Nu stiu incotro sa o apuc..ORL sau gastro

30-01-2012
cri.beligan
Nu este medic/terapeut
cri.beligan
Buna seara,

Vreau sa va prezint cazul meu in speranta ca imi va putea cineva da un sfat si sa ma indrume intr-o directie.

In urma cu vreo 4 saptamani aveam senzatia unei galme in gat, ca si cum era ceva acolo. Apoi cred ca am contractat o receala, bronsita ceva. Am stat intr-o incapere cu multa lume, am transpirat infiorator si apoi am iesit afara in frig. S-a racit transpiratia pe mine si tot tacamul. De aici a inceput sa-mi curga nasul, sa tusesc foarte foarte tare, cu expectoratie, sa-mi haraie pieptul cand respiram. Medicul de familie mi-a spus sa iau zinnat si erdomed...10 zile. Am urmat acesta tratament. Tusea s-a calmat, mai tusesc doar f putin ( mentionez ca sunt fumatoare). La fel si haraiala din piept, substantial redusa. Insa disconfortul din gat de pe partea stanga este inca acolo. Trag de acolo si un mucus de culare alba. Dificultate la inghitire. Si momente de raguseala, tot in partea stanga. Trebuie sa-mi dreg vocea din cand incand. Sa fie cazul sa merg la ORL ? Sa fie oare reflux gastro esofagian cum mi-a spus un medic de aici ca ar fi posibil ? Dureri de stomac eu am de vreun an, dar nu arsuri, nu-mi vine suc gastic in gura, nu vomit, nu am pierdut in greutate, nu am salivatie excesiva... Ma cam doare stomacul ptr ca beau Pepsi si fumez cam pe nemancate. Din pacate mananc doar o data pe zi, cina. In rest...mai nimic.
In concluzie...nu stiu ce sa fac...sunt foarte speriata de o posibila endoscopie si de regimul de viata pa care ar trebui sa-l duc in eventualitatea refluxului. Oricum, sa o apuc mai intai spre ORL ? Sau spre gastro ???

Va multumesc anticipat pentru raspuns
3 comentarii
0
31-01-2012, ora 08:38
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai bine este să o apucaţi pe calea unui regim de viaţă mai sănătos, cu trei mese pe zi, dintre care ultima să fie cel mai târziu la ora 19, după care se mai pot mânca numai fructe. Fără cafea şi fumat pe nemâncatelea.

Dacă reduceţi răspunsurile la alternativa: ORL sau gastro, atunci este preferabil să începeţi cu un consult ORL.
0
31-01-2012, ora 18:06
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pentru ORL, este posibil sa fi facut o sinuzita, iar bacteriile de acolo sa fi fost rezistente la antibioticul luat.
Dupa ce trec 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, asta ca sa nu iasa rezultatul fals negativ, ar fi bine sa faci un exudat nazal cu antibiograma - unde iti va scrie la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite, daca se gasesc.
Mucozitatile din gat pot proveni din nas si irita faringele.
Vezi ce spune si medicul ORL, daca este nevoie sa faci si exudat faringian cu antibiograma, sau numai pe cel nazal.
Daca vei lua alte antibiotice, tot fara antibiograma, risti ca bacteriile sa fie rezistente si la acelea si faci inca un tratament degeaba.
0
02-02-2012, ora 09:55
cri.beligan
Nu este medic/terapeut
cri.beligan
Buna ziua...am fost la ORL si mi s-a spus ca gatul este curat, problema nu este de domeniul doctorului respectiv. M-a trimis sa fac testu de sange ptr H-pylori si o radioscopie gastro...
Rezultatul radioscopiei facuta in dimineata aceasta suna asa, atat cat pot eu sa inteleg din scrisul specialistului radiolog :

Esofag cu tranzit prezent. Stomac cu cascada postero-superior si moderata cantitate de lichid de hipersecretie, pliuri discret ingrosate ; fete si curburi libere, usor hiperton
Pilor permeabil
Bulb duodenal omogen spacifiat ? ( opacizat)...nu inteleg scrisul
Cadru duodenal normal desfasurat.
Minim RGE la manevra de provocare
Imi puteti spune va rog despre ce afectiune este vorba in concluzie ?
Rezultatul H-pylori il voi avea dupa amiaza.
Va multumesc,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.