Nutritia pacientilor cu cancer

14-01-2014
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Daca citim site-urile si cartile privind alimentatia pacientilor cu cancer o sa aflam despre virtutile sfeclei, morcovului, merelor, teline, lamailor, etc in prevenirea si tratamentul cancerelor si despre prepararea sucurilor din acestea. Eu va propun o varianta privind obtinerea, utilizand un storcator, a 1 l de suc proaspat de legume si fructe pe care il recomand pacientilor cu cancer. Avem nevoie de 1 radacina de sfecla, o radacina de telina cu frunze, 3 morcovi, un pastarnac, o radacina de patrunjel, 3 mere, 1 legatura de frunze de patrunjel, zeama unei lamai. Radacinile se curata de coaja, se indeparteaza semintele merelor( semintele le puteti manca separat). Eu spal apoi legumele curatate, merele fara seminte si le introduc in storcator. Se obtine cam 1 litru de suc; indepartez spuma( mie nu-mi place spuma care este deasupra ), daca va place, nu o indepartati; se adauga zeama unei lamai stoarse( fara lamaie, sucul mi se pare cam gretos) si se consuma imediat, in maxim 30 minute.( Am citit in unele carti ca sucul de legume nu ar trebui amestecat cu cel de fructe, dar mie nu imi place sa beau numai suc de legume.)Recomand ca acest suc sa fie prima masa a zilei.Sucul se consuma 5 zile pe saptamana, a la longue. Cand incepem sa consumam sucul, apare diaree, scaunul este colorat in rosu, urinam mai des, dar dupa un timp, tranzitul se regleaza.
Numai bine
3 comentarii
0
14-01-2014, ora 22:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Tot ceea ce ai scris tu in acest suc sunt alimente considerate anticancerigene numai ca nu este atat de usor pt ca celulele canceroase se hranesc cu sange din care isi iau tot ceea ce le trebuie la fel ca un fetus care isi ia toate vitaminele si nutrimentele de care are nevoie pt a creste fara sal intereseze daca mama mai are ceva, cam asa se comporta si un cancer.
Aceste alimente consumate frecvent il pot incetini sau cateodata ajuta sistemul imunitar incat il face sa distruga celeulele canceroase.
Daca nu stiai sistemul imunitar tine sub control cate celule se nasc si cate mor si cand el este slabit unele celule mutante nu mor si se dezvolta necontrolat si atunci se fac tumori care pot fi canceroase sau necanceroase.
0
15-01-2014, ora 10:25
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
sanatate va doresc
un an bun
0
08-03-2016, ora 10:28
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Bună ziua!

În alimentaţia pacienţilor care suferă de cancer este cel mai important sa aibă o dietă echilibrată, bogată în principii nutritive, aduse în organism prin consumul produselor din toate grupele alimentare.

Alimentele enumerate (morcovii, sfecla, ţelina, merele, etc.) pot să manifeste efecte benefice asupra organismului doar in cadrul unei alimentatii sanatoase, contribuind prin aportul de fibre, vitamine, antioxidanţi şi se recomanda consumul lor sub formă proaspătă (2 porţii de fructe si minim 3 porţii de legume într-o zi).

Consumul selectiv al sucurilor din aceste fructe şi legume pot induce dezechilibre organismului.

Este foarte importanta informarea corecta cu privire la alimentatia persoanelor care au cancer, fiind importantă evaluarea unui specialist în nutritie. La aceste persoane trebuie sa se tina cont de stadiul cancerului, statusul ponderal si nutritional care sunt dramatic afectate de aceasta patologie, de tratamentul urmat, efectele secundare, etc., fiind necesara personalizarea dietei sub supraveghere medicala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce factori cresc sau scad riscul de cancer?
  • Dieta nesănătoasă în adolescență și riscul de cancer mamar la vârsta adultă
  • Femeia care a pretins că s-a vindecat de cancer prin credință și raw-veganism a murit de cancer
  • Alimente ce cresc riscul de cancer - conform studiilor
  • Alimente ce ne protejează de cancer - conform studiilor
  • Dieta anticancer - recomandări alimentare pentru scăderea riscului de cancer
  •