariile voastre pentru ca am aceeasi problema. Eu am luat 4 luni betaserc, care si-a facut efectul abia la 3 saptamani, timp in care vertijul a disparut. Dar perfect nu m-am simtit, mai ales in ultima perioada a tratamentului: ceva dureri de cap suportabile si trecatoare, niste furnicaturi intre ceafa si urechea stanga. De o luna nu mai iau betaserc si cand misc capul spre spate sau intr-o parte parca ma tine in ceafa. Probabil vertijul revine incet-incet. Ma gandesc sa ma duc la alt neurolog si la orl pentru ca pana acum am fost la neurolog, oftamolog, am facut CT si RMN ( credeam ca am tumora), tratament pt. fiere, spondiloza, analize pentru boli autoimune. Sper ca voi v-ati facut bine.
0
03-04-2011, ora 00:59
oanaramona2005
Nu este medic/terapeut
oanaramona2005
Buna. Am citit comentariile voastre si vreau sa va spun ca si eu am dureri de cap cu vertij. Nu stiu care este cauza. Voiam sa stiu care este punctul arnold pt ca pe mine ma doare intr-un punct in spate numai pe partea stanga. La mine vertijul nu dispare cu betaserc, ametesc mai rau. Sa fie si de la sinuzita? Am o sinuzita cronica.Va multumesc. Astept raspuns.
0
14-12-2015, ora 14:37
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Nervul occipital trece prin vezica boliara, tineti regim alimentar mie asa mi-a trecut.
0
22-05-2018, ora 15:04
Mihai Arc.
Nu este medic/terapeut
Mihai Arc.
Buna ziua ! am fost diagnosticat cu nevralgie arnold, nu prea am dureri asa des sau asa mari dar am o stare care ma deranjeaza toata ziua...starea de ameteala continua parca as fi beat toata ziua, si nustiu cum sa scap de starea asta enervanta, cer un sfat care au mai avut starile astea de ameteala si au scapat de ele sa imi de-a si mie un raspuns sau daca ii normal sa fi ametit toata ziua, multumesc !
0
04-08-2022, ora 13:12
Cristina003
Nu este medic/terapeut
Cristina003
Aceeași problema depistata acuma 4 zile. Ați rezolvat ceva? Numai suport amețeală și durerile
0
05-01-2024, ora 23:34
CrisJo
Nu este medic/terapeut
CrisJo
Am citit din comentariile voastre si m-am gandit sa va impartasesc cu am scapat sei de episoadele de vertij care ma puneau efectiv la orizontala insa dupa ce acestea trecea tot ramaneam non stop cu senzatia de ameteala, mai degraba le simteam ca le pierderi de echilibru non stop si chiar cand stateam in pozitia sezut; timp de 18 ani m-am confruntat cu asa ceva iar pe langa am avut dureri de cap pe care le simteam ca niste intepturi de ace in tot capul plus dureri in zona fetei din cauza sinuzitei; mentionez ca am si probleme cu cervicala, iar acestea au debutat cand aveam 19 ani; nu mai puteam merge de una aingura pe strada si da mergeam insa era un chin imens si ma treceau transpiratiile non stop pt ca imi era teama sa nu cad; nu aveam senzatie de greata cand aveam episoadele de vertij, doar sinteam ca mi se zbat ochii in orbite si ca imi fuge imaginea de jos in sus, de parca se derula un film pe diapozitiv, nu puteam intoarce capul in nici o directie pt ca mi se incorda tot corpul si daca imi faceam curaj era doar pt a putea sta intr o pozitie mai comoda cu caoup pe pwrna pt ca era musai sa stau la orizontala cel putin trei ore si de multe ori pana a doua zi daca se intampla seara ca sa imi revin din aceste episoade; nu mi-a trecut cu nici o vitamina, nici cu betasercul prescris de medici; am fost si la Clinica domnului Sarafoleanu (fiul) si dansii mi-au spus ca nu isi dau seama ce am si ca este poate doar o sensibilitate a mea; la mine episoadele puternice de vertij debutau de obicei cand nu imi faceam somnul si mentionez ca sufeream si de insomnii din cauza durerilor de cap si a anxietatii pt ca da am ajuns sa fiu si f anxioasa insa concomitent cu faptul ca stateam in curent sau mancam ceva rece; a fost un cosmar si am crezut ca asa o sa fie toata viata mea fara sa aflu macar ce am; In perioada cand am inceput sa ma vindec am luat trei masuri si nu stiu exact care dintre ele m-a ajutat; ah si am fost mereu si anemica si asta accentua totul (la mine cu anemia este ceva genetic); Deci am descoperit ca aveam o lipsa extrem de mare de vit. D3 (OH D) si acest lucru l -am descoperit datorita doamnei dr. Dragutescu Anca Andreea de la Medlife Unirii, care este medic endocrinolog; in aceeasi perioada am avut niste probleme mai mari cu cervicala pt ca imi amorteau foarte tare bratele si nu mai puteam dormi cu ele in nici o pozitie si a trebuit sa fac Kinetoterapie si dupa acest lucru m-am apucat usor usor de facut sport, si da fac de ceva ani de acasa pt ca am
Combinat la inceput exercitiile fe la Kinetoterapie cu cele date de dl dr Sarafoleanu pentru urechea interna (doar atat imi recomandase dansul atunci sa fac, deci pastile nu) si in aceeasi perioada am devenit vegetariana iar ide ceva timp sunt pescatariana; Aceste trei masuri le am luat si pe care le respect si astazi pt ca iau vit D3mai mereu si asa o pastrez in parametrii normali, ce e drept la limita minima dar e bine ca nu in afara ei, fac sport de cel putin 3-4 ori pe saptamana si am saptamani cand fac zilnic, cel putin 20 minute pana la o ora si ceva; acum merg pe jos pana la 20 km intr o zi in semn de recunostinta pt corpul meu pt ca nu imi mai pierd echilibrul (problema pe care o aveam non stop in trecut) si faptul ca sunt pescatariana. Referitor la cervicala uneori cand simt durere si amorteli la maini in afara de sport am inceput sa imi pun niste benzi care produc mici curenti (ele au fost cumparate pentru muschi) insa se simte exact ca cei de la kinetoterapie care eeau pusi pe spate in zonele necesare; pentru aceste benzi marca Abgymnic (le am de acum 16 ani si functioneaza cu o baterie CR2032) si folosesc gel de contact pe baza de apa. Mentionez ca acum cand au reaparut problemele cu cervicala am avut la inceput un mic episod de vertij insa nu am corelat cu cervicala decat mai tarziu, eu facnd si sport cred ca m-a ajutat;
Pt durerile de cap pe care le am avut pana acum de la frig sau stat in curent le rezolv cu un aparat pentru fata care produce abur cald; inainte luam un parasinus insa acum daca sunt acasa fac o o sesiune de inhalatii cu ceai sau cu acest aparat in care pun doar apa purificata si atat;
Toate aceate masuri le iau preventiv pt ca nici in ziua de astazi nu am aflat de unde proveneau acele pierderi de echilibru non stop zi de zi, si nici vertijurile desi acum sunt de domenoul trecutului; a mai ramas partea cu anxietatea de rezolvat dar in ziua de azi gasim diverse masuri pentru a o atenua;
Va urez sanatate multa si aper sa va ajute aceasta istorisire si daca incercati vreo metoda si da roade m-as bucura tare mult pt voi; apropos pt sport folosesc de mai bine de un an o aplicatie gratuita pt mobil si tablete FitOn (au si varinta Pro pt cei interesati) cu traineri super buni care m au ajutat enorm sa nu mai pierd eu timp sa imi fac singura circuitele si sa caut non stop pe telefon; sunt asa de multumita sa imi vad rezultatele pe telefon si sa am specialisti care sa imi arate exact cum se executa miscarile si cand sa inspiri si expiri la orice exercitiu efectuat; au si seaiuni de meditatii si yoga, tai chi pana la cardio, strenght si va incurajez pe toti indiferent de varsta sa faceti sport cat de des puteti sau sa mergeti mult pe jos, fireste sa cereri si o parere de la medic daca aveti anumite afectiuni ale coloanei iinsa cu baby steps veti ajunge departe, asta va pot promite.
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •