Nu mai suport! | Forumul Medical ROmedic

Nu mai suport!

29-03-2013
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
de aproape jumatate de an sufar de anxietate.am fost internat diagnosticul a fost de depresie severa si anxietate...mia dat tratament Rivotril a dat rezultate doar cateva saptamani dupa care simptomele mele au reaparut... nu am o anumita frica sau ganduri de sinucidere...la mine se manifesta fizic :adica simt ca nam aer mai tot timpul.knd inspir simt o senzatie de emotie in piept si stomac, si cateodata un nod in gat care doare pana in spatele ochilor.nu stiu ce sa mai fac sa scap de aceste stari, sunt foarte chinuitoare :(, anul acesta am bacul nici nu mai pot invata, imi distruge tot viitorul aceasta boala :(
16 comentarii
0
31-03-2013, ora 19:33
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Draga Gabi nu e cazul sa disperi, chiar daca te simti coplesit.
Primul pas ar fi sa mergi la psihiatrul la care ai fost, sa-i spui de cat timp faci tratamentul si sa spui ca nu reusesti sa te acomodezi cu el. Se intampla sa exista starile de care spui, la inceput de tratament. Dar poate iti schimba pastilele.
De asemenea, poti intreba daca nu ar trebui sa faci si sedinte de psihoterapie, te-ar ajuta mult.
Incearca sa citesti/inveti cat putin, cat poti, roaga doamna diriginte sa vorbeasca cu profesorii sa stie ca faci tratament si sa fie mai ingaduitori cu tine. Daca ai psihoconsilier in scoala poti merge si la el/ea ca sa iti dea ajutor.
Tocmai ca esti tanar trebuie sa fie un avantaj pentru tine si chiar daca dai niste examene mai tarziu sau nu reusesti din prima, nu este un capat de lume. In viata nu stii pentru ce bine ulterior, ajungi sau nu undeva.
Gandeste-te ca sunt unii care sufera boli grele si care ar invidia ce ai tu, gandidu-se ca ai TOATE SANSELE sa-ti revii la normal.
Cu cat vei fi mai relaxat, mai hotarat sa treci si prin acest episod, cu atat te vei recupera.
Deci: medicatie, sedinte de consiliere si multa rabdare. Si incearca sa nu te izolezi, fa atat cat poti din tot ce iti doresti.
0
31-03-2013, ora 19:35
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Analize pentru tiroida, calciu, magneziu ai facut in ultimul timp? Poate nu e totul psihic, poate si fizic ai lipsuri.
0
31-03-2013, ora 20:19
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
analize am facut cam acum 4 -5 luni inclusiv Ca Mg si tiroida care au iesit bine. am facut si eco la inima kre arata perfect...doar la ekg tahicardie sinusala (asta a fost in prima seara de knd au inceput problemele cred k a fost un atac de panica aveam 130 batai pe minut, si a durat cam o ora :D)..am facut si rmn unde e ok...si endoscopie...unde a iesit doar bila lenesa si gastrita antrala...in seara aceea mam speriat groaznic de tare am crezut k mor.ieseam la baie din 5 in 5 minte...a2a zi ma simteam fara nici o putere..inima la mers trecea de 100 de batai pe minut...si akuma kteodata la fel...doar k nu mai fac atacuri de panik...doctorul cardiolog mia zis k nui de la inima aceasta tahicardie are alta cauza.se poate oare k de la frik care am avuto in seara aceea sa ajung la anxietate si depresie ?
0
31-03-2013, ora 20:22
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Ai si helicobacter in stomac? Ai tratament pentru gastrita? Sa stii ca si asta iti poate da o stare neplacuta, chiar disconfort la cap.
Daca tu esti in poza, esti destul de slabut si trebuie sa mananci ma bine, sa fii cat mai rezistent fizic.
0
31-03-2013, ora 20:26
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
nu am helyobacter...da eu sunt in poza mam mai ingrasat :D..nu mai sunt chiar asa...am modificat putin textul la sfarsit.
0
31-03-2013, ora 20:27
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
ca tratament pt gastrita am luat controloc si omez..iar pt anxietate iau rivotril
0
31-03-2013, ora 20:39
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Foarte bine, deci esti pe calea cea buna.
Cand te simti mai bine? Ma refer de cand iei tratment si ai fost diagnosticat.
0
31-03-2013, ora 21:01
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
chestia este k nu mai am nici un moment knd sa ma simt bine...iau rivotril de 3 luni..la inceput a avut efect timmp de kteva saptamani.dupa mam intors la doctor mia zis sa nu renunt la el si mia mai dat un medicament Finlepsin de la kre ma simteam mai rau...si am renuntat la el...in prezent iau doar Rivotril dar efectul nu sil mai face.simt continu o stare de emotie in piept si gat partea dreapta plus o durere usoara de cap pe aceeasi parte...acea senzatie de emotie numi da voie sa respir
0
31-03-2013, ora 21:15
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Da, cel mai bine ar fi sa faci sedinte de psihoterapie. Ai o anxietate, o teama, care se manifesta fizic si pe care daca o stapanesti, te vei simti iar bine. Si nu renunta la medicatie, te ajuta.
Pari genul hotarat si trebuie sa iti spui :'cum gandesc, asa ma simt'. Ca acum stii ca, daca in minte nu te simti bine si fizicul se manifesta neplacut. Si daca te concentrezi ca esti tot mai bine, organismul se va supune.

Cere medicului de fam sau psihiatrului sa iti dea trimitere la psihoterapie.
0
31-03-2013, ora 21:26
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
pot merge la scoala la psihoterapie.knd am fost internat miau bagat si perfuzii cu glucoza si B-uri.nu stiu daca de la rivotril sau de la perfuzie imi dadea drumul la respiratie
0
31-03-2013, ora 21:46
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Poti lua si acum o lingurita de zahar sub limba cand simti ca-ti bate inima prea tare. Dar sa nu uiti ca fizic nu ai nimic si totul vine din gandurile pe care le constientizezi sau nu. Si psihologul asta te va ajuta, sa aduci la suprafata ce ganduri te supara si sa realizezi ca poti sa le stapanesti si chiar sa le faci sa dispara. Iar medicamentele iti ajuta la echilibru chimic, conteaza si asta.
0
31-03-2013, ora 23:34
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
As putea merge la sala cu tahicardia asta?
0
31-03-2013, ora 23:43
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Daca, cardiologul iti zice ca nu-i problema (si din ce inteleg, nu ar fi, nu stiu cat de serioasa e tahicardia) poti merge. Ba chiar e indicat sa iti reiei o viata normala, sa faci efort fizic normal, sa socializezi, sa nu fi complice cu boala ci sa iti refaci stilul de viata. Daca te compatimesti, vei stagna, daca iti propui in fiecare zi sa fie mai bine, sa vezi ce bine va fi. Tu sa-ti doresti cu adevarat.
0
01-04-2013, ora 11:56
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
tahicardie sinusala am..am incercar sa gandesc k imi este bine de knd mam trezit...dar sufocarea asta tot nu ma lasa.si ma fac tot palid..oare din cauza lipsei de oxigen ?
0
01-04-2013, ora 17:59
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Nu. E din cauza ca tot te mai incearca panica, pe care o constientizezi sa nu. De asta ar fi bine sa te consilieze cineva, sa recunoasti aceste stari, sa stii sa le faci sa treca tot mai usor.
Trebuie sa ai rabdare, sa nu renunti, sa stii ca in ciuda starii de rau de moment, fizicul tau, psihicul, sunt in asa fel incat ele mereu tind sa se reechilibreze, sa fie iar bine.
Incearca sa faci cate ceva in fiecare zi, nu te lasa "molesit" de situatie.
0
19-04-2013, ora 08:26
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, din ceea ce spui înţeleg că te confrunţi cu atacuri de panică, pe un fond de anxietate. Îţi este frică de moarte atunci când apar simptomele fizice?
Dacă simţi nevoia, poţi apela cu încredere la psihoterapie online sau faţă-în-faţă, dă rezultate mult mai bune decât medicaţia, în cazul tău.
Dar, din ce motive te stresezi atât de mult? Ce anume te preocupă în viaţa de zi cu zi?
ÃŽÅ£i doresc mult succes ÅŸi numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul