Nodul de cca. 15 mm la ceafa

18-04-2011
neluiasi
Nu este medic/terapeut
neluiasi
Buna ziua !
De aproape 2 ani am un nodul la ceafa care a crescut de la dimensiunea unui bob de orez pana la cca. 15 mm diametru. Este situat deasupra gulerului camasii, usor lateral dreapta, consistent, mobil. Medicul ORL-ist recomanda interventie chirurgicala, pe care sunt hotarat sa o suport. As vrea totusi sa cunosc si alte pareri si eventual experiente similare, pentru a fi cat de cat in cunostinta de cauza. Stiu ca biopsia care urmeaza operatiei imi poate rezerva surprize la care nici nu vreau sa ma gandesc, dar asta e...
In masura in care pot fi relevante informatii privind profilul meu de sanatate, mentionez ca sunt barbat, am 58 de ani, principalele analize medicale sunt in limite normale, tensiune 13/8, subponderal (183 cm/76 kg), am un nodul tiroidian de cca. 20 mm de la varsta de 20 de ani neoperat, am avut un lipom pe umarul drept operat in 1997 si care acum s-a refacut, am o enterocolita. As mai vrea sa stiu cui apartine competenta interventiei - chirurgie generala sau ORL ?
Cu tot respectul, va multumesc.
2 comentarii
0
18-04-2011, ora 21:56
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

1.NU cumva este tot un lipom?!?...mai consultati si alti medici...
ati vazut ca odata operat (cum a fost si cazul dvs.) poate sa reapara.
2.Cineva din familia mea (59 ani) are cam tot asa din 1990, am fost la Cluj, la vazut un DR.(pe atunci seful clinicii de oncologie...acum la pensie..sper sa mai traiasca si-i dorim sanatate), urmare consultarii a precizat: "DACA nu doare si nu creste mult mult...lasa-l d-le in pace...nu-l zgandari"...desi si la aceasta persoana, a mai crescut, DAR nu-l deranjeaza, nu-l doare, decat ca, se cam vede ceva..cand e cu camasa..e inestetic- e adevarat..
NOI am hotarat, sa ramana asa.cum e..si ii e bine.
3.Va doare? va deranjeaza?..ca nu prea vb.olteanului-ati precizat?

Va doresc sanatate si s-auzim de bine...si HOTARATI cum credeti si
ASTA...DOAR daca-i musai, daca nu..lasa-l d-le in pace.
O seara placuta.
0
18-04-2011, ora 22:28
neluiasi
Nu este medic/terapeut
neluiasi
Nu cred ca este lipom. Trei medici au exprimat aceasta parere, dupa palpare. Nu ma deranjeaza, nu doare, dar creste constant. Asa ca ma aflu in dilema... peste doi ani ce dimensiune va avea ? Am, intr-adevar problema cu nodulul de pe tiroida, dar acesta nu si-a modificat dimensiunea de aproape 40 de ani, de cand l-am descoperit si nu ma deranjeaza in nici un fel, asa ca am decis corect ca nu l-am scos... Multumesc pentru sfat si va doresc la randul meu multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul