Nu stiu ce sa mai cred!! Scolioza.grava sau nu?

08-09-2010
maddyx
Nu este medic/terapeut
maddyx
Am o scolioza...si am fost la doctori cu filmul de la radiografie, numai ca un doctor mi-a spus ca este o scolioza fixa si ca nu mai am ce sa-i fac si ca e cea mai usoara forma de scolioza (doctor din spital de stat), iar altul (de la particular) mi-a zis ca este foarte grav ca la varsta mea (20 de ani) sa am o asemenea scolioza. Nu stiu ce sa cred. sunt confuza. Daca este un medic caruia sa-i pot trimite o poza cu radiografia mea si sa-mi spuna pararea dumnealui as fi foarte recunoascatoare. Multumesc anticipat!
5 comentarii
0
10-09-2010, ora 21:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Maddyx,

Scolioza, ca şi condiţie medicală, chiar dacă s-a format într-un grad relativ uşor, aşa cum v-a spus unul dintre medici, are nevoie de un tratament, măcar de unul neconvenţional (fizioterapia vă poate ajuta, dar doar în anumite condiţii şi cu aviz medical, ca de altfel şi kinetoterapia, însă şi aceasta se face tot în anumite condiţii - condiţii care trebuie evaluate de medicul specialist, adică de cel care vă va da şi aviz medical). O orteză pentru coloana vertebrală, şi ea, vă poate ajuta foarte mult.
Vă rog să-l contactaţi pe d-nul doctor Nechifor. Dânsul vă va ajuta cu siguranţă :-)

_

RAREŞ NECHIFOR - medic primar (specialist în radiodiagnostic (radiologie intervenţională) şi nu numai)
Centrul medical Hemodinamic
Telefon: +40-21.313.10.93 / +40-21.313.10.83 / (urgenţe - +40751616604)
Fax: +40-21.313.10.71
Şos. Mihai Bravu, nr. 28, 1 în incinta C.D.T. Victor Babeş, etaj 3, Bucureşti, sector 3;
Website: www.hemodinamic.ro
E-mail: office@hemodinamic.ro; dr.nechifor@gmail.com
...
Orar consultaţii:
luni-marţi 08.30-12.30
joi-vineri 08.30-12.30
_

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
29-11-2010, ora 23:47
corneliamate
Nu este medic/terapeut
corneliamate
Buna seara. Ma numesc Cornelia, am 34 de ani. De vreo 2 ani ma confrunt cu dureri pe coloana, umarul stang, omoplatul stang, zona inghinala, nu pot cara greutate mai mare de 2 Kg (apoi ma dor coatele), ma dor umerii chiar si atunci cand trebe sa-mi scot o bluza pe cap sau cand trebe sa-mi trag blugii. Mi s-a spus ca am coloana putin stramba (semnul intrebarii). Mi s-a dat sa fac recuperare prin gimnastica medicala, laser, dinamice, masaj. Durerea a disparut pt o perioada de vreo 4 luni. Din ce in ce imi e mai rau. Nu stiu la ce medic sa ma mai duc. Am vrut sa fac un RMN, dar nu mi s-a dat acordul. Dimineata ma trezesc cu dureri de spate (in lateralele coloanei), umarul ma doare si in somn, nu-i gasesc nici-o pozitie. Daca fac efort nu simt durerea, dar dupa aceea cateva zile numai sunt capabila de nimic, ma dor toate oasele. Abia de mai pot merge. Daca merg mai mult pe jos sunt terminata in zona inghinala. As jura ca m-a batut cineva. Cel mai bine ma simt cand ma cocosez putin.
Va rog mult sa ma indrumati undeva. Am 3 copii micuti ce trag de mine, nu le pot spune mereu ca ma simt obosita din cauza durerilor de oase. La inceput am dat vina pe sarcini, pe Kg ce am ramas cu ele dupa 3 sarcini (17 Kg). Pana la urma nu am aflat de unde atatea dureri.
Va multumesc pt timpul acordat.
Cu stima Cornelia

-*


(*modificat de administrator)
0
24-02-2011, ora 20:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă Cornelia, care este starea dv. de sănătate, cea din prezent?! Mai prezentaţi simptomatologia descrisă în mesajul anterior?
În ce oraş locuiţi?
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Nick
0
16-01-2012, ora 22:49
rodriguesramon10
Nu este medic/terapeut
rodriguesramon10
buna ziua am si eu o intrebare: sotia mea 31 ani 2 sarcini, la examenul radiologic i a iesit scolioza dextro concava dc nu ma insel L2 apasa pe L3, iar durerea i se lasa pe picior pana in varful degetelor, as vrea un sfat dc se poate medicamentos, vreau sa stiu dc fizioterapia ajuta, ?inca nu a facut, si dc este grav ceia ce are multumesc
0
10-02-2012, ora 07:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle rodriguesramon10, soţia dv. suferindă de scolioză dextroconcavă are mai multe alternative de tratament, adică:
- poate să meargă să facă termomasaj pe aparatul Ceragem (poate face un astfel de masaj gratis, la unul dintre centrele autorizate). În ce oraş locuiţi? (acest masaj o poate ajuta deosebit de mult, să ştiţi!);
- poate să facă kinetoterapie în stadiul acut şi subacut al bolii;
- poate să facă terapie Bowen, chiar fizioterapie.
- poate să poarte un corset terapeutic;
- poate să consulte un medic care să-i prescrie un tratament medicamentos alopat sau naturist în vederea ameliorării durerii.
Scolioza dextroconcavă este o condiţie medicală nu foarte gravă, dar suficient de serioasă cât să conducă până şi la invaliditate, în funcţie de gradul ei şi de complicaţiile pe care le poate produce.
Aştept un răspuns din partea dv.!
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •