nr maxim de minute care se pot face la o sedinta de bronzare, cate sedinte in total

20-05-2013
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Buna seara, as dori daca poate cineva calificat sa ma ajute, cum se pot face sedinte de solar sanatoase sa zic asa, care are fi nr maxim de minute care se pot face la o sedinta de bronzare, cate sedinte in total, metode de protectie ale pielii, un bronz fara riscuri? Multumesc
6 comentarii
0
20-05-2013, ora 11:11
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu exista solar sigur, indiferent cate sedinte faci ori cat te protejezi, tot degeaba, solarul nu e bun pentru piele si punct. Oricum, nu inteleg mania asta cu solarul cand intr-o zi de plaja te bronzezi cat in 10 sedinte de solar, plus ca mersul la plaja ( mare ori piscina) este relaxant, te destinde, si mai beneficiezi si de efectul pozitiv al soarelui si naturii asupra creierului.
0
20-05-2013, ora 15:45
AlexandraT
Nu este medic/terapeut
AlexandraT
Asa este ar trebui sa astept pana imi iau un concediu sa ma duc sa ma bronzez la mare, de aceea as fi avut nevoie de raspunsul unu medic care este foarte bine informat nu parerea cuiva...NASA a anuntat anul acesta ca razele solare sunt de 10 ori mai nocive ca cele de anul trecut si ca nu recomanda statul la soarele natural deloc...de aceea am sa optez pentru solar, la fel ca orice bronz statul la soare o zi intreaga nu este benefic absolut deloc organismului...daca tu sustii ca te bronzezi intr-o zi cat 10 sedinte de solar...atunci prefer sa fac alea 10 sedinte in 2-3 saptamani nu intr-o zi...! Multumesc oricum pt raspuns!
0
20-05-2013, ora 16:24
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
AlexandraT eu nu te sfatuiesc sa stai o zi intreaga la soare, si nici sa faci solar, e treaba ta ce faci, eu doar ti-am zis ca solarul nu e bun, nici 10 min nici mai putin, nici niciodata. Si soarele nu e mai nociv decat solarul.. Ideal e sa stai dimineata si dupa amiaza la plaja, bineinteles. nici nu-i posibil sa stai toata ziua, nu stiu cine ar rezista in soare atata timp. In fine, e alegerea ta, eu ti-am impartasit experienta mea cu solarul si iti spun ca nu o sa te poti bronza la solar ca la soare, plus ca nu e aceeasi culoare, ci te faci galbena de la solar... Pierdere de timp, bani, si iti mai traumatizezi si pielea. Alegerea iti apartine.
0
20-05-2013, ora 22:22
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
subscriu la ce a scris otilia.in primul an cand m-am mutat aici am fost tentata si eu sa folosesc solariul...ca nah erau pe toate drumurile si ieftine " ca braga" :) si.dupa 5-6 sedinte cu creme speciale ( si scumpe) de protectie deja vedeam efectele negative ale solariului: degeaba eram eu bronzata( iar bronzul nici macar nu arata natural...ci complet articial ) cand pielea mea era uscata ( chiar cu toate cremele folosite), imbatranita, isi pierduse din elasticitate samd..si nu am exagerat ca durata sedintelor --am ales minimul de minute pe sedinte dar degeaba...

solariul nu este sanatos...si nici expunerea la soare toata ziua.plaja se face in anumite intervale orare si cu creme de protectie si tot tacamul.
in ultima instanta alegerea iti apartine...cu varsta insa devenim putin mai intelepti ( cel putin unii dintre noi):)))

p.s. din pacate in Ro se pune accent MULT prea mare pe aspectul fizic.suntem intoxicati de mass-media cu modele de frumusete care in viziunea lor ar trebuii sa fie super bronzate ( ceea ce nu e frumos, ci chiar vulgar), eventual implanturi cu silicoane, extensii, unghii false etc..barbatii adevarati apreciaza la o femeie naturaletea, personalitatea si eventual inteligenta :)...sa stii ca proverbul cu " frumusetea e trecatoare" e adevarat.poate o sa ajungi la 35-40 de ani si o sa realizezi ca ti-ai distrus sanatatea doar de dragul de a arata bine si de a fi pe placul unor barbati superficiali..
imi cer scuze in avans pentru tonul putin moralizator, dar nu acesta a fost scopul..sper doar sa te gandesti de 2 ori inainte de a lua o decizie pe care poate mai tarziu o sa o regreti..
o zi frumoasa in continuare!
0
23-10-2013, ora 11:23
turqoise6
Nu este medic/terapeut
turqoise6
Solarul poate fi nesanatos daca este folosit in exces si se ajunge la un numar prea mare de sedinte/minute, prea des, exact ca si statul la soare in exces... Plus ca este indicat sa se foloseasca lotiuni speciale pentru hidratarea pielii ce previn uscarea ei in solar si formarea ridurilor si ajuta si la obtinerea unui bronz mai rapid. In plus mai depinde si de calitatea aparatelor de bronzat si a lampilor... au aparut acuma ceva lampi - Chocolate Brown - care ar fi de evitat pentru ca nu sunt de calitate si te poti trezi cu arsuri. Bronz sanatos va doresc!
0
23-10-2013, ora 14:48
ManyGg
Nu este medic/terapeut
ManyGg
Sunt de acord cu raspunsul lui turqoise6. Eu am avut mari probleme dupa ce am fost la un aparat de bronzat cu lampi Chocolate Brown. 10 minute am stat la respectivul aparat, iar apoi m-am trezit cu arsuri pe spate si pe fata de care abia am scapat cu ajutorul cremelor de la farmacie. Va spun sincer ca frecventez solarul de 2 ani si nu am mai patit asa ceva pana acum, din cauza acestor lampi. Cel mai bun bronz l-am avut de la aparatele ce folosesc tuburile Bermuda Gold care sunt de calitate superioara facute de Ergoline. Sfatul meu este sa evitati pe cat posibil aparatele ce folosesc tuburile unguresti Chocolate Brown!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Paradoxul utilizării cremelor solare
  • Riscurile bronzării la solar
  • Nicio legătură cauzală definitivă între bronzarea la solar și melanomul malign?
  • E bine să te bronzezi? Avantajele și riscurile bronzatului (conform studiilor)
  • Știința din spatele bronzării pielii - de ce ești mai bronzat după ce ai plecat de pe plajă?
  •