Nodul tiroidian, rog raspuns

09-01-2016
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara! de foarte multi ani am o sensibilitate la gat, prima data la o raceala ma doare gatul şi se irita f repede..am fost la mai multi dr. ORL care mi-au spus ca am deviatie de sept, rinita si ca gatul este inflamat din aceasta cauza pt ca nu se oxigeneaza/umidifica zona si ca ar trebui sa ma operez...mentionez ca uneori simteam si simptome de nod in gat.
In urma cu 2 luni, in urma unor analize de sange, dr de familie mi-a dat trimitere la endocrinologie ( analizele nu au iesit in afara limitelor, TSH a iesit aproape de limita minima, colesterol 130, tgp/tgo mici)...La endocrinologie in urma unei ecografii mi a spus ca am un nodul, am facut alte analize de sange indicate de dr endocrinolog care au iesit in limite. Tratament nu am primit, mi s-a spus sa revin in 3 luni pentru o noua ecografie - monitorizare nodul.
Este prima data cand ma confrunt cu o astfl de problema (am 27 ani) si sunt f ingrijorata, ce presupune acest nodul?? care este asocierea cu cancerul? si ce investigatii ar trebui sa mai fac in afara de ecografie la gat?? Este un motiv serios de ingrijorare? Va multumesc!
6 comentarii
0
09-01-2016, ora 02:49
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Ar trebui operat acest nodul acum din timp ?se poate agrava?ce alternative am pentru a-l tine sub control?
0
09-01-2016, ora 12:40
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Buna Lili6,
Sfatul meu e sa faci in primul rand o biopsie a nodulului si apoi, aca e suspect sa operezi cat mai repede, sa nu se extinda un eventual cancer. Daca este operat din timp se vindeca 100%. Eu am stat 24 de ani, toti imi spuneau sa nu ma operez si acum e cam tarziu.. Esti ff tanara, nu sta cu mainile in san. Du-te la un endocrinolg bun si apoi monitorizeaza situatia. Stiu cazuri care nu s-au operat si deja aveau metastaze gasite la operatie. Esti tanara si poate acum nu ai nimic dar in timp se poate trasforma in cancer acest nodul. Asa am patit eu...la inceput aveam 29 ani -nodulul era benign apoi s-a transformat in nodul malign. te rog.. nu neglija
0
09-01-2016, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa nu iei anticonceptionale.
0
16-01-2016, ora 00:11
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Va multumesc pt raspunsuri! Fran57 as putea sa ti cer mai multe detalii in particular( pe o adresa de mail/facebook)? eu am Liliana Tnt la facebook.
0
07-04-2016, ora 02:28
raluca12.97
Nu este medic/terapeut
raluca12.97
buna, am 18 ani. de prin octombrie 2015 mi se încorda venă stânga de sub limba, nu am luam nimic in serios și nu am fost la medic si totusi mi se întâmpla des. de vreo lună de zile nu mi s-a mai întâmplat dar de luni, a început iar sa se încordeze mai mereu, e foarte tare, mă deranjează la înghițit și e roșie. ce ma sperie foarte tare e nodulul de sub bărbie, exact unde este vena.. am programare la medic pentru analize pe 11 aprilie, mi-a dat sa fac pentru glanda tiroidă.
când am fost la consult, mi-a spus ca am și puțin roșul în gat iar din ce am mai citit eu pe net, înțelesesem ca poate sa fie acest nodul si de la amigdalite..
VA ROG, LĂSA-ȚI O PARERE..
0
24-04-2016, ora 12:04
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna Raluca, ti-as da un sfat din tot sufletul, insa nu am mai auzit de aceasta situatie, cu siguranta un doctor te poate lamuri, sper ca a iesit totul bine la control! Fran57 sper ca nu deranjez, vroiam mai multe detalii despre evolutia nodulului tau tiroidian, intre timp am facut operatia la nas, acum sunt in recuperari, apoi o sa merg din nou la endocrinologie, multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.