nistagmus din nastere

12-03-2008
florin8642
Nu este medic/terapeut
florin8642
Buna ziua, am 22 ani sex masculin si am nistagmus din nastere, dar si miopie ce pot face? pot face ceva? am auzit ca daca iau vitamine ar fi ceva mai bine.daca m-ati ajuta cu cateva recomandari ar fi bine, la revedere
7 comentarii
0
12-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Pot sa-ti spun ca miopia se corecteaza cu ochelari adecvati, lentile de contact sau prin chirurgie refractiva( in functie de valoarea miopiei, progresie);Mai poti lua Mirtilene Puro( contine exctract de afine), 1 cpr pe zi, 1 luna, cura repetata la trei luni; in ceea ce priveste nistagmusul, ar exista o solutie chirurgicala( pentru asta trebuie sa vorbesti cu un medic specialist in strabism) care ar avea rezultate si anume, tenotomia simpla a celor 4 muschi drepti orizonti cu reatasarea la nivelul insertiei originale; Numai bine
0
13-03-2008, ora 00:00
florin8642
Nu este medic/terapeut
florin8642
Buna ziua ! multumesc nu ma asteptam asa repede la raspuns, port ochelari cu -3, 5 -4 nu miopia era problema mare am auzit ca se opereaza dar am vb cu un medic si a zis ca e posibil sa fie o prbl din cauza nistagmusului si daca ar fi posibil sa fac operatia ar merita pt dioptria mea dpdv al riscului? in ceea ce priveste operatia pt nistagmus majoritatea medicilor nici nu stiu ca se fac operatii pt asa ceva, dar eu am facut pe la 6 ani si rezultate notabile nu prea au fost, multumesc, salutare !
0
13-03-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Chirurgia refractiva nu inseamna numai Lasik, Lasek(adica interventii la nivelul corneei )ci si chirurgia cristalinului, indicata in miopii mari, miopii forte; pentru miopia ta, daca nu mai vrei sa porti ochelari, avand in vedere ca ai nistagmus, iti recomand lentile de contact ; eu prescriu lentile de contact lunare, care se poarta aproximativ 12-14 ore pe zi; numai bine
0
22-07-2008, ora 00:00
florin8642
Nu este medic/terapeut
florin8642
Buna ziua ! am o problema si anume cand ma trezesc dimineata am ochii uscati parca tr sa clipesc de mai multe ori sa-mi revin, aaa dc stau mai mult la tv calculator. asta sa fie problema de se intampla asa?
0
06-05-2009, ora 18:20
laura.sweeet
Nu este medic/terapeut
laura.sweeet
Buna ziua! Port lentile de contact de 2 ani de zile si pana anul trecut prin martie nu am avut nici o problema. Insa am facut o conjunctivita, care netratatata mi-a trecut in 2 zile maxim. De atunci tot am pb cu ochii, in sensul ca in cateva luni am inceput sa am o senzatie de discomfort cand purtam lentilele mai multe ore pe zi... simteam uscaciune la nivelul coreneei, in special dimineata, durere oculara, senzatie de arsura. Am facut tratament cu lacrimi artificiale, tobradex, opatanol, indocolyre, antialergic ocular. Fiecare tip de tratament ma facea sa ma simt bine pe parcursul lui, insa dupa ce il terminam, senzatiile acelea de la inceput apareau din nou. As dori sa stiu ce mi-ati putea recomanda? As putea sa incep un tratament cu Mirtilene Puro? ultima oara cand am fost la Bucuresti, un medic mi-a spus ca ma suspecteaza de keratoconjunctivita, insa orice tratament as urma, problema mea nu se rezolva :(. Astept sfaturile dumneavoastra. Va multumesc!
0
02-07-2009, ora 18:21
frozensin
Nu este medic/terapeut
frozensin
buna ziua.sunt proaspat absolventa a univ."politehnica"bucuresti sectia optometrie.anul acesta prin iarna am avut o tema despre keratoconjunctivita si m-am documentat pe internet.am gasit ca se recomanda spalarea ochilor cat mai des posibil cu apa calduta din abundenta.mama mea avea probleme foarte mari din cauza unei keratoconjuntivite cronice si i-am recomandat sa faca lucrul acesta.dupa nici o luna mi-a multumit pentru ca simptomele disparusera si era bine.de atunci imi urmeaza sfatul in continuare.mentionez ca urmat chiar si tratamente mai scumpe dar nu au dat rezultate.sanatate!
0
02-07-2009, ora 22:04
laura.sweeet
Nu este medic/terapeut
laura.sweeet
Multumesc pt raspunsul dumneavoastra. Am urmat si eu cateva tratamente destul de costisitoare si adevarul este ca la cati medici am fost, tot atatea tratamente am primit. Unul dintre ei mi-a recomandat la fel, spalaturi oculare cu apa sterila 1 data/zi timp de vreo 2 saptamani. Am fost de-acord, am inceput imediat a 2-a zi, dar problema care m-a facut sa intrerup tratamentul a fost ca imediat dupa spalatura aceea mi-au aparut niste capilare la nivelul corneei, pe care nu le aveam pana atunci. Se vedeau destul de pronuntat, chiar destul de inestetic as putea zice, asa ca nu am mai avut curajul sa continui. Mi s-au retras abia dupa vreo 4 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: