Nu pot sa fiu un om normal. Ce se intampla?

01-09-2017
Reyna
Nu este medic/terapeut
Reyna
Buna!

Nici nu stiu cu ce sa incep. Am niste probleme pe care nu le pot rezolva in niciun fel si pe care nu le inteleg.
Am trecut prin multe experiente destul de urate, mi s-au pus nenumarate diagnostice, acum am inceput sa fac si psihoterapie. Ma aflu pe acest forum deoarece ma gandeam ca poate gasesc pe cineva cu care pot sa impartasesc problema mea si care ma va intelege.
Pur si simplu nu reusesc sa fiu un om normal, si prin asta vreau sa zic: nu pot sa ma spal pe par, pe fata, sa imi schimb hainele, sa am grija de igiena corporala..nu pot sa fac nimic din toate astea fara sa am tot felul de stari ciudate.
Am avut si o depresie urata si iau medicamente..nici emotii nu mai am. Doar stari urate, de negativitate, anxietate, rau fizic, psihic.
Nu am vrut acum sa intru in detalii pentru ca imi face rau sa-mi reamintesc tot ce am trait dar important e sa rezolv problemele acestea sau sa invat cum sa traiesc cu ele.
Astept raspunsurile dumneavoastra, si sper sa fie pozitive. Chiar am nevoie de ajutor.
Va multumesc.
9 comentarii
1
01-09-2017, ora 22:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Daca ati inceput psihoterapia este esential sa discutati toate acestea cu psihoterapeutul dumneavoastra; de fapt aceasta este esenta procesului psihoterapeutic si a relatiei psihoterapeutice: sa puteti sa fiti total liber sa discutati tot ceea ce simtiti. Daca nu reusiti asta, daca nu simtiti asta in relatie cu terapeutul spuneti-I, iar daca observati ca terapeutul nu poate "duce" incercati alt terapeut.
Ceea ce simtiti se discuta in terapie, nu in afara ei caci nimeni nu va poate ajuta mai mult decat o poate face psihoterapeutul.
0
01-09-2017, ora 23:31
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,

Procesul de schimbare poate parea destul de indelungat si greoi, caci, in general, fiecare om doreste sa isi atinga obiectivele cat mai repede si mai usor, de aceea este nevoie sa aveti foarta multa rabdare si toleranta fata de dvs, sa va creati disponibilitatea sufleteasca de a iesi din " zona dvs de confort" si sa va implicati total in atingerea obiectivelor stabilite iar rezultate vor aparea cu siguranta. Puteti sa discutati cu terapeutul dvs legat de ceea ce simtiti, eventual chiar sa schimbati prioritatea obiectivelor stabilite daca simtiti asta. Incercati sa fiti parte activa in procesul psihoterapeutic caci se refera doar la dvs si starea dvs de bine trebuie sa primeze! Puteti chiar sa discutati cu terapeutul de a identifica alternative, in paralel cu psihoterapia, care sa va energizeze pozitiv; lucruri, oameni, activitati, meditatie, plimbari in natura, inot, hobby.uri, faceti orice simtiti ca va poate da o stare de bine, in ritmul in care simtiti, iar la final veti realiza ca va fi meritat tot efortul acesta. Mult curaj si succes, ca se poate!
0
01-09-2017, ora 23:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Toate starile pe care le-ati enumerat sunt simptome de depresie. Daca nu va simtiti bine cu tratamentul actual, vorbiti cu psihiatrul dv sa vi-l schimbe pina gasiti un antidepresiv cu care va simtiti bine.
1
02-09-2017, ora 11:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
E un lucru bun că ați început și psihoterapia. De obicei medicația împreună cu psihoterapia dă rezultate mai rapide. Nu vă așteptați ca rezultatele să apară peste noapte. Urmăriți progresul de la o săptămână la alta și dacă veți observa schimbări în bine înseamnă că sunteți pe drumul cel bun. Discutați de fiecare dată deschis cu psihiatrul și psihoterapeutul ca să vă poată ajuta să depășiți această situație.
Încredeți-vă în primul rând în dumneavoastră, pentru că aveți resurse nebănuite de a putea depăși starea de acum, numai că fiind în stare latentă, nu ați putut sau nu ați știut să le accesați până acum. Depresia se poate depăși dacă îți schimbi modul de gândire și percepție și vezi situația actuală ca pe una tranzitorie, care să te provoace să o depășești și să-ți dovedești ție însuți că ești puternic. Succes și să ne dai vești bune!
0
19-11-2017, ora 16:19
Reyna
Nu este medic/terapeut
Reyna
Buna ziua! Revin cu aceeasi problema. Si am mare nevoie de ajutor, chiar nu mai stiu ce sa fac si incotro sa o iau. Medicatia nu ma ajuta si nu m-a ajutat niciodata, psihoterapie fac dar simt ca ma baga mai mult in ceata. Ma si rog, chiar am fost la multi preoti si mi-au dat sa tin rugaciuni. Am facut schimbari la mine, putine, dar am facut. De acum cativa ani de cand au inceput problemele astea am facut tot felul de lucruri ciudate: ma spalam pe fata pana imi dadea sangele, stateam in haine murdare, mi-am pus extensii in par si am ajuns sa-l incalcesc la maxim. Ideea e ca atunci cand vreau sa am grija de mine, sa ma spal si sa ma imbrac pur si simplu nu pot. Mi se intuneca mintea si sufletul, as putea spune. Sunt persoane care mi-au spus ca ar fi un spirit, ceva care imi controleaza gandurile si starile. Recunosc ca la un moment dat am incercat sa fac un fel de spiritism, mai in gluma mai in serios. Nu stiu daca vine de acolo sau nu dar stiu ca nu se mai termina. Am mare nevoie de un sfat sau o parere. Astept raspunsurile dumneavoastra. O zi buna!
0
19-11-2017, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e nici un spirit. E boala pe care trebuie sa aveti rabdare sa o ingrijiti si sa o tratati.
Aveti incredere in psihiatru si schimbati schemele de tratament, pina cand gasiti o schema care vi se potriveste. La 10 % dintre persoane e mai greu sa li se potriveasca medicamentele, ia ceva timp, dar nu trebuie sa va dati batuta.
De asemenea, daca sunt fonduri, faceti si psihoterapie. V-ar ajuta mult.
Dar fara medicatie nu se poate, cu simptomele pe care le descrieti.
Sanatate multa va doresc!
0
20-11-2017, ora 17:09
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important Mayu sa ai rabdare pana cand medicul gaseste schema potrivita. Nu e niciun spirit. Nu asa iti spune si psihoterapeutul?
0
22-11-2017, ora 18:25
Reyna
Nu este medic/terapeut
Reyna
Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar imi este foarte greu fara medicatie dar efectele adverse sunt insuportabile. Spuneam ca nu m-au ajutat medicamentele dar daca ma gandesc mai bine nu aveam stari asa de urate ca acum. Ceea ce am eu cred ca se incadreaza la depresie, atac de panica, anxietate etc. Am ajuns ca orice miscare sa-mi dea stari de panica si rau. Ce as mai putea sa fac sa ma simt mai bine?
0
22-11-2017, ora 20:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai citeste o data sfaturile care deja ti s-au dat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul