Nodul la sanul stang.. se afla pe partea laterala exterioara si ma deranjeaza

04-07-2009
luciag
Nu este medic/terapeut
luciag
Buna, am 22 de ani si as vrea o parere sau un sfat din partea unui medic sau unor persoane cu aceeasi problema. am un fel de nodul la sanul stang... se afla pe partea laterala exterioara si ma deranjeaza, mai ales la atingere si atunci cand fac miscari bruste cu bratul stang sau cand folosesc prea mult bratul. am fost la o mamografie la sb si mi s-a spus ca din cauza consistentei sanului (voluminos) si data fiind si varsta, nu se vede clar ca ar fi ceva.
dr ginecolog la care am fost a examinat sanul si a simtit nodulul. nu este mare, insa la pms am dureri groaznice, dureri pe care nu le aveam pana la aparitia nodulului. am luat yasmine antinconceptionale cam jumatate de an, le-am intrerupt. va rog sa ma sfatuiti ce as putea face din nou. ma gandeam sa merg din nou la o mamografie sau la un ultrsound. astept raspunsurile voastre.ceva sfaturi informatii. va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
04-07-2009, ora 07:28
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar trebui sa te vada un chirurg si sa repeti mamografia [ nu acolo unde ai mai fost ].
0
04-07-2009, ora 12:43
AndreeaN
Nu este medic/terapeut
AndreeaN
Buna ziua. Am 19 ani si am descoperit un nodul la sanul drept. m fost la medic, am facut o ecografie si s-a ajuns la concluzia ca a aparut din cauza unor dereglari hormonale, mai exact am probleme cu tiroida. O sa incep tratamentul in cateva zile. Din cate am inteles, o sa fiu ok, insa altceva ma deranjeaza. Mama, care e asistenta, imi tot spune ca e din cauza ca, desi mi-am inceput viata sexuala (destul de recent), nu sunt suficient de "multumita", si ca asta ar fi de vina. Nu vad nciio legatura intre cele doua si sunt convinsa ca peste hotare, aceasta idee nici nu exista. Mi se pare ca e de fapt un punct de vedere mostenit din medicina babeasca, o superstitie. Dumneavoastra considerati ca e posibil sa fie si asta?
0
04-07-2009, ora 19:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Un dram de adevar exista.Mama ta a vrut sa stie daca ai orgasm sau nu, daca actul sexual este satisfacator pentru tine sau nu.Orgasmul egalizeaza, "niveleaza" energiile organismului, elibereaza, multiplica chiar undele pozitive si elimina pe cele negative, suprima stresul acumulat in organism. Din acest motiv orgasmul este benefic pentru toate functiile organismului, fiind, printre altele, reglator hormonal.Din acest punct de vedere cred ca mama ta a pomenit de nemultumire.Dar nu asta constituie cauza principala a dereglarii hormonale.
0
04-07-2009, ora 23:20
AndreeaN
Nu este medic/terapeut
AndreeaN
Multumesc mult pentru informatii.
0
05-07-2009, ora 03:02
luciag
Nu este medic/terapeut
luciag
va multumesc dna dr Balcan la fel si fetelor. sper sa nu fie grav pt nici una.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •