o amigdala mai mare

04-03-2017
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
D-le dr. Flueraru,
Bună ziua! Am 18 ani, nu fumez, nu consum alcool. La începutul lunii dec.2016 am avut o viroză cu durere și roșu în gât (durerea era pe partea dreapă). Atunci am observat că am amigdala dreapată mai mare decât stânga. Deși a trecut viroza și gâtul, amigdala dreaptă a rămas mai mare decât stânga. Acum 7 zile am simtit usturime în gât cu febră, nas înfundat, fără secreții, și am fost la ORL. Am fost diagnosticat cu rinofaringoamigdalită acută eritematoasă. Am povestit de amigdala mai mare și a spus că nu e o problemă.Tratamentul a fost cu nurofen, biorinil, aerinaze, cetebe, strepsils și pentru ca aveam 39 febră și o fiolă de algolcalmin (la nevoie). A spus că numai dacă fac puroi la amigdale e nevoie de antibiotic. După 2 zile febra (in prima seară am făcut peste 39 si m-au durut tare toate încheieturile și mușchii) a trecut, mă mai ustura puțin în gât și mă mai durea putin în dreapta, unde amigdala este mai mare. Astăzi însă, m-a durut toată ziua în gât, în partea dreaptă, unde amigdala este mai mare, deși nu se mai vede gâtul sau amigdalele ca fiind roșii. Credeți că ar fi o problemă cu amigdala mărită și dr.la care am fost nu și-a dat seama???? Ar trebui să fac și alte investigații???? Poate fi cancer???? Nu am secreții abundente. Vă mulțumesc!
15 comentarii
0
04-03-2017, ora 21:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 consult Gastrologie si regi alimentar fara acru, acidulat, citrice mai multe saptamani
2 amigdala se oate micsora singura daca nu mai ajunge acidul gastric in gat si se fac tratamente locale cu spreiuri naturiste
3 daca NU se micsoreaza amgdala...se poate micsora cu radiofrecventa, , , ,
0
04-03-2017, ora 21:57
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
Vă multumesc! Să înteleg că nu e nimic grav?!?!
0
04-01-2019, ora 16:57
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Buna. Ce ai mai facut cu amigdala inflamata? Ai rezolvat ceva? Ai aflat cauza? Am aceeasi problema in sensul ca am ramas cu una mai umflata dupa o raceala. Am fost azi la orl si mi a dat sa fac niste analize insa ma gandesc tot la cancer...boala secolului. Sunt femeie si am 33 de ani. Multumesc!
0
04-01-2019, ora 17:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdala dreapta se mareste in volum..doar din cauza unui reflux gastro esfagian in somn, cand dormi pe partea dreapta
Gandestete si mai cteste cum sa te alimentezi corect seara
0
06-01-2019, ora 14:11
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Multumesc frumos pentru raspuns. Daca se poate si aveti timp sa imi mai raspundeti la ceva...imi simt urechile infundate uneori, aud un tiuit de departe numai cand e extrem de liniste in camera insa nu mereu si cateva pacanituri tot asa de departe si nu mereu. Am senzatia asta de cateva zile si mentionez ca inainte de Craciun am fost foarte racita insa fara febra sau dureri de gat majore doar nasul imi curgea foarte mult. Am fost la ORL unde am primit 5 diagnostice: hipertrofie amigdale palatine, rinita cronica hipertrofica, disfunctie tubara bilaterala, tinitus si faringita de reflux. In urma controlului mi-a dat tratament cu biorinil, MIG 400 si Aerinaze plus controloc. Intrebarea este daca pe langa acest tratament as mai putea folosi ceva naturist pentru a-mi desfunda urechile si daca refluxul il poti avea fara sa simti deoarece eu nu simt nicio arsura pe gat sau altceva. Multumesc frumos!
0
06-01-2019, ora 17:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
absolut toate acele diagnostice.. fac parte din o singura problema care o ai din copilarie
refluxul gastro esofagian in somn..a dus la amigdalita, faringita..care se extinde pana sus in spatele nasului..si de acolo si urechile infundate si hipertrofia de cornete nazale
1 citesti pe forum despre toate aceste diagnostice si gasesti rezolvarea.. corecta a problemelor ORL
2 consult la gastrologie cu investiagtii si schimbarea stilului alimentar
0
06-01-2019, ora 19:02
Alex*
Nu este medic/terapeut
Alex*
Buna seara d-le flueraru ! Îmi puteți spune daca având oarecare probleme cu stomacu' acidul gastric odată ajuns in esofag îmi poate creea o stare de rau, de greață și îmi poate încorda pieptul până să cred că nu pot respira normal??? Multumesc
0
06-01-2019, ora 20:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, este o esofagita spastica
se cupeaza cu un antacid, rennie de supt,
nospa de baut
0
10-01-2019, ora 01:08
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Multumesc frumos pentru raspuns. Urechile nu prea mai sunt infundate insa astazi cand spuneam ca sunt mai bine am auzit tiuitul mai mult decat la inceput. Mi-e tare frica sa nu raman cu el avand in vedere ca nu stiu cum m-as putea obisnui. Il aud noaptea cañd vreau sa dorm nu foarte tare dar e deranjant. Urmeaza sa meeg la medic vineri sa vad ce mai spune. Am facut si manevra aceea cu astuparea nasului si suflat, m-a lasat putin insa a revenit. Am mai facut o data si am avut impresia ca il aud si la urechea dreapta putin insa s-a oprit. Sper sa fie de la infundarea trompei si sa gasesc o rezolvare ca e tare greu cred sa traiesti cu el... daca e de la infundarea trompei credeti ca exista posibilotatea sa scap de el? Multumesc!
0
10-01-2019, ora 01:11
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Pot avea reflux in somn fara sa am simptome? As putea lua atunci ceva pentru reflux? Multumesc!
0
10-01-2019, ora 07:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
varsta, inaltime, KG, tensiune arteriala?
tiuitul e semn si de probleme de circulatie cerebrala
Calitatea sângelui..depinde de starea Intestine si ficat..
asa ca poate e cazul sa analizezi cat de corect te alimentezi si cat de corect te hidratezi
0
12-03-2019, ora 11:04
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Buna ziua. Imi spuneti va rog daca dupa efectuarea unui test de impedanta pot ramane cu tiuit in urechi? Inca nu mi-a disparut total cel avut in urma unei otite medii si mi-e teama ca in urma testului sa nu se intensifice. Multumesc frumos!
0
12-03-2019, ora 11:07
AmaliaIrina
Nu este medic/terapeut
AmaliaIrina
Buna ziua. Imi spuneti va rog daca dupa efectuarea unui test de impedanta pot ramane cu tiuit in urechi? Inca nu mi-a disparut total cel avut in urma unei otite medii si mi-e teama ca in urma testului sa nu se intensifice. Multumesc frumos! Testul consta in introducerea de aer in ureche si a unor zgomote? Sau cum mai exact!
0
12-03-2019, ora 21:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu..
nici dupa audiograma, nici dupa timpanograma ( acel test impedansmetrie) nu se ramane cu urmari
cauza problemelor este in DVS.. nu in exterior
si un curent.. care poate sa fe in o incapere.. la 10 persoane care sunt acolo provoaca diferite probleme
la unul dor dintii, altul face otita, altul sinusita, unul il doare n gat, altul raguseste unul face pneumonie
depinde unde e problema deja existenta !!
asa ca faceti ce am scris mia sus.. aveti grija de intestine si ficat acolo se face sangele care ajunge la ureche
0
26-03-2019, ora 22:06
ADRIAN CALIN
Nu este medic/terapeut
ADRIAN CALIN
Buna seara. am o problema cu gatul in special cred ca de la amigdala stanga unde simt ca un deranj ca si cum as avea ceva acolo, ca si cum ma zgarie ceva, am fost la medic si mi a zis ca am reflux gastro esofagian, mi au dat omeprazol pentru reflux, dar eu inca am deranjul si au trecut deja 2 saptamani, cateodata e mai bine, cateodata e mai rau, doctorul a spus sa iau o luna omeprazol si daca nu e mai bine sa merg napoi, e posibil sa fie afectata amigdala de la reflux? am fumat mult timp, am mancat picant, citrice peste noapte, si aveam reflux destul de rau, dar de ceva timp nu mai am, dar jena o mai simt. In gat sa uitat si au zis ca ii normal, pe limba in spate catre gat am bube rosii roze ceva de genul si pe lateral, spunea ca e normal ca toata lumea are si e si alba laptos in partea stanga limba, mentionez ca nu trece chiar daca mam lasat de fumat si nu mai mananc peste noapte, mentionez ca tot timpul am cam avut probleme cu amigdalele, daca imi puteti da un sfat vas fi recunoscator
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.