Nu stiu ce am!!!

12-09-2017
Molly13
Nu este medic/terapeut
Molly13
Buna ziua. Numele meu este Alexandra. Am 16 ani si ma lupt de doi ani cu anorexia nervoasa.Acum mi-am revenit fizic dar inca mai iau un tratament format din Abilify, Prozac si lamotrigina.( Lamotrix).Ma confrunt deseori cu depresia si anxietatea. Am luat medicamente si pentru tulburare bipolara, dar nu sunt diagnosticata oficial cu aceasta boala... Am vrut sa va spun ca in ultimii doi ani am luat in greutate 20 de kilograme. Am facut anorexia la varsta de 14 ani. Am reusit sa slabesc 24 de kilograme intr-un final ajungand la 40 de kilograme dar acum am 60.Am reusit sa ma mentin la o greutate cuprinsa intre 55 si 60 de kilograme timp de un an de zile avand in vedere ca am luat doze mari de antipsihotice. Am inceput o luna de zile cu ZoloftRispolept, Haloperidol apoi cu Olanzapina, Serlift, Carbamazepina, Gabaran, Seroqel, Stratera, Arizalera, Romparkin, Seroxat... Acum iau aripiprazol si fluoxetina.Reusesc sa ma mentin la greutatea de 57-59 de kilograme facand mult sport si avand o dieta echilibrata dar cea mai mare problema nu este asta... Dupa ce am luat in grutate am inceput sa devin obsedata aspectul fetei mele, dar nu intr-un sens bun ci intr-unul rau.Eu am o fata foarte curata insa de fiecare data cand intru in crize de nervi sau ma simt vinovata ca mananc incep si ma maltratez pe fata. Am prostul obicei de a-mi rupe si zgandari orice mica imperfectiune de pe fata. Repet, eu nu am acnee, am o fata foarte curata in schimb daca vad ca e prea curata atunci incep din nou sa ma maltratez.Mi s-a spus de mii de ori sa incetez ca imi vor trece dar ce sa imi treaca???? Ca EU nu am cosuri, eu am rani pe care mi le fac de una singura. Nu ma pot abtine. Am incercat sa arunc oglinzile din casa dar chiar si in cel mai mic ciob pe care il gasesc reusesc sa imi distrug fata.Nu stiu cum ma pot opri. Mi s-a spus ca am o imagine distorsionata asupra corpului, dar asta pentru mine este o problema grava Nu stiu daca ma intelegeti dar eu chiar am o problema psihica foarte grava. Din cauza aspectului meu fizic am pierdut multi oameni dragi si mi s-au inchis multe usi.Nu inteleg de ce eu nu ma simt in largul meu daca nu am ceva pe fata. Exact cand mi se curata tenul, atunci incep din nou sa mi-l distrug. Daca stiti ce boala am sau daca pot rezolva aceasta problema va rog sa imi scrieti. Dar va rog nu imi spuneti sa imi arunc oglinzile din casa sau sa imi gasesc o ocupatie pt ca nu va merge. Am incercat deja asta... Multumesc
24 comentarii
0
12-09-2017, ora 17:16
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Va sfatuiesc sa consultati un psihiatru pentru un diagnostic de specialitate, eventual medicatie, daca simtiti ca doriti sa luati, ( incercati sa nu mai luati medicamente psihiatrice din auzite sau citite, ci doar cu recomandare de la medicul psihiatru si dupa schema d tratament indicata de acesta, altfel va puteti face mai mult rau, agravandu-va starea de sanatate/ psihica ), iar in paralel sa incepeti un proces psihoterapeutic. Situatia pe care o descrieti dvs este complexa si nu poate fi tratata prin cateva sugestii sau sfaturi, aici, ci aveti nevoie de o psihoterapie in care sa stabiliti obiective si sa va implicati pentru a le atinge. Va sfatuiesc sa tratati cu seriozitate anirexia, depresia, anxietatea, pentru ca este vorba de viata dvs si orice dezechilibru emotional sau fizic poate aduce alte dezechilibre.

Succes si curaj, ca se poate !
1
12-09-2017, ora 17:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil sa aveti elemente de Borderline. Pe langa tratamentul dat de psihiatru incercati sa faceti terapie si la psiholog.
1
12-09-2017, ora 18:08
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Alexandra, esti o adolescenta cu trairi intense si dureroase, iar daca de 2 ani iei atatea medicamente, mai ales fara recomandarea unui psihiatru (refuz sa cred ca un psihiatru ti-a dat toate acele medicamente), e si normal sa resimti totul ca pe o mare furtuna in minte si in corp. In plus, treci prin transformarile specifice varstei si pe care nu sti sa le gestionezi, cum sa le accepti. La fel cum a spus colega mea mai sus, ti-as spune doar ca exista sigur o cale de a-ti rezolva problemele, anume combinatia psihiatru-psihoterapeut. Vorbeste cu parintii tai pt ca esti minora si mergeti impreuna la un psihiatru, dar si la un psihoterapeut, alaturi de care sa inveti cum sa treci peste toate zbaterile astea existentiale care nu te lasa sa fii fericita. Daca nu ai o relatie prea buna cu parintii, poti discuta cu psihologul scolar (sper sa aveti asa ceva :)) si el te va indruma. Ai incredere ca sunt multe sanse ca tu sa iti gasesti un echilibru!
1
12-09-2017, ora 19:23
Molly13
Nu este medic/terapeut
Molly13
Eu am fost la psihiatru și am fost internată de trei ori la Spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia din București. Eu nu am luat medicamente de capul meu și toate au fost prescrise de către dr meu psihiatru
2
12-09-2017, ora 19:51
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Nu conteaza diagnosticul atat de mult cat conteaza tratamentul, ca e borderline sau dismorfofobie important este ca ai depasit faza de anorexie care e mult mai periculoasa decat fixatia sau compulsia pe aspectul tenului, deci se poate spune ca boala s-a ameliorat !
A mai fost o fata pe aici la fel de tanara si la fel de frumoasa ca tine cu aceeasi fixatie pe aspectul tenului si al parului care cu putin tratament ( 15 mg de Abilfy pe care nu-l prea lua :) si odata cu depasirea adolescentei s-a linistit foarte mult !
Te incurajez sa comunici cat mai mult, sa nu te interiorizezi ci sa-ti verifici obiectiv ( cu ajutorul prietenilor, al familiei sau alte persoane) gandurile distorsionate care iti vin in minte !
3
13-09-2017, ora 19:32
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Scumpa mea Alina, nu stiu cum as putea sa te incurajez, iti trebuie multa vointa si psihoterapie cred.( stiu ca psihoterapia este scumpa, nici eu nu imi permit ca sunt pensionata medical, cu diagnosticul schizofrenie.)
Am 41 de ani, as putea sa iti fiu mama dar sa stii ca am fost bolnava cam ca si tine, de la 16 ani.
Sa stii ca sunt penioade proaste, mai ales primavara si toamna dar vin si zile mai senine.
Tu ar trebui sa zici-am sufletul frumos, ce mai conteaza restul, stii bine ca materia nu este perfecta dar ganeste-te la Dumnezeu pe cat poti si roaga -te sa nu mai ai gânduri din acestea departate de realitate. Esti o fata foarte draguta!
Sa stii ca eu la 16 ani am avut o psihoza, ma obseda ca sunt lenesa si, desi imi spunea toata lumea ca invat si sunt harnica si acasa, nu puteam sa cred. Dar cu timpul am scapat de aceasta idee psihotica. (Si bineinteles, cu tratament)
Inca o data, mult curaj si multa credinta in bunul Dumnezeu!
Te sarut cu drag!
1
15-09-2017, ora 10:08
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Draga Alexandra, imi cer scuze daca nu te-am sfatuit bine! Intentia mea a fost buna dar e delicat cu bolile psihice.
Promit sa nu mai intervin!
Sanatate multa!
0
15-09-2017, ora 21:02
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Poti sa intervii de cate ori doresti Iisusebland, sfaturile venite din experienta personala sunt cele mai bune posibile !
In plus se mai schimba atmosfera forumului, mi se pare ca.."love is in the air " ! :)
2
16-09-2017, ora 18:24
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
La ea este intr-adevar o situatie delicata si are nevoie de ajutor! Faptul ca se automutileaza ca pedeapsa pentru ca i se pare ca a mancat prea mult dovedeste ca are ori sindromul Borderline combinat cu autoculpabilizare si chiar dismorfofobie.
Draga Alezandra, spun si eu ca e bine ca ai scapat de anorexie, care era periculoasa dar trebuiesti ajutata de un doctor bun ca sa nu te mai invinovatesti si in felul acesta sa nu te mai ranesti.
Mult succes ! Sanatate si Doamne ajuta!
0
16-09-2017, ora 18:35
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Doctorii buni aleg alte specializari medicale, nu psihiatria... Dar poate nimereste totusi peste un doctor "jucator inrait la 6 din 49", caruia ar putea sa-i iasa combinatia... :))
Iar prietenul acela imaginar al tuturor, de fapt nu exista, sau daca exista, il doare in cot de omenire. Asa ca, ajutati-va singuri, sau lasati-va ajutati de oameni! (in functie de puterile fiecaruia)
0
16-09-2017, ora 18:50
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Draga David, inteleg ca esti bolnav si ti-ai pierdut speranta insa sa stii ca tot Dumnezeu e mai puternic ca raul.
Cei bolnavi ca noi sunt martiri. Si eu am vazut ca multi oameni cum se cade au necazuri, dar Dumnezeu nu e raspunzator de asta ci celalat, cel viclean si rau!
Tu zici ca il doare in cot pe Dumnezeu, sa stii ca Lui ii e mila de tine ca ti- este rau! Când esti disperat asa pare.
Eu am trecut prin delir mistic si tot nu imi pierd credinta!
Tu mai zici ca trebuie sa cautam ajutor la oameni, e adevarat dar cine crezi tu ca le da puterea oamenilor sa ajute?
Hai te rog fii mai optimist sau incearca macar!
Numai bine si Doamne ajuta!
PS trebuie sa chemam binele ca tot El ne va scapa!
0
16-09-2017, ora 19:44
david90
Nu este medic/terapeut
david90
In orice caz, presupunand prin absurd ca ar exista acest "Dumnezeu", eu chiar nu imi pot da seama ce a fost in constiinta lui cand a decis sa creeze materia, iar ulterior (prin evolutie), fiintele vii si in final omul, cea mai viciata fiinta de altfel. Oricat ai folosi "gimnastica mintii" pt a-l face pe acest presupus "Creator" sa para basma curata, rationamentul tot nu functioneaza. Daca aceasta entitate nenorocita exista cu adevarat, atunci nu e nimic altceva decat oglinda propriei creatii, deci nicidecum "Desavarsita"...
1
16-09-2017, ora 20:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ David

Daca nu ai nimic interesant pe subiect, mai bine nu mai scrii, ca mai rau faci!
0
19-09-2017, ora 22:21
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Din contra, mie chiar imi place ce scrie David. Ma regasesc in cuvintele lui.
2
21-09-2017, ora 21:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Alina Manole,
Îți recomand să mergi la un consult la doamna doctor SORINA SOESCU, din Constanța; dânsa te poate ajuta mai mult decât ai crede în primă instanță. Îți las mai jos datele de contact.
Dr. Sorina Soescu, Centrul Natura,
Strada Fulgerului 79, Constanța, 900178
Tel: 0241.543.358 (înainte să mergi la dânsa trebuie să suni pentru a îți face o programare).
Din punctul meu de vedere problemele tale de sănătate au legătură cu TOXICITATEA din organismul tău. Pentru a te vindeca ai nevoie de o schimbare drastică a stilului de viață. Îți trebuie o cură serioasă de DETOXIFIERE și DEPARAZITARE. Și trebuie să ai o alimentație sănătoasă care să aducă în organismul tău un aport serios de vitamine, minerale, ENZIME, coenzime, fitonutrienți, etc. Carențele provoacă dereglări!
Nu uita de APĂ, însăși deshidratarea este un factor care declanșează tulburări de comportament. Hidratează-te corespunzător, bea măcar 2 litri de apă pe zi. Să îți începi fiecare dimineață bând 300-500 ml de apă pe stomacul gol.
În altă ordine de idei, dacă nu știai, tulburările psihice, cele alimentare și cele comportamentale pot fi induse chiar și de unii PARAZIȚI; de pildă, ca fapt divers, fără să aibă legătură cu tine, toxoplasmoza este renumită pentru faptul că generează simptome care fac parte din tabloul clinic al schizofreniei. Tocmai de aceea ar fi bine venită o deparazitare.
Ți-am scris în mare una-alta, doamna doctor Soescu este în măsură să te ajute DIRECT, dacă vei merge la dânsa la un consult. Dacă nu vei merge la dânsa, încearcă măcar pe cont propriu să îți corectezi alimentația. Și alimentele să fie medicamentele tale.

Multă sănătate.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
27-09-2017, ora 14:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Intr-adevar Stevens nu conteaza atat de mult daca e vorba de bipolaritate, dupa cum spune Alexandra, sau de borderline, care sa stea la baza ciclului anorexie-bulimie si a dismorfofobiei. Alexandra are un medic specialist ce se ocupa de medicatie si asta e bine.

Din pacate e insa putin probabil ca prietenii si familia sa fie suficienti pentru a restructura tiparele unei gandiri nefunctionale. Cu atat mai putin curele de detoxifiere Mr Nick (sunt mult mai utile pildele ce le oferi)

De obicei e nevoie de destul de multa psihoterapie pentru a depasi astfel de obstacole. Asta pentru ca de obicei exista multe explicatii ce pot sta la baza acestei stari. Una dintre explicatii poate fi un deficit de exteriorizare a sentimentelor…cum e si in cazul expus mai jos (caruia ii dau un copy-paste de pe site-ul meu).

Sugestia mea Alexandra e sa vorbesti cu parintii si sa cauti un psihoterapeut in fata caruia poti sa te deschizi cu adevarat. Revenirea ta nu tine de o actiune… e un proces, ce necesita timp. Insa, dupa cum spune si Stevens, exista exemple de reusite in acest proces

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
27-09-2017, ora 14:23
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
M. are 31 de ani si locuieste impreuna cu mama ei, o femeie de 54 de ani ce pastreaza urmele unei frumuseti de odinioara si e principalul sustinator material al familiei compuse azi din doua persoane. Cele doua au ajuns la cabinet dupa ce in prelabil au trecut si pe la medicul psihiatru unde mama a dus-o pe M. ca urmare a unei tentative de a-si face rau, taindu-si pielea incheieturii mainii. Medicul psihiatru a considerat ca pe langa tratamentul medicamentos M. are nevoie si de sprijinul psihoterapiei pentru a trece peste gandurile depresive ce o macina si pentru a rezolva problema dismorfofobiei.

Dismorfofobia este preocuparea extrema pentru un anumit defect fizic imaginar sau ingrijorarea exagerata legata de un defect fizic minor. Sentimentul subiectiv de “uratenie” la M. era legat de zona fetei, tenul ei fiind unul mai rebel, dar si de conditia parului ei, ce a deveni o ingrijorare obsesiva. Deoarece de multe ori M. aprecia ca ridicol felul in care arata, petrecea o buna parte a zilei in fata oglinzii in incercarea de a avea parul si tenul perfect. In timp a ajuns insa sa evite tot mai mult oglinzile si chiar sa le acopere cu un cearceaf. In paralel insa, ingrijorarea si tristetea ei au sporit in intensitate pana cand a ajuns la a dori sa-si faca rau.

Conform mamei sale, un notar de succes dintr-un orasel din preajma Bucurestiului, M. ‘a fost mereu un copil atat de cuminte si de silitor’. Desi ambii parinti erau mai mult ocupati cu dezvoltarea carierei, M. a fost mereu constiincioasa si nu a fost nevoie de niciun efort din partea lor ca ea sa fie mereu printre primii elevi din clasa. A luat si bacalaureatul cu o nota foarte buna in pofida faptului ca tatal ei a parasit familia pe cand ea avea 17 ani si a plecat impreuna cu o infirmiera divortata si cu doi copii mici.
M. a gasit destule resurse sa treaca si peste despartirea de primul ei prieten, care conform mamei nu era de nasul ei, o studenta eminenta la facultatea de medicina la vremea aceea. Dealtfel mama ‘i-a deschis ochii’ si in cazul altor barbati din viata ei, ce s-au dovedit a fi la fel de ‘neseriosi’ ca si tatal ei. Pana cand a terminat facultatea de medicina M a trecut prin trei astfel de experiente si a inceput treptat sa se indoiasca tot mai mult de felul in care arata si sa petreaca tot mai mult timp incercand diverse tratamente cosmetice si diverse coafuri. Azi mama ei recunoaste ca in dorinta de a o pastra aproape pe M. poate a fost prea exigenta cu partenerii ei.
M. si-a dorit mult sa aiba grija de inimile oamenilor si sa devina cardiolog, asa ca a incercat de sapte ori sa obtina aceasta specializare, insa din pacate fara success. A renuntat de curand la dorinta ei si s-a resemnat cu specializare pe care o are azi, cea de medicina a muncii. In ultima vreme M. are o noua pasiune, reiki. E mai mereu cu ansa radiestezica reiki in maini incercand sa gaseasca ‘incarcarile negative’ ale celor cu care interactioneaza. Obsesia ei pentru reiki a ajuns insa sa genereze probleme la locul de munca, in special de cand ansa a descoperit ‘energiile negative’ ale sefului clinicii in care lucreaza.
Ultima picatura ce a determinat situatia actuala a fost decesul matusii ei, cea care s-a ocupat de ea atat timp cat parintii intarziau la serviciu. De fapt mama recunoaste ca sora ei a fost cea care o lauda cel mai mult pe M. in familia lor. Nici tatal si nici mama nu obisnuiau sa-si exprime aprecierile la adresa realizarilor ei si au considerat ca nu este ceva util sa coreleze aceste realizari cu oferirea unor recompense. Chiar daca M. a ridicat tot timpul stacheta propriei performante, succesele ei au fost mai mereu considerate a fi ceva de la sine inteles. ‘Dar nu i-a lipsit niciodata nimic si nu a fost ceva ce sa ceara si sa nu primeasca’, afirma mama.

In urma discutiilor, mama a inteles insa ca nu toate persoanele se exprima in acelasi fel. La unele persoane exteriorizarea este mai dificila, in special daca s-au confruntat cu unele traume care nu au fost depasite cu adevarat (cum ar fi pierderea cuiva drag, de exemplu a tatalui). Uneori emotiile sunt acumulate in loc sa iasa la suprafata si izbucnesc doar atunci cand devin coplesitoare sau sunt exprimate prin forme indirecte cum ar fi dismorfofobia. Atunci cand persoana considera ca nu beneficiaza de suficienta atentie din partea celor din jur, o poate exprima indirect prin tristete, rusine sau furie fata de propria persoana, ce poate degenera din pacate in tentative de autovatamare. Sesiunile de psihoterapie ajuta in aceste cazuri persoana sa faca fata trairilor dureroase si sprijina familia pentru a oferi celui in suferinta ceea ce ii lipseste.
0
16-10-2017, ora 02:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Alina, nu ai tratamentul potrivit, de aia ai inca anxietate si tulburari de comportament, ca si problema cu figura ta tot obsesie este si in spate se ascunde anxietate, fara anxietate nu ai obsesii.
Si de ce te simti vinovata ca mananci ? Mananca si gata, aia e, gandeste-te ca nu e vina ta, asa simti, asa faci. Cand tratamentul isi face efect ca lumea, va dispare de la sine si asta cu mancatul si totul.
Eu am trecut prin asta si stiu cum e, mancam un cozonac intreg de 1 Kg, dar nu ma simteam vinovat deloc. Mancam enorm, si tot asa aveam teama de ingrasare, apoi faceam sport tare sa slabesc, si tot slabeam adica tot anorexie pe fond anxios, asta era prin 2010.
Eu nu am inteles asta la multi de ce se simt vinovati ca mananca mult, ca si cum ei au dorit sa fie asa, nu, asta e, si nici nu ma ascundeam de nimeni, spuneam asta deschis fara absolut nici o problema cand eram intrebat sau vazut.
Imi faceam gogosi la 2 noaptea si mancam cu dulceata, nutela de rupeam cate 10-12-13.

De ce ti-a dat aripiprazole ? Ca ala ingrasa, iti da pofta de mancare. Sau tie nu iti da ?
Ajunge sa iei Lamotrigina si prozac, alea sunt ok, primul..nu il vad ca bun, dar trebuie sa zici medicului, ca multi dau aiurea.
Trebuia sa-ti dea doar anxiolitice sau antidepresive care-s si anxiolitice, nu trebuia sa se bage la antipsihotice pana ce primele erau testate.
0
16-10-2017, ora 11:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Costi, sfaturile legate de medicatie le da medicul specialist….altfel pot dauna…chiar considerabil!
Banuiesc ca-ti doresti sa o ajuti, nu sa-i faci rau, nu-i asa?
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
16-10-2017, ora 12:06
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Abilify sau aripiprazol nu da pofta de mancare.
0
16-10-2017, ora 17:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Rares, e doar o parere, evident ca se discuta in final cu medicul, am trecut si eu printr-o experienta de 8 ani si stiu mai bine ca cineva care nu a trecut, studiat cazuri, medicatie, mecanisme de functionare, ce si cum.
Si cand te duci la medic discuti cu medicul, dai pareri si tu, va consultati si vedeti ce si cum, in caz ca ai experienta si stii ce zici acolo si ai studiat, trebuie comunicare intre medic si pacient, sau intre noi pacientii.
Epona, la unii da, la unii nu, sora prietenului meu asa a ajuns la 155 Kg de la abilify asa cum si medicul a zis, deci e relativ.
Altfel de unde ? Ca daca nu da pofta de mancare in plus, daca Prozacul si Lamotrigina (cu care eu am slabit), nu dau modificati ale metabolismului adica si daca mananci la fel, cum e ?
Cum a scazut doza, cum incepuse sa dea jos, dar nu a putut sta asa ca problema se agravase.
Si din moment ce fata nu se simte bine, dar abia isi mentine greutatea, ce reiese ?
Sa zica si ea astea la medic sa vada ce zice el, poate parerea mea nu e buna. De multe ori si medicii avand atatea probleme si stres, nu iau in calcul unele lucruri, pot gresi si ei.
0
16-10-2017, ora 19:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa e Costi, Abilify (aripiprazol) duce cateodata la cresteri in greutate dar semnificativ mai putine decat altele.
Dar medicul e cel ce stie mai bine daca ea are nevoie de un alt neuroleptic sau de un antidepresiv + stabilizator timic..
Fiecare caz e unic in felul sau.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
16-10-2017, ora 22:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Cu tratamentul pentru bipolara si daca nu are asa ceva, merg unele si ptr anxietate, de ex Lamotrigina pe mine m-a rezolvat partial pe anxietate chiar daca ea este ptr bipolara si epilepsie, aici este corect.
Ce ingrasa este aripiprazolul in prezent, in rest a ingrasat-o Seroquell, Olanzapina, rispolept.
Adica aripiprazolul sa nu cumva sa dea pofta mai sus de mancare in special dulciuri, cum a dat la sora prietenului meu.
Trebuie sa consulte alt medic, sa discute, sa spune astea, sa vada ce schimba in tratament, nu se stie daca actualul i-a dat bine dat fiind ca nu se simte bine, asta e cea mai buna dovada.
Diversi medici au scheme diferite de tratament, daca are anxietate, poate alt medic sa-i dea altceva fara antipsihotice.
Daca are altceva, este cu totul altceva, daca noi nu stim ce are, nu e deloc bine.
Trebuia sa-i zica medicul ce are !
A devenit obsedata ca a urcat anxietatea cred.
Tulburare bipolara daca nu are manii sau hipomanii combinate cu episoade de depresie, nu are asa ceva, totusi unele medicamente de asa ceva, ajuta pe anxietate.

Eu pana sa dau de un medic bun la care sunt de ani de zile, am schimbat n !
Nu ma bazam ca stiu ei mai bine daca mie nu-mi era bine.
Intrebam peste tot, ceream pareri, daca e bine, nu e bine, si asteptam orice parere de la oricine care a trecut prin asta nu doar de la medici.

Uite exemplu, un medic ptr anxietate mi-a dat Carbamazepina + haloperidol, s-a aruncat imediat la antipsihotic.
Altul mi-a dat Valdoxan care daca nu ai anxietate in urma depresiei, ci doar anxietate, nu ajuta pe anxietate, pentru ca el ia depresia si implicit anxietatea asociata.
In sfarsit ultimul medic mi-a dat Lamotrigina si a mers ! Deci ceva mai curat si fara atatea efecte adverse.
Asa ca iata. Si de aici am invatat destule, si din experienta si din n cazuri, ca trebuie sa mai schimbi medicul daca nu te simti bine la unul din ei.
1
07-06-2020, ora 22:49
Molly13
Nu este medic/terapeut
Molly13
Vă mulțumesc pentru răspunsuri...A trecut ceva timp de când am postat acest subiect, iar acum am recitit totul. Acum sunt mai bine. Am 19 ani și chiar dacă viața m-a încercat pana în prezent pe toate planurile ei, am reusit sa trec cu brio prin perioadele dificile.Sunt în proces de Vindecare completa și sunt extrem de fericita. Va mulțumesc încă o data și cu siguranță voi încerca să îi ajut și pe ceilalți așa Cum ați facut-o și voi cu mine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul