Nu știu ce sa mai cred

10-09-2017
Dooku
Nu este medic/terapeut
Dooku
Totul a început acum un an de zile. Eram la servici (țin sa precizez ca lucrez într o tipografie numai noaptea 6 zile pe saptamana) și cum îmi făceam treaba am simțit un fior din stomac urmate de palpitatii, dureri după cap, lipsa de aer, dureri în piept, stare de lesin, nod în gat, agitație, transpirații etc. Seara sa terminat la urgente unde mi s a făcut mai multe ekg-uri si analize. Doctorul mi a zis ca nu am nimic la inima și ca rezultatele analizelor la sânge sunt bune. Mi sa administrat o perfuzie cu vitamina b și doctorul mia prescris magnerot 3 /zi. Am luat aceste pastile dar aceste stări am început sa le fac zilnic și din ce în ce mai intense plus extrasistole care îmi accentuau stările de panica. După o perioada am făcut încă un set de analize (sânge, urina, inima, ficat, plamani) care bineînțeles au ieșit bune. Medicul de familie mi a zis ca am un pic de tensiune (în timpul crizelor îmi creștea tensiunea la 16 cu 7uneori8) și mi a prescris bisogama de 10 tenox de 5, Vagostsbil, magne b6 premiul și supradin. Am luat pastilele fix Cum mi a zis el dar cu toate astea acele stări le aveam în continuare. Am dus aceste stări de panica și anxietate pe picioare pana în luna mai când s au ameliorat pana când nu am mai avut deloc. Acum vreo 2 săptămâni am început iar cu niște stări ciudate. Adică mi se pune un nod în gat am o stare de neliniște și parcă nu trag destul aer în piept apoi încep extrasistole cam 2-3 odată la 3-4 min stări de lesin și simt ca îmi creste tensiunea. Mă tine așa cam o ora după îmi revin. În criza am avut tensiunea 14 cu 7 și în jur de 90 batai pe minut. După ce îmi trece, tensiunea mea e buna 12 cu 7 și 60 batai pe minut. Țin sa precizez ca de vreo 3 săptămâni mă simt fff obosit. Oricât as dormi tot am senzația ca nu am dormit destul. Am momente când îmi e foarte frig și nu reușesc sa mă încălzesc chiar dacă afară e cald. Am mâinile și picioarele reci. Uneori transpir Inexplicabil în stare de repaos. Obosesc repede și nu am chef de nimic..Mă enervez repede și de la orice, adică o stare generala proasta plus ca o data la 2 zile stările de rău enumerate un mic mai sus. Am fost iar la medic și mi a prescris magne b6 premiul, calcevite și ginsavit câte una pe zi. Bisogama și tenox nu le am întrerupt deloc de anul trecut bineînțeles la sfatul medicului de familie. Faza e ca nu înțeleg de ce am stările astea...oare sa fie o problema la tiroida? Nici cu scaunele nu stau bine...când mă constip când am diaree. Doctorul a zis ceva de disfuncții endocrine dar fără sa mi dea sa fac analize. Am 30 de ani și simt ca îmi afectează viața. Nu știu ce sa mai fac sa nu mai am aceste stări. Vreau un sfat. Va mulțumesc anticipat și scuzați mi greșelile de ortografie.
4 comentarii
0
11-09-2017, ora 07:23
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna ziua,
S-ar putea sa aveti o buna intuitie legat de tiroida, faceti si niste investigatii hormonale. Nu mentionati de cand lucrati in tipografie, turele de noapte dau peste cap ritmul somn-veghe si pot sa contribuie la problema dvs (necesitatea de adaptare la un ritm circadian inversat duce la stres, apoi la atacuri de panica pe fond psihic). De asemenea, nu mentionati daca la locul de munca sunteti expus la substante care va pot influenta starea de sanatate fizica.
Si daca aveti aceste simptome dintr-o cauza fizica (dereglari hormonale, de pilda), pentru starile de iritare si panica, mergeti sa discutati si cu un psiholog, sa va invete sa le tineti sub control, deoarece in organism totul se leaga. Probleme fizice se pot accentua la stres (de ex, un ulcer se poate agrava daca ne enervam si stomacul creste secretia de acid), asa ca abordati putin si partea emotionala.
Multa sanatate!
0
11-09-2017, ora 12:30
Dooku
Nu este medic/terapeut
Dooku
Am acest servici de 3 ani și aproape 6 luni. Lucrez în mediu toxic, cu mult zgomot și stres.
0
11-09-2017, ora 15:40
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Aici cred ca ar fi o cazul sa isi dea cu parerea si un medic, care sa va spuna in ce masura toxicitatea a ceea ce inhalati la munca are sau nu si ea o contributie. Partea cu stresul poate sa fie un factor agravant numai.
0
11-09-2017, ora 16:57
Dooku
Nu este medic/terapeut
Dooku
Vineri am programare la medicul de familie și am sa I cer sa mi dea sa fac niște analize mai amănunțite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.