nevrita optica

11-11-2009
gabriela-22
Nu este medic/terapeut
gabriela-22
asi avea o intrebare pt cine ma poate ajuta sa-mi dea un raspuns.mama mea in varsta de 50ani s-a trezit dimineata fara sa mai vada bine cu ochiul drept.are vederea incetosata si spune ea ca nu vede persoanele de la jumatate in jos.sper sa ma fi exprimat bine si sa ma intelegeti.prezinta dureri cand misca globul ocular iar spre exteriorul ochiului simte o, , greutate, ,.mergand la oftalmo i sa spus ca are nevrita optica.dandu-i tratament, si mergand din nou la control, i s-a spus ca tb sa mearga imediat la spital pt ca ochiul este ffff afectat si incepe si la celalalt.ma poate ajuta cineva sa-mi spuna despre ce este vorba mai exact?nu stiu sa va spun exact rezultatele investigatiilor care le-a facut, dar banuiesc ca este destul de grav ceea ce i sa intamplat.va multumesc fffffffffff mult.
2 comentarii
0
12-11-2009, ora 08:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Inteleg ca este vorba despre o afectare a nervului optic, neuropatia optica; este foarte important sa stim descrierea fundului de ochi; Avand in vedere varsta mamei tale, debutul brusc al simptomatologiei, afectarea si a celuialt ochi, m-as gandi prima data la NOIA( neuropatie optica ischemica anterioara); ne intereseaza daca mama ta are hipertensiune arteriala, diabet zaharat, hipercolesterolemie, poate fi vorba despre B. Horton-VSH????; prin urmare, sunt necesare un consult de Boli Interne, Cardiologie, Neurologie, Eco Doppler de artere carotide; poate fi vorba si despre o nevrita optica, afectiune inflamatorie a nervului optic si atunci cautam o cauza de inflamatie( investigatii sangvine, cautam un sindrom inflamator: VSH, fibrinogen, proteina C reactiva; alte investigatii: Ac antitoxoplasma, Ac antitoxocara, Ac antiBorrelia, radiografie de sinusuri, RMN cerebral si orbite); Pana avem rezultatele investigatiilor, nu excludem NOIA si recomand de la inceput, administrarea de : Aspenter, Vessel Due, Bilobil, Pentoxifilin, vitamina B1, vitamina B6; numai bine
0
12-11-2009, ora 10:46
gabriela-22
Nu este medic/terapeut
gabriela-22
buna dimineata.va multumesc in primul rand pentru ca mi-ati raspuns.mama a ajuns astazi dimineata la spitalul de neurochirurgie.inca nu iau facut investigatiile necesare.tin legatura cu ea telefonic.imi este f frica de ce raspuns ar putea primi.stiu ca aceste afectiuni sunt destul de severe.va multumesc din suflet pt timpul acordat.o sa indraznesc sa va mai cer sfaturi in continuare.mult respect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK