Nodul fibromatos intramural posterior

07-01-2013
Camy Camy
Nu este medic/terapeut
Camy Camy
Buna ziua.
Vreau sa va adresez o intrebare in numele mamei mele. Are 47 de ani si are o problema ginecologica. De ceva vreme ii vine ciclul de doua ori pe luna. Astazi am fost la un control ginecologic. I-a fost depistat la ecograf un nodul fibromatos intramural posterior de 11, 7 mm. I s-a spus ca peretii uterului sunt subtiri. In urma controlului i s-a prescris ca medicamente: Augmentin, supozitoare Ketomag si Orgametril de 5 mg (aceste fiind pentru 3 luni). Doamna doctor i-a spus sa aiba grija la Orgametril deoarece este posibil sa se ingrase. Mamei mele ii este frica sa ia acest tratament, insa intrebarea ar fi: daca i-a acest tratament problema se rezolva, sau va ajunge la operatie. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns, poate trebuie sa mai consulte si alte medic. Am uitat sa mentionez faptul ca in momentul actual nu o doare nimic. Va multumesc!
3 comentarii
0
07-01-2013, ora 14:59
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
11, 7 mm nici nu e asa mult. Nu trebuie sa va ingrijorati. Si eu am un fibrom de ceva timp, am luat si tratament medicamentos, nu a trecut dar, s-a micsorat putin.
Aceste fibroame sunt periculoase doar daca dau dureri sau hemoragii puternice la menstruatie. In rest, trebuiesc tinute sub observatie. Este posibil ca odata cu instalarea menopauzei sa scada mult in dimensiuni sau chiar sa dispara. Daca nu creste in dimensiuni si nu creeaza alte complicatii nu se opereaza. Mie cel putin asa mi-a spus medicul meu.
Mama ta trebuie sa urmeze tratamentul. Nu este obligatoriu sa se ingrase, eu n-am facut-o.

P.S.
Mama ta nu are ciclu menstrual de 2 ori pe luna. Menstruatie are o singura data, iar cealalta sangerare, mai putin abundenta este inainte si in timpul ovulatiei. Din cauza acestui fibrom, odata cu modificarile normale ale mucusului cervical, in acesta apar si firisoare de sange.

Sanatate!
0
10-01-2013, ora 17:17
Camy Camy
Nu este medic/terapeut
Camy Camy
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Mama a inceput sa ia tratamentul, insa fara Orgamentril pentru ca ii este frica. Vreau sa merg cu ea saptamana viitoare sa faca un Test Papanicolau, poate acesta o mai linisteste. Daca citeste vreun medic acest mesaj si considera ca este grav, il rog sa nu ezite sa lase un mesaj! Multa sanatate tuturor si un an bun si fericit!
0
30-10-2016, ora 08:33
Andreea0002
Nu este medic/terapeut
Andreea0002
Off..nu stiu cum sa incep.scriu in numele mamei mele.a fost la un rmn pelvin..si a fost diagnosticata cu uter marit..si noduli fibromatosi intramurali! Va rog frumos daca stiti ceva despre acestea..de ce natura sunt noduli? Pot fi cancerosi? Suntem disperati.a fost chemata si la biopsie.dar abia luni va merge si rezultatele vin in 3 saptamani..am vrea sa ne mai linistim..va multumesc..si va rog frumos daca stie cineva ceva. orice sfat e bine venit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul