Nu mai simt plăcere

19-06-2018
Queeny
Nu este medic/terapeut
Queeny
Buna seara, am o mare problema, nu mai simt plăcere cand fac sex, de ceva timp. Ma gândesc ca poate fi si din cauza faptului ca sunt in depresie ? Daca poate avea legătura cu acest lucru. Mi-am început viata sexuală la 18 ani, pe atunci simteam multă placere. Acum am 19 ani si întrețin relații sexuale cu iubitul meu de 2 luni si ceva. La începutul relației era Ok simteam plăcere, cu foștii mei iubiți la fel era Ok. Cam de o luna nu mai simt. Ajung la orgasm doar daca ma masturbez eu, si doar orgasm clitoridian. Nu am avut niciodata orgasm vaginal, cu niciun fost partener. Simteam doar plăcere, iar acum deloc. Hai poate foarte puțin, dar simt ca fac sex degeaba cateodata. Si nu e vina iubitului meu, ma atrage si îl iubesc mult, iar el chiar stie cum sa excite o fata, problema e la mine.
8 comentarii
1
19-06-2018, ora 07:00
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Scăderea plăcerii poate apărea devlqcdepresie sau devla medicamente ori de la faptul că sunteți foarte concentrata pe aceasta problema.Cel mai bine ar fi sa consultați un psiholog să descoperiți sursa acestei probleme
0
19-06-2018, ora 18:22
Queeny
Nu este medic/terapeut
Queeny
Iau de ceva timp medicamente pentru memorie, mai exact bilomag forte, poate avea legătura cu acest lucru? Alte medicamente nu prea am luat, in afara de paracetamol ocazional. Sunt si foarte depresiva si stresată si anxioasa perioada aceasta.
0
19-06-2018, ora 18:27
Queeny
Nu este medic/terapeut
Queeny
Eu la începutul vieții sexuale eram o persoana care se excita foarte foarte repede. Aceasta problema poate fi si din cauza relațiilor sexuale foarte exagerate? Ma refer ca o perioada am facut asta zilnic, de 2-3 ori pe zi. Oare daca facem pauza câteva săptămâni se poate rezolva problema sau nu are legătura?
1
19-06-2018, ora 19:22
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Nu are legat cu activitatea sexuală mergeți să discutați cu un psihoterapeut problema depresiei sau cu un psihiatru
1
19-06-2018, ora 21:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți și discutați cu un psiholog clinician să vă facă o evaluare psihologică, iar în urma evaluării veți face psihoterapie sau dacă este cazul vă va trimite și la psihiatru pentru medicație. E nevoie de un diagnostic pus de un specialist, pentru că și mie îmi vin la cabinet persoane care susțin că au un anumit diagnostic, iar în urma evaluării constat că au anumite simptome, dar nu suficiente pentru o anumită tulburare. Numai depistând adevărata cauză puteți rezolva problema. Dacă problema e numai emoțională, un psiholog cu competențe pe psihosexologie vă poate ajuta să ieșiți din impas.
0
20-06-2018, ora 00:27
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Queeny: E interesant de aflat daca atunci cand te masturbezi simti placere sexuala sau nu, si daca aceasta placere la care faci referire e una fizica, localizata la nivel genital, sau una psihica, acea euforie simtita la nivel psihic, sau poate te-ai referit la ambele. Ideea e ca problema ta se cheama anhedonie sexuala, si e posibil sa te afli cam in aceeasi barca cu mine. Eu sufar de 9 ani de asa ceva, si o pun pe seama masturbarii excesive din copilarie si adolescenta. Eram mare consumator de pornografie si o faceam si de 4-5 ori pe zi, in fiecare zi aproape, si in sesiuni lungi, cu edging si toate cele, si cred ca in cele din urma mi-am prajit creierul.
Nu exista un studiu stiintific efectuat care sa spuna clar ca activitatea sexuala facuta in mod excesiv nu poate duce la probleme de genul, si nici sa defineasca ce inseamna excesiv, asa ca dl dr vorbeste prostii.

P.S. Poti incerca sa faci si o pauza de macar o luna de la activitatea sexuala, de orice forma ar fi ea, fie ca e sex sau masturbare, si vezi ce se intampla. Scoate si Bilomagul acela fiindca si el ar putea fi de vina. Contine Ginkgo Biloba si are efect usor sedativ, cel putin in cazul meu.
0
20-06-2018, ora 21:53
Queeny
Nu este medic/terapeut
Queeny
Multumesccc pt răspuns. Hmm, eu știam ca ginkgo biloba ajuta la viata sexuală nu invers.
Pai si nu se poate trata aceasta problema?
0
26-06-2018, ora 14:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Dar cu ce iti tratezi depresia Queeny?

La unele femei orgasmul e preponderent clitoridian, la altele e preponderent vaginal...si la majoritatea e unul combinat.
În filmul Manhattan, Woody Alen subliniază în mod plastic cat de 'speciala' e evaluarea ‚tipului de orgasm’. atunci când unul din personaje spune „am avut şi eu în sfârşit un orgasm şi doctorul mi-a spus că a fost unul necorespunzător (I finally had an orgasm... and my doctor told me it was the wrong kind).

Acum, la inceput de drum in intimitate, poate nu ar strica sa discuti cu un psihosexolog despre modul in care percepi situatia ta actuala...si poate si despre alte subiecte.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Incapacitatea de a obtine orgasm
  • Absența plăcerii în timpul actului sexual
  •