Nu pot scapa.. de rosul unghiilor

03-05-2012
zediu
Nu este medic/terapeut
zediu
Am o problema foarte mare. Non-stop imi rod unghiile.. mai precis pielea din jurul lor.
Nu stiu ce as putea face !
Ce imi recomandati ?
2 comentarii
0
04-05-2012, ora 01:12
rithaa
Nu este medic/terapeut
rithaa
Consulta un medic psiholog!
0
04-05-2012, ora 12:46
Psihoterapeut Irene Ples
Nu este medic/terapeut
Psihoterapeut Irene Ples
Intr-adevar, problema cu care te consulti va avea nevoie de ajutorul unui psiholog. Este vorba de o problema comportamentala care necesita o analiza atenta din partea unui profesionist si apoi crearea unor solutii potrivite tie. Din pacate ai dat prea putine detalii in legatura cu problema ta, insa solutiile si rezultatele depind de o serie de factori care tin de tine, cum ar fi, durata acestui comportament, intensitatea si evolutia lui, daca ai mai avut sau nu probleme de acest tip pe care ai reusit sa le depasesti, si de determinarea ta de a renunta la acest comportament.
Tine minte, insa, psihologul te va ajuta insa nu poate sa faca lucrurile in locul tau. Ca atunci cand te antrenezi, tu esti cel care trebuie sa exersezi, iar antrenorul te asista si te ghideaza spre cele mai bune rezultate.
Iti doresc mult succes!

P.S. As dori sa fac o mica corectie antecomentatorului meu, cu scopul de a informa in legatura cu o conceptie gresita des intalnita. Desi psihologia este o stiinta complementara medicinei si s-ar putea sa intalniti in spitale sau clinici psihologi in halate albe, psihologul nu este medic si nu a facut medicina (exceptand desigur cazurile cu dubla specializare). In Romania, psihologii nu prescriu medicamente. Psihologul se ocupa de emotiile, gandurile si comportamentele persoanelor, de viata lui mentala, nicidecum tratarea afectiunilor fizice.
O confuzie adesea intalnita este si cea intre psihiatru si psiholog. Psihiatrul este medic, el terminand medicina si specializandu-se pe psihiatrie. O parte din problemele mentale pe care le trateaza psihiatrul pot fi abordate si de psiholog, insa tratamentul de electie oferit de psihiatru este medicamentos.
Ca sa completez, voi aduce in discutie inca o profesie care creaza adesea confuzii, si anume aceea de psihoterapeut. Psihoterapeutul poate sa fie la baza fie medic psihiatru, fie psiholog, insa trebuie sa fi urmat un program de formare (de exemplu un program masteral) in care sa se fi specializat in una din tipurile de psihoterapie existente.

Sper ca acest comentariu a fost de folos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •