Nu stiu ce sa mai fac sa nu ma mai simt asa..

28-08-2017
Simona Ioana
Nu este medic/terapeut
Simona Ioana
Am si eu o problema.. de cateva nopti nu mai pot dormii si ma trezesc obosita.. si simt ca respir greu, oftez des, in urma cu ceva vreme pe vreamea cand aveam 12-13 ani aveam cate o palpitatie o data la ceva timp si ma speriam si seara cand ma puneam in pat sa dorm aveam impresia ca nu imi bate inima bine iar mama mi-a spus ca n-am nimic, ca stau sa imi imaginez probleme pe care nu le am si sa nu ma mai gandesc si imi va trece. Dupa cateva zile a mers si o perioada nu am mai avut probleme, dupa care in preajma admiterii la liceu, am avut cateva zile la rand in care aveam palpitatii repetate des in stare de repaus ( ex. Cand ma uitam la tv ) si atunci m-am panicat super tare si am inceput sa plang..si nu mergea sa nu ma mai gandesc ca imi era prea frica si nu puteam uita.. si am fost la o doamna doctor ( eu am vrut sa intru la un liceu sportiv ca sa fac un sport ) si acea doamna trebuia sa ma consulte sa decida daca sunt apta pentru un sport. Si m-a ascultat cum respiram si a zis ca am un suflu ciudat si sa merg sa fac electrocardiograma ( eu nu ma bazez 100% pe ce a zis dansa deoarece aveam emotii plus ca urcasem si multe scari si e posibil de la efort sa fi respirat asa..) electrocardiograma a iesit bine, apoi am fost si la un medic cardiolog care mi-a spus ca nu am nimic grav doar ca nu pot face un efort intens.. ( ceea ce are sens deoarece eu obosesc foarte repede ) si mi-a mai spus sa evit alimentele ce ma pot tine treaza si stimulii ce imi pot creea panica precum un film horror de exemplu. Nu mi-a fost prescrisa medicatie. Si mi s-a mai spus ca daca episoadele cu palpitatiile acelea continua va trebui sa fiu monitorizata ca sa poata fi surprinse in momentul acela. Intr-un fel ma linistisem si nu am mai avut probleme mult timp. Iar acum la 20 de ani, in ultimii 2-3 ani am mai avut stari de panica din senin si am impresia ca respir incet ciudat.. si cand apuc sa intr-un in starea aceasta foarte greu ies din ea si nimeni nu ma intelege.. si seara efectiv involuntar imi induc o stare de emotie / frica deoarece nu cred ca apare singura..si simt ca respir din ce in ce mai incet iar bataile inimii simt ca sunt incetinite si ma trezesc brusc speriata ca ma sufoc..si tin sa mai mentionez ca am o tensiune mica..mai mereu 10.9..si mai am stari de lesin si tremurat..nici nu stiu ce sa mai fac sa ma simt si eu bine ca in alte vremuri si sa duc o viata normala sa nu ma mai gandesc la asa ceva...
4 comentarii
0
28-08-2017, ora 14:37
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Consult cardiologic, deși nu sunt medic, ma gandesc ca ar fi bine sa va puna si un holter pentru o dupa-amiaza, sa poata surprinde palpitatiile/eventualele neregularitati ale pulsului. Analize de sange, in special pentru concentratiile hormonale.
Daca totul este bine dpdv fizic, programati un consult laun psiholog clinician si, daca este cazul si la un psihiatru. Daca este vorba doar de anxietate/panica fara dereglări fizice, atunci consiliere/psihoterapie (de preferat cognitiv-comportamentala, dar, daca alt tip de consiliere va ajuta, urmati ceea ce va foloseste sa treceti peste aceste stari).
Multă sănătate!
0
28-08-2017, ora 16:01
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Starile pe care le descrieti dvs. sunt specifice atacului de panica si pot aparea, pe fondul unei anxietati crescute datorata unor evenimente sau intamplari din viata dvs. Nu am inteles foarte clar daca aveti vreun diagnostic medical de la cardiolog, sau doar acele recomandari. In orice caz, va sfatuiesc sa mergeti la un consult de specialitate pntru a stabili clar daca exista sau nu o afectiune medicala. In cazul in care nu exista, va puteti adresa unui psihoterapeut pentru a invata sa gestionati atacurile de panica si mai ales pentru a diminua anxietatea, in general. Daca simtiti ca aveti nevoie de medicatie , puteti merge si la un psihiatru care sa va prescrie o medicatie, temporar, pana va rezolvati anxietatea si atacurile de panica in psihoterapie.
Succes si sanatate!
0
28-08-2017, ora 18:07
damnIT
Nu este medic/terapeut
damnIT
Salut! Prin astfel de stari am trecut si eu pe la varsta de 13-14 ani, aveam impresia ca ceva se intampla cu mine, imi batea inima parca prea repede, parca prea tare, nu puteam respira, aveam mereu impresia ca inghit mai greu, si asa mai departe. Trecusem atunci peste aceste stari, si chiar daca tot mai aveam din cand in cand atacuri de panica ( uneori aveam impresia ca ametesc), viata mea era destul de buna, adica normala. Vreau sa stii ca am postat si eu aici pe site, 2 subiecte, in care ceream ajutor in disperare, ajutor pe care l-am si primit, dar de care nu am tinut cont neaparat. Adica mi-a fost recomandat psihiatrul si psihoterapeutul, dar, nu am mers inca. Crede-ma cand iti spun, am avut aceste 5-6 luni, cele mai ingrozitoare din viata mea, in care gandul de sinucidere, de schizofrenie, de psihoze si alte boli, formau o frica care clar ma afecta psihic, nu ma lasa in pace. Eram total intr-un alt univers, voiam sa se termine totul, sa nu ma mai trezesc, a fost cumplit. DAR am reusit sa trec peste, deci Doamne, e atat de bine sa fii din nou tu... Cat priveste situatia ta, eu o asimilez oarecum cu a mea dar nu atat de avansata. Observ ca, incerci sa cauti sfatul aici, dar crede-ma pe cuvant, indiferent ce spune mintea ta, mai rau faci...pentru ca intri aici, si citesti tot felul de cazuri si de situatii, care impreuna cu starea ta de anxietate, te paralizeaza. O sa fie bine, pur si simplu o sa fie bine si o sa treci peste, trebuie rabdare. Mi-as dori sa te ajut, am foarte multe de spus din experienta mea, asadar, daca consideri util, astept mesaj in privat, si putem lua legatura. Indiferent de alegerea pe care o faci, mergi sau nu la medic, citesti sau nu pe forum, tot vei trece peste, dar in functie de alegerile tale, prelungesti sau nu starile tale. Mult succes!!
1
28-08-2017, ora 21:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Mergi mai întâi la un consult de specialitate și dacă îți confirmă că nu ai o problemă medicală mergi la un psiholog clinician cu experiență să-ți facă o evaluare psihologică și în funcție de rezultat vei face psihoterapie sau psihoterapie împreună cu medicație de la psihiatru.
De multe ori o problemă de sănătate minoră pe care o gândim exagerat crează o stare de anxietate permanentă care se află la baza tuturor problemelor noastre. De aceea e bine să ai un diagnostic sigur și de la medic, ca să elimini din start orice problemă medicală.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul