Nistagmus din nastere si strabism

16-01-2013
sssorin
Nu este medic/terapeut
sssorin
Buna seara,

am nistagmus din nastere, acel tip care are legatura cu sistemul nevos. Pe langa acest nistagmus, mai am si strabism la ochiul stang, + miopia de rigoare: (-3.5 cu 2.5). Datorita acestor probleme, ma simt complexat in fata celor din jurul meu, si in acele momente nistagmusul se manifesta si mai tare. Imi este greu sa scap de acest complex, de aceea m-am hotarat sa-mi achizitionez o pereche de ochelari cu lentila colorata, opacitate culoare undeva intre 60-85%.. Ceea ce vreau sa stiu este daca o astfel de lentila m-ar afecta intr-un fel., Jenant stiu ca o sa fie, lumea am sa o vad in aceeasi culoare, dar sunt dispus sa fac acest compromis, numai ca sa scap de acest complex.
2 comentarii
0
17-01-2013, ora 17:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Din punctul meu de vedere, lentilele inchise la culoare daca sunt purtate permanent favorizeaza si accentueaza fotofobia. Eu ti-as recomanda lentile heliomate (fotocromatice) care sunt lentile incolore in spatii intunecate si care se inchid la lumina puternica. Numai bine
0
17-01-2013, ora 19:07
sssorin
Nu este medic/terapeut
sssorin
Buna seara,

va multumesc mult pentru raspuns.
Dar cred ca lentilele heliomate, nu acoperia toate cazurile in care as vrea ca problema mea sa nu mai fie vizibila. Daca as folosi doua perechi de ochelari, una cu lentila normala si una cu lentila colorata, credeti ca m-ar afecta. Mentionez, ca lentila colorata as purta-o in contextele in care merge si lentila heliomata, dar mi-ar fi utila si in alte contexte, unde cea heliomata nu m-ar ajuta.
Mai mentionez, ca ochelari normali i-as purta in situatiile cand citesc, sau cand sunt in fata calculatorului (ca progrmator, cam 8-9 ore/ pe zi petrec in fata calculatorului), sau cand sunt acasa, deci ar acoperi cam 80% din cazurile in care port lentila normala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.