nisip la rinichi si sarcina

12-01-2008
crina30
Nu este medic/terapeut
crina30
Urinam foarte des si mi-am facut un examen la urina si mi-a iesit sange in urina apoi mi-am facut o urocultura si mi-a iesit steril aveam si dureri lombare.Cred ca am nisip la rinichi si in afara de a bea 2 l de lichide pe zi ce trebuie sa mai iau.Mai ales ca vreau sa raman insarcinata cat mai repede posibil.
3 comentarii
0
16-01-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Trebuie mers la o echografie abdominala pt a diagnostica (sau exclude) o eventuala litiaza urinara. Daca aceasta e normala, ar fi bine de facut si o UIV(urografie intravenoasa). Corect in ce priveste 2 l de lichide.
Nici o legatura aparenta cu dorinta de sarcina...
0
23-05-2008, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Stimata doamna, tot ce v-a spus domnul dr mai sus este complet adevarat, eu insa as preciza ca atunci cand aveti o durere violenta in lomba sa nu mai beti lichide deloc.
Aceasta ar putea duce la hidronefroza cu anurie destul de rapid. Aparitia anuriei poate fi foarte grava dar deja deviem de la subiect.
0
11-07-2011, ora 12:12
ids
Nu este medic/terapeut
ids
Buna ziua,

In urma unei ecografii abdominale de rutina, am fost diagnosticat cu "hipotonie pielocaliceala si bazinetala dreapta". Medicul de familie mi-a explicat ca asta inseamna ceva nisip la rinichiul drept si mi-a recomandat sa beau min. 1 l ceai de coada calului pe zi, pt. eliminare. Poate cineva (un medic) de specialitate sa imi clarifice daca lucrurile stau asa? Ce inseamna de fapt aceasta hipotonie pielocaliceala? Am mai auzit din alte surse ca nicipul la rinichi se poate elimina si cu ajutorul ultrasunetelor. Este recomandat? Daca nu il eliminam, atunci se transforma in piatra?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Calculi urinari - reguli de alimentație și hidratare
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  •