Varsaturi severe, deshidratare, disconfort abdominal de 1 saptamana

12-07-2016
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Va salut cu stima!

Sunt disperat si in cele de mai jos incerc sa-mi expun problema de care ma lovesc de mai bine de 6 zile. Totul a inceput cand joi seara, pe la ora 11:30 am ajuns acasa, intr-o stare foarte rea (abia am putut parca masina in curte) si de cum am ajuns inauntru, am si vomitat. Ca si consistenta, a fost un chin, voma fiind foarte solida, ca o pasta groasa (de 5-6 ori m-am chinuit pana sa vomit). In acea seara au urmat 4 episoade de voma (fiecare fiind tot mai fluid si mai "normal"... sa zic asa). In cele din urma, nu am mai rezistat de durere si am chemat salvarea in acea dimineata la ora 5:30 (tot abdomenul ma ardea pe interior si ma durea).

M-au dus la spital si mi-au facut un Metroclopramid si un No-Spa pe vena si mi-au pus 2 perfuzii, fiindca abia mai puteam deschide gura de dezhidratat ce eram. Au zis ca o sa fiu ok ziua urmatoare si m-au trimis in 2 ore acasa. Acasa am mai primit de la un cadru medical din familie, inca un Metroclopramid, dar si 2 Ampiciline injectabile. A fost luni si m-am simtit mai bine, insa azi am din nou urmatoarele simptome, si sunt din ce in ce mai rau.

- Lipsa totala de pofta de mancare (am mancat ceva iaurt toata ziua si e ora 19:50 si nu imi e deloc foame)
- Discomfort/durere in toata zona abdomenului (burtii)
- Zgomote asociate cu durere (acele zgomote de mate cum s-ar zice, care chioraie)
- Usoara temperatura
- Oboseala extrema/apatie
- Problema cu defecarea (inca din prima zi a problemei, cand ma ridic in picioare din pat, simt nevoia sa merg la toaleta. Materiile fecale au culoare galben-maronie si au un miros ingrozitor, dar in ciuda asta au o consistenta cat de cat normala).

Va rog frumos sa ma ajutati, chiar sunt disperat si nu mai stiu ce sa fac... ma auto-sugestionez mereu ca ar putea fi ceva grav care sa-mi puna in pericol viata. :(

Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
13-07-2016, ora 00:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fara investigatii (ex: coproparazitologic, coprocultura, ecografie) si consult clinic Medic de familie, Gastrolog nu se poate sa va ajute cineva pe un forum medical.

Mergeti intai la medicul de familie pentru consultul clinic.
0
13-07-2016, ora 12:54
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Probabil o toxiinfectie alimentara (gastroenterita acuta).
Mergeti la un consult gastro-enterologic.
Nu inteleg tratamentul cu 2 ampiciline injectabile. Ori faci macar 5 zile de tratament, ori deloc. Dar nu ne jucam cu antibioticele pt ca asa apare rezistenta la antibiotice.

Daca e virala trece intr-o saptamana, daca simptomele continua trebuie tratament antibiotic. Luati-va si temperatura. Febra dupa atatea zile ar fi semn rau.
Dar asta decide medicul gastroenterolog.
0
14-07-2016, ora 20:33
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Am fost ieri la medicul de familie...

Am facut eco la fata locului, a zis ca am toate intestinele iritate, stomacul foarte deranjat, splina marita la limita, ficatul e cat de cat ok, si am nisip mult la rinichi si cu pietricele de 2-3mm diametru. Am fost azi si la analize de sange, iar maine primesc rezultatele...

Imediat dupa ce am scris initial postarea, am chemat salvarea, fiindca mi-a fost foarte rau si a zis sa nu ma panichez... Pe loc mi-a scris Normix, Furazolidon si Debridat si deja le iau de 2 zile. Pe langa asta mai iau cate ceva, ce mi-a prescris medicul de familie, dar nu stiu sa le scriu acum din cap...

Momentan nu mai am dureri, am scaun normal, urina normala dar inca mai am o stare urata de oboseala si uneori ametesc daca ma ridic brusc de jos. E normal? Imi e frica sa nu ma ia din nou totul de la inceput dupa ce incetez tratamentul medicamentos. :(
0
14-07-2016, ora 22:10
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Daca ametesti cand te ridici brusc de jos inseamna ca faci hipotensiune ortostatica. Probabil esti inca putin deshidratat. Nu e de ingrijorat.
Consuma lichide si incearca sa te alimentezi normal.
A cam trecut raul...
0
22-07-2016, ora 01:03
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Va multumesc frumos pentru sfaturi!

Am scapat de toate problemele. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Deshidratarea nu apare iarna
  • Anorexia ar putea fi cauzată de o infecție bacteriană
  • Evită să te hidratezi cu băuturi carbogazoase!
  • Anorexia nervoasă: plăcerea de a deveni slab sau frica de a lua în greutate?
  • Dependența de alimente
  • De ce ne plac băuturile carbogazoase?
  • Femeile cu boală celiacă sunt de două ori mai predispuse la anorexie
  • Ne deshidratează cafeaua sau nu?
  • De ce îmi vine să vărs aparent fără motiv? Cauze de vărsături
  •