nu stiu care ar fi solutia: am o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata

18-11-2007
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Dragi cititori, unii stiti despre mine deja.
Am 31 de ani si o forma de schizofrenie reziduala sau partial recuperata.
Am anumite motive sa fiu trista: fac greu orice activitate, nu am rabdare de mare lucru, ma tem de singuratate, sunt dependenta de mama mea.
As simti nevoia unei activitati, daca nu serviciu macar voluntariat, printre oameni dar nu mai am nici curaj dupa atata timp si nici nu prea gasesc o jumatate de norma.
Cand ma gandesc ca vine iarna si nu ma mai pot plimba macar pe afara, ma intristez tare.
Stiu ca solutia tot eu trebuie sa o gasesc, dar nu mai am nici o idee despre ce as putea face.
Am vrut sa merg la un psihoterapeut dar m-am razgandit. Tot eu trebuie sa gasesc o iesire.
Poate imi da cineva o idee, multumesc anticipat.
13 comentarii
1
19-11-2007, ora 00:00
_Cristina_
Nu este medic/terapeut
_Cristina_
Draga Anastasia, nu te mai gandi asa mult la boala ta! Faptul ca ai oforma de schizofrenie partial recuperata este un lucru f bun!
Vad ca iti faci mereu griji, si mi se pare (sau poate nu) ca din aproape orice.Stiu ca boala psihica este una dintre cele mai invalidante-mai ales schizofrenia-dar incearca sa nu te mai privesti ca pe un om bolnav.
Stiu ca faci trat medicamentos, dar cred ca un psihoterapeut te-ar ajuta suplimentar, ai privi cu alti ochi viata, activitatile de zi cu zi (si nu numai acestea) nu ti s-ar mai parea o corvoada.Incearca, pt ca o faci pt TINE.
Iti doresc multa sanatate.
1
19-11-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc mult, Cristina, ai dreptate, imi fac multe probleme.
Am sa incerc sa merg si la psihoterapie, chiar am pe cineva recomandat de altcineva, dar ezitam. Sa vad, mie mi se parea ca nu are c e sa imi faca. eu merg la psihiatrie de 15 ani si medicii m-au ajutat mult sa inteleg fenomenul bolii mele, de aceea, poate am sa merg la aceasta persoana.
Inca o data multumesc.
1
20-11-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Draga Anastasia, urmareste anunturile din ziar, ar fi sfatul meu pentru ca eu asta fac ca sa-mi mai gasesc inca un serviciu si zilele trecute am gasit un anunt pentru tricotat la domiciliu, eu ma gandeam la mama care este pensionara dar din pacate nu sta cu mine in oras, e la tara. Poate gasesti ceva cu jumatate de norma, dar sa stii ca si eu am observat ca daca nu ma gandesc la boala si ma straduiesc sa fiu mai activa imi face mai bine, de obicei vinerea imi intru si eu in ritm dupa o saptamana de serviciu si ma simt activa si bine dispusa. Faptul ca ma simt deseori inutila ma deprima si-mi taie cheful de a face ceva, dar eu ma simt mai bine la serviciu de aceea vreau sa -mi mai gasesc ceva, pentru ca acasa ma simt cam prost ca nu prea am mare lucru de facut, ma ajuta soacra mea, e casa ei si ea e sefa.
Asa ca sfatul meu este sa nu te gandesti la boala si sa iei ziarul si inima in dinti, trebuie sa facem ceva nu putem sta cu mainile in san pe baza unui diagnostic, trebuie sa facem si noi ceva, dupa ce terminam cu plansul de mila si cu invinovatirea.
Iti doresc multa sanatate si mult succes, nu te lasa!
1
20-11-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
salut! ma numesc C GEORGIAN am fost diacnosticat in urma unei crize in 27 iunie 2007 cu extrasistole ventriculare stangi si mi sa dat ca tratament EGILOK de 25 mg jumatate de pastila pe zi pe linga aceasta afectiune mi sa mai gasit SPASMOFILIE tratamentul dat fiind calciu cu D3 si magneziu ., ce as dori eu ? cateva sfaturi cat ar trebui sa mai iau egilok daca exista ceva mai bun si daca voi scapa de extrasis. la fel ma intereseaza de spasmofilie deja a trecut aproape 4 luni si nu am fost consiliat nu mau informat medicii ci au fost foarte reci au scapat foarte repede de mine de accea va rog si va si multumesc anticipat pentru niste raspunsuri. -
1
20-11-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Spasmofilia eu stiu ca este din cauza lipsei de calciu, fii optimist, calciul se poate regla. Extrasistolele sunt si ele din cauza sistemului neurovegetativ uneori. Nu te panica, ai rabdare si te vei mai linisti. Poate esti intr-o perioada mai grea, cu stress, oboseala etc.
darga Mihaela, ai dreptate, am sa incerc sa imi caut de lucru.
Azi am fost la un medic bun psihiatru si mi-a facut bine.
Sanatate tuturor1
0
23-11-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
sunt tot eu GEORGIAN nu am primit inca unraspuns bun deci inainte de a avea crizele de extrasistole ventriculare si respectiv spasmofilie eram sanatos tun asta acuma 4 luni in 27 iulie am avut caderea deci ce tratament mai bun pot lua si cat timp pentru cele 2 afectiuni pe care le am si inca ceva am auzit ca daca am grupa de sange 01 beau degeaba lactate si branza ca nu asimilez calciul din cauza grupei de sange va rog LAMURITIMA. - THX.
1
24-11-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Si eu am grupa 01 de sange si mananc lapte si branza, eu am auzit ca nu e adevarat ca trebuie sa ne alimentam conform grupei de sange.
Este bine sa iti mai faci niste investigatii, cauta si tu medici buni.
Parerea mea este ca tie iti e rau pe un fond mai sensibil nervos, ori esti obosit, ori stresat, nu te speria, frica te paralizeaza si te face sa ti se para ca iti e mult mai rau.
numai bine
1
27-11-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
deci sa ma lamuresc ce fel de magneziu ar trebui sa iau si calciu avand in vedere ca am spasmofilie si grupa de sange 01, antreb asta ca stiu ca aceasta grupa 01 e cam pretentiuasa nu asimileaza calciu din lactate branzeturi iar eu as dori sa ami spuneti ce pastile de magneziu si cal. mai bune ar trebui sa iau si pe ce perioada de timp ., in rest va multumesc pentru incurajari si pentru sfaturi.
1
27-11-2007, ora 00:00
_Cristina_
Nu este medic/terapeut
_Cristina_
Buna, Georgian.
Eu cred ca ar trebui sa postezi intrebarea ta si la sectiunea Alimentatie-nutritie-dieta, pt a te lamuri totusi un specialist. Oricum, vreau sa-ti spun ca am avut si eu probleme cu calcemia si un medic mi-a recomandat trat cu Osteocare, niste tablete cu calciu, magneziu si zinc, si desigur consum de lactate. Succes!
0
28-11-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
Ieri am fost sa mi se ia sange pentru a se deteremina valorile de calciu si magneziu si am iesit bine magneziu din contra era putin mai mult decat trebuia respectiv trebuia intre 1, 5 si 2, 5 mg si am avut 2, 8 deci e ok iar calciu mai trebuia 0, 3 sa fie la maxim deci e foarte bine, mag. si cal. insa extrasistolele sunt inca prezenta ca si in prima zi iau egilok de 25 insa vad ca il iau degeaba camd se termina efectul lui ele reapar si sunt foarte stresante , iar cel mai mult ma deranjeaza ca in prezenta extrasistolelor am si o respiratie sacadata, greoaie deci ce dumnezeu as putea sa fac cand doctorul mia spus ca tratamentul pentru asemenea manifestari (extrasis.) trebuie luat pe minim 5 ani sau pe viata sunt cam speriat o fi oare adevarat sau.lose me time
0
29-11-2007, ora 00:00
elena m
Nu este medic/terapeut
elena m
Georgian, sunt dispecer de aeroport si in aprilie am facut o cadere de care povestesti tu : aritmii, lipotimie, dispnee, ameteli,...Mi-au dat si mie egilok ptr. ca banuiau un prolaps de valva mitrala. Am fost monitorizata in spital plus eco inima si cordul meu este perfect sanatos, drept pentru care am renuntat sa mai iau egilok. Le am si acum in geanta. Am luat urmatoarele: dimineata - alrevert (oxigenare creier) si o capsula milgamma N - vitamine B; La pranz - cacliu additiva si 10 picaturi vigantol (vitamina D3) - Seara : alrevert din nou si un plic de magneziu tot de la additiva. Inainte de culcare ptr. odihna mi s-a recomandat Sedocalm (un sedativ foarte usor homeopat) - 2 capsule. Am luat doar cate 1 Sedocalm si asta la 2 zile pentru ca mi se parea anormal ca azi sa fiu foarte OK iar a doua zi sa fiu in starea pe care o stii si tu. Trbuie sa mai lucrezi si cu tine si sa-ti impui ca totul este bine. Multa odihna si sper sa fii OK.
0
04-12-2007, ora 00:00
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
Multumesc elena pt. raspuns a foarte incurajator, plin de inteles , cum spuneam si eu inima mea cica e un cord sanatos zic medici miam pus calciul si magneziu la loc nu mai am ameteli pe 27 decembrie fac 5 luni de cand am avut caderea aia cu extrasistole ventriculare + sindrom vertiginos adica ameteli le aveam pentru ca eram inpatimit al cafelei nesului, cola, pepsi plus ca stateam 12 sau chiar 14 ore pe zi la PC si mancam foarte rar nu ca nu aveam ce :)) sau ca tineam vreun regim ci doar pentru ca ami spuneam pap mai incolo iar odihna era insuficienta cam 5 ore pe noapte deci cred ca si asta a contat la caderea mea insa problema care inca ma framanta de ce am inca extrasistole sunt FOARTE DERANJANTE...desi iau EGILOK juma de pastila dimineata in fiecare zi de 25 mg
1
11-12-2022, ora 05:26
Ciusl
Nu este medic/terapeut
Ciusl
Ce simptome ai in schizofrenia reziduala?memorie slaba, deteriorare cognitiva, aplatizarea afectiva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul