Noduli pe corzile vocale

03-04-2009
anisoara109
Nu este medic/terapeut
anisoara109
Buna ziua!

Va rog ajutati-ma sa ma clarific in privinta undei probleme care tine de viitorul carierei mele. Am 22 de ani si de 4 ani fac canto clasic la conservator, dar ma confrunt cu o problema care nu ma ajuta sa ma dezvolt din punct de vedere profesional. Acum 3 ani in primavara am fost diagnosticata cu kissing noduli in faza incipienta, dupa tratament ( pauza vocala, injectii cu insulina, exercitii foneatrice) mi s-a spus ca s-au tratat. Dupa un an tot in primavara am fost la un alt foneatru si mi-a spus ca nodulii inca mai exista. Am facut un alt tratament plus exercitii foneatrice si mi s-a confirmat ca nodulii au disparut complet. Acum cateva zile dupa ce am trecut print-o raceala destul de grava am simtit ca sunt ragusita. Dupa consultatie medicul mi-a spus ca am noduli vocali si ca sunt destul de fibrosi fapt ce confirma ca ei nu au fost niciodata tratati complet. Tot acelasi medic mi-a spus ca ei nici nu se pot trata complet daca aplic acelasi tratament ca pana acum, doar operandu-i pot scapa complet de ei. Mentioanez ca eu in toti acesti ani am cantat in continuu. Sunt foarte confuza, nu stiu ce sa fac.Oare chiar nu exista un tratament inafara de operatie? Nu pot incerca un tratament homeopatic? sau un tratament prin acupunctura? Nu as vrea sa fac operatie pentru ca mi-e frica ca imi voi pierde din calitatea vocii( luminozitate, timbru). Va rog din suflet ajutatima cu cateva sfaturi.

Multumesc!
2 comentarii
0
14-04-2011, ora 01:30
mada_elena
Nu este medic/terapeut
mada_elena
buna ziua, de curand am fost diagnosticata cu noduli vocali, nu am o meserie in care imi solicit foarte mult vocea, nici nu fumez, as dori sa stiu care sunt riscurile, ca in timp pot face cancer, asa mi s-a spus, eu nu vreau sa ma alarmez degeaba.
0
05-07-2018, ora 13:31
Exedra
Nu este medic/terapeut
Exedra
Buna Anisoara,

Din cele scrise de tine rezulta ca ești o persoana care iubeste ceea ce face dar își iubeste și sănătatea. Nu sunt doctor, dar îți pot spune și-n experiența proprie de cântăreața de peste 20de ani, cu studii universitare in Ro și străinătate ca nodulii apar in urma forțării a ceva ce corpului tău nu ii convine.. nu trebuie sa te stresezi sau sa te dau de “ceasul morții”. Pentru fiecare problema exista o soluție..in cazul acesta dacă îți dorești într-adevăr și ești deschisă îți propun o altfel de abordare a vindecării tale. Poți urma și tratamente homeopate ce le găsești in toate magazinele și ti le pot recomanda cei de specialitate, dar eu îți propun o schimbare in felul de a aborda viața...de a gândi, de abordarea tehnicii a cântatului. Poți încerca diverse meditații și mantre care repetate frecvent garantat vor da rezultate, dacă tu vei crede in asta și nu trebuie sa spui neaparat tuturor despre noua ta abordare fiindcă unii pot lua in “derâdere” toate acestea ceea ce îți va scadă încrederea in tine. Mult succes și nu fa ca și viitorul carierei tale sa depindă de diagnosticul medicilor. Tot respectul pentru medici, dar are și medicina o limita. Dacă îți dorești cu adevărat vei reuși orice îți propui
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.