nu am mai dormit de o sapt. o sa mor. dati-mi un sfat. Unde sa ma duc?

04-10-2007
12345
Nu este medic/terapeut
12345
nu stiu ce sa fac.am 21 de ani, sunt studenta din provincie, muncesc 9 ore p zi ca sa ma intretin sa termin scoala si d o saptamana sunt p strada, ca de locuri in camin nu sunt la universitate, si ce sa-ti permiti cu un salariu d mizerie ca de esti student in romania.deci ma simt rau...mi-am pierdut orice logica, nu inteleg ce vrea lumea asta de la mine, si nu pot sa imi revin singura cand nimeni nu imi da nici o sansa...nu-mi mai doresc sa traiesc asa.si altfel.de fapt totul a inceput in aprilie cand am pierdut o prietena buna, de atunci evenimentele au fost urmatoarele: am aflat ca maicamea il inseala p taicamiu si vrea sa plece, m-am angajat ca sa ma intretin singura ptr ca ei au alte preocupari, drept urmare nu am avut note f bune la examene si acum risc sa pic la locurile cu taxa deci in clz sa nu termin facultatea. am suferit toata vara intr-un camin infect unde era sa mor de cald si unde m-am imbolnavit d meningita ptr ca nu am avut apa calda o luna, mi s-a spart camera si mi-au luat calc, unde trebuia sa-mi scriu licenta, si de care am facut rost cu chiu cu vai.m-au abandonat toti. am slabit 5 kg in ultimele 3 zile, vreau ajutor dar nu stiu la cine sa ma duc. nu am mai dormit d o sapt.o sa mor.dati-mi un sfat.recomandati-mi un loc unde sa gas ajutor.
11 comentarii
0
08-10-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
In Romania sint tot mai multi tineri fara sperante, daca cer un sfat li se ofera cel mai josnic raspuns.
Draga Sue, nu-ti pierde increderea in tine, nu toti parintii, din pacate, au simtul raspunderii pt copii care i-au facut...sint f. multi copii abandonati atunci cind au mai multa nevoie de parinti, daca ai scris si ai cerut ajutor inseamna ca nu te-ei pierdut in intunericul vietii, ai sa vezi ca te vei descurca cumva.Din pacate tu ai scris pe un forum unde majoritatea sint bonlavi de nervi. Nu te supara ca sint cam dura dar nu stiu ce fel de ajutor ceri, sa nu mai spui niciodata ca nu mai vrei sa traesti, toti avem necazuri, mai devreme sau mai tirziu, ca asa este viata, dar nu uita ca nacazurile ne intaresc si devenim oameni f. puternici. Curaj, o sa reusesti, sint sigura!Ramona.
0
08-10-2007, ora 00:00
12345
Nu este medic/terapeut
12345
imi cer scuze ca a parut asa...eram grabita...si nu m-am facut inteleasa.acesta este situatia din pricina careia am facut o depresie severa.din care nu pot iesi singura...desi pare ciudat...eu termin psihologia anul acesta.si mi-am urmarit starile, si sstiu ca nu este destul de grav.am scris ptr ca vreau sa-mi recomandati un terapeut bun, f bun, pe care sa nu-l fentez usor.am facut terapie 4 ani in liceu, tot din cauza unei depresii, dar asta nici nu se compara.mi-am pierdut motivatia de a face orice.si am nevoie de un sfat, o recomandare
0
09-10-2007, ora 00:00
12345
Nu este medic/terapeut
12345
am citit pe forum foarte multe comentarii, sfaturi date de specialisti si pot sa spun ca domnul andrei este genul de terapeut de care am nevoie.imi plac mult sfaturile lui, si imi pare rau ca nu este mereu apreciat ptr originalitatea si spiritul incisiv.eu am facut terapie cu 2 psihologi pana acum plus ca am cun multi.nu mi-a fost rusine sda cer ajutor.mi-am luat trimitere d la medic la spitalul obregia.cun cineva un doctor bun acolo?
0
09-10-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna Sue, de unde esti? daca esti din buc, poti lua legatura cu Andrei, si eu vb cu el...- si vb. Scuza-ma ca nu am inteles ce vroiai de fapt, sintem f. multi in situatia ta, si daca te intareste cu ceva sintem linga tine!Pe curind si multa sanatate!Ramona.
0
11-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sue, o intrebare, daca imi permiti: de ce ai cauta sa iti fentezi terapeutul?
0
11-10-2007, ora 00:00
12345
Nu este medic/terapeut
12345
am facut terapie mult timp.si mai sunt si in domeniu.e o tendinta a tuturor oamenilor sa incercam sa aparem mai bine decat in realitate.eu spre exemplu par f deschisa si dornica sa vb, dar in realitate de multe ori ii duc pe drumuri gresite.ptr ca e greu sa stau in fata unui om pe care il respect ptr meseria lui, meserie p care mi-am dorit-o si eu, si sa ma simt atat d mica.nush.cred ca de fapt mi-e rusine ca nu am reusit sa-mi rezolv singura problema.asa am fost educata...si de aici.rezulta tot discursul p care il tin de fiecare data.
0
11-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Mda... s-ar putea ca terapeutul tau sa realizeze faptul ca eviti sa aduci in discutie anumite aspecte si sa te lase pe tine sa decizi cat timp ai de gand sa o faci.
Desi, este posibil ca aceste aspecte sa fie lucrate in terapie, insa nu in mod direct, ci prin intermediul acelor elemente pe care tu poti sa le scoti la lumina.
Pana la urma, capacitatea de a te prezenta celor din jur intr-o lumina pozitiva, nu este un fals, ci o resursa adaptativa ce poate fi dirijata sa lucreze in avantajul tau.

Este foarte bine ca te-ai decis sa iti continui terapia cu un psihoterapeut bun. Este un pas important important in a deveni tu insati un bun profesionist care sa-i asiste pe altii in rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Pentru ca, stii bine, atat in cazul tau, cat si al altor persoane care intra in psihoterapie, tu esti cea care iti rezolvi dificultatile. Terapeutul iti ofera un cadru specific, in care tu sa o poti face.

Mult succes!
0
05-01-2008, ora 00:00
monicavasilica
Nu este medic/terapeut
monicavasilica
Buna sunt Monica doresc sa aflu mai multe despre schizofrenie afectiva.
0
19-02-2008, ora 00:00
monicavasilica
Nu este medic/terapeut
monicavasilica
sa inteleg ca nu stie nimeni nimic despre aceasta boala?
0
19-02-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Monica, despre tulburarea schizoafectiva s-a discutat la Psihoterapie, Anxietate si Atacuri de Panica, la topicul deschis de Alma2008 (tulburarea schizoafectiva este o forma de schizofrenie?). Intra acolo, poate gasesti ceva util.
0
22-02-2008, ora 00:00
monicavasilica
Nu este medic/terapeut
monicavasilica
ptr SIMINA_psih
buna sunt Monica am intrat unde mi-ai spus mai caut raspunsuri, iti multumesc ptr.raspun, multa sanatate!!!!!!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul