O frică tribală, o frică ancestrală, o frică totemică, o frică de natură magică, arhaică

29-03-2018
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Aș vrea să știu: condiția mea de schizofren m-a rupt de lume sau este o ciudățenie particulară a firii mele?????

Indiferent câtă nevoie am de oameni, îmi este frică să vorbesc cu ei - am, adicătelea, senzația că muuulți stau cu ochii pe mine, că sunt dat cu cretă pe spate, că îmi știu vulnerabilitățile și că - dacă ar putea - cam tot omul m-ar da pe mâna poliției... Drept pentru care fug și mă ascund de oameni, deși am nevoie de ei pentru a-mi echilibra pornirile, comportamentul și acțiunile. Bașca că eu nu gândesc lucid și fac multe nefăcute, de am vise rele cu poliție și arestări.

Să fie schizofrenie, vreo altă patologie (TOC probabil???), duhuri rele care mă chinuie - că nu mai știu ce să cred...

În orice caz, mă macină o frică tribală, o frică ancestrală, o frică totemică, o frică de natură magică, arhaică... de prefer moartea de o mie de ori vieții acesteia nenorocite! Iar în sâmburele/miezul TERORII... mă prăjește în ulei încins frica de oameni!
71 comentarii 12 3 Înainte ›
4
29-03-2018, ora 12:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mercutio, să știi că fiecare om are problemele lui, mai grele, sau mai ușoare, în funcție de modul în care le gândește și percepe.
Atâta timp cât urmezi un tratament și ai grijă de tine, poți funcționa fără probleme. Oamenii nu au de ce să stea cu ochii pe tine, asta e numai în mintea ta, au și ei destule lucruri la care să se gândească, nu-ți scrie în frunte că ai o problemă.
Poate te-ar ajuta să mergi într-un cabinet psihologic și să stai de vorbă cu un psiholog și să-ți programezi niște ședințe ca să capeți mai multă încredere în tine și să-ți rezolvi teama asta de-a relaționa cu oamenii.
1
31-03-2018, ora 00:57
Utilizator_197198
Nu este medic/terapeut
Utilizator_197198
Iti recomand sa începi usor un experiment cu tine însuți. incearca sa intri in vorba cu persoane straine... oriunde..oricand... face minuni + pana cand vei prinde incredere in tine...e normal sa te gândești ca toata lumea se uita la tine, dar... cati suntem pe lumea asta...? Incearca excursii in diferite parti ale Romaniei sau chiar in afara... asta te va pune in contact cu multa lume..
2
31-03-2018, ora 12:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Temerile nu se rezolvă evitându-le. Încearcă mai întâi la nivel imaginativ să lucrezi cu tine în sensul că poți face față provocării de-a discuta cu ceilalți fără teamă, că te descurci în diverse situații care-ți crează teamă și după ce simți că după mai multe zile de exerciții totul e ok, încearcă să experimentezi și în realitate și ai să vezi că odată cu timpul aceste temeri se diminuează până la dispariție.
0
31-03-2018, ora 13:21
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Doamnei Psiholog Niculina Ciuperca:

Vă mulțumesc frumos pentru purtarea de grijă. Terapie psihologică am urmat timp de șapte ani, fără rezultate.

Iar eu sunt un om care înclină (în chip natural) către spiritualitate, către mistică. Diagnosticul nu mă preocupă și nici nu știu în ce măsură mă reprezintă. Este drept mi s-a descoperit imagistic o encefalopatie; dar chiar și encefalopatia tot este un schelet distrofic pentru diagnosticul de schizofrenie.

În fapt, ceea ce descriu eu, FRICA aceasta irupe din inconștient, are o forță brutală de intensitate ATOMICĂ. Sunt convins că sunt victimă a unui eu interlop (al meu) dintr-o viață anterioară imorală. Ați putea să îmi recomandați o persoană calificată pentru regresie hipnotică ? Evident, nu aș apela decât la un profesionist - la un psiholog cu pregătire în domeniu.


Îți mulțumesc și ție MadalinG pentru răspuns :)
1
01-04-2018, ora 08:02
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Cu respect, dar sunt nevoit să vă contrazic: @Psiholog Niculina Ciuperca:, , Atâta timp cât urmezi un tratament și ai grijă de tine, poți funcționa fără probleme, ,.

Nu am șanse să mă simt bine/mai bine cu pastile deoarece schizofrenia nu este provocată de un dezechilibru al neurotransmițătorilor. Este plin netul de cercetări recente asupra genelor implicate în schizofrenie: http://psihoradea.com/bazele-schizofreniei-se-decid-la-nastere/

Iar eu am motive întemeiate să consider adevărată această descoperire.
Concret, răstimp ce neurologul (la care merg) privea unul dintre RMN-urile mele cerebrale, mi-a spus:
-Ai și atrofie cerebrală.
-Unde se vede acest lucru ? întreb eu.
-Uite aici, pe această planșă RMN, țesuturile materiei cenușii sunt destul de îndepărtate de oasele craniului. Golurile, pe care le ai între scoarța cerebrală și oasele craniului, sunt mai mari decât cele ale pacienților sănătoși.

Așadar, este adevărat că (citez din articolul al cărui link l-am indicat mai sus):
, , în schizofrenie molecula miR-9 afectează inclusiv modul în care neuronii migrează din punctul lor de formare în cavităţile centrale ale fătului spre EXTREMITĂȚILE CREIERULUI. Celulele prelevate de la pacienţi cu schizofrenie şi transformate ulterior în celule nervoase nu s-au putut extinde la fel de mult ca cele sănătoase, ,.

O demonstrează cazul meu - scoarța mea cerebrală fiind atrofiată și distanțată de oasele craniului.

Punând lucrurile cap la cap, am înțeles de ce am numai efecte secundare de la tratamentele psihiatrice. Așa că nu cred că voi funcționa vreodată pe bază de pastile.
În concluzie nu am avut nici un beneficiu nici de la terapia psihologică, nici de la tratamentele psihiatrice. Nu au dat rezultate nici antidepresivele, nici antipsihoticele. Bunăvoință am avut, dar suferința mea este refractară acestor metode de intervenție.

Drept pentru care rămân la rugămintea formulată anterior să îmi recomandați o persoană calificată pentru regresie hipnotică. Așa cum deja am spus, nu aș apela decât la un profesionist - la un psiholog cu pregătire în domeniu. Dar, neapărat, să fie O PERSOANĂ ONESTĂ!!

Știu, tocmai am scris că am o problemă genetică!

Dar eu vreau să acționez asupra rădăcinii de contra-spiritualitate (înscrise în sufletul meu), care a înmugurit otrăvit - în această viață - prin boala asta nenorocită.
Indiferent dacă o părea delirant ceea ce scriu, asta este ceea ce simte în profunzime sufletul meu. Iar intuițiile pe care le-am avut de-a lungul vieții, s-au confirmat în proporție de 90%-95%.
Și nu în ultimul rând, mă raportez la INTENSITATEA NUCLEARĂ A FRICII MELE. Aceasta nu este o senzație omenească! Aceasta este o senzație care, probabil, răbufnește regresiv dintr-o viață anterioară mocirloasă.
0
01-04-2018, ora 10:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Personal nu pot să-ți recomand un anumit psiholog, dar am văzut că ești din Cluj, iar la Cluj sunt unii dintre cei mai buni psihologi din țară. Mergi la Clinică, spune ce dorești și sigur îți recomandă pe cineva.
0
01-04-2018, ora 11:56
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Bună ziua!

De fapt sunt din București.

V-am rugat să-mi sugerați numele unui profesionist ONEST (iar rugămintea este valabil adresată și celorlalți psihologi/psihanaliști, care activează pe forum), dat fiind că domeniul abundă în escroci. Dacă doriți, puteți citi - (pe această temă) - un articol foarte bine scris:
http://adevarul.ro/news/societate/hipnotizatorii-Sarlatanii-preiau-carma-ratiunii-hipnoza-constipatie-cancer-marirea-sanilor-eliminarea-parului-nedorit-1_53242c670d133766a8ebfbbc/index.html

Genială mi s-a părut replica lui Andrei Loiso, hipnotist (Andrei Loiso fiind CINEVA în domeniu): „Poţi să-i spui taxa pe prostie, dacă vrei“
1
01-04-2018, ora 12:13
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Hopa!

Am găsit-o și pe Clara menționată în acest articol:
„Tulburarea obsesiv-compulsivă cu care fusesem diagnosticată era în regresie. Nu mai luam medicamente de mulţi ani, acţionam şi gândeam ca un om normal. În urma hipnozei, starea s-a agravat“, le povesteşte Clara P. unor forumişti interesaţi de hipnoză. Tulburarea obsesiv-compulsivă îi face pe oameni să aibă o reală fobie de microbi, să se teamă permanent că nu au dus un lucru la bun sfârşit şi să verifice de nenumărate ori dacă au încuiat uşa, de exemplu. „Să fiţi foarte prudenţi în alegerea unui astfel de tratament! În urma unei singure şedinţe de hipnoză, eu am făcut un episod psihotic acut şi a trebuit să mă internez!, ,
--------*

(*modificat de admin)
2
01-04-2018, ora 12:26
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
"am, adicătelea, senzația că muuulți stau cu ochii pe mine, că sunt dat cu cretă pe spate, că îmi știu vulnerabilitățile și că - dacă ar putea - cam tot omul m-ar da pe mâna poliției... ", "duhuri rele care ma chinuie", "Sunt convins că sunt victimă a unui eu interlop (al meu) dintr-o viață anterioară imorală".

Pare a fi ideatie deliranta, paranoida, de transparenta si de persecutie. Ar trebui macar sa se amelioreze cu antipsihoticul potrivit, in doza potrivita. Risperidona merge la asa ceva.
0
01-04-2018, ora 12:48
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
O părea...

Dar senzațiile&ideile acestea sunt consecințele anxietății, care îmi prăjește inima.
Dacă nu mi-ar frige sufletul anxietatea, nici nu ar exista aceste aspecte (SUBSECVÉNTE).

Despre medicație ce să mai vorbim... Că am explicat deja.
1
01-04-2018, ora 13:44
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Poate ca e vorba de o comorbiditate: anxietate (fobie) sociala si schizofrenie. Sunt pe forum cativa care recunosc ca le au pe ambele in diagnostic iar ei se plang numai sau mai ales de prima, de anxietatea sociala. Probabil ca e mai greu de tratat, decat daca ar fi o singura tulburare.
0
02-04-2018, ora 11:18
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
CatincaR
In amărăciunea mea - mă distrează oarecum faptul că orientarea mea înspre căile nestructurate ale spiritualității, îți pare ție & altora a fi..., , delir, , /, , înșelăciune a diavolului, , sau mai știu eu ce. Poate blasfemie ?

Se vede treaba că degeaba am deschis topicul ăsta.
1
02-04-2018, ora 12:28
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
In privinta mea te distreaza cam degeaba (dar bine e si asa, decat sa te infurie, sa zicem), ca nu apucasem sa fac nicio remarca despre "caile nestructurate ale spiritualitatii" spre care te orientezi si nici nu cred ca intentionam. Dar acum, daca tot insisti, imi amintesc ca zilele trecute, referitor la un caz tragic, intens mediatizat, un psiholog sau psihiatru a afirmat despre protagonistul care, cam la fel, avea preocupari "spirituale" ca ar fi vorba de o tulburare schizotipala, cum ca astia ar fi inclinati spre magie, ezoterism, alea-alea.

Dar sa revenim la ce am scris anterior.
Daca deschizi o carte de psihopatologie descriptiva, o sa gasesti exemple de idei de referinta, de transparenta si de persecutie care surpriza! seamana foarte mult cu alte tale -poate ti-ar face bine sa te uiti printr-o astfel de carte, vei descoperi ca nu esti deloc unic. Astea toate se numesc cu o sintagma "ideatie deliranta paranoida".
Nu duhurile bune sau rele care-ti populeaza mintea ar fi neaparat problema ci faptul ca ele TE CHINUIE, sau ca te consideri VICTIMA unui eu interlop -astea sugereaza o ideatie de persecutie, intelegi? Le adaugam pe cele de referinta: "muuulți stau cu ochii pe mine" si pe cele de transparenta: "senzatia ca sunt dat cu cretă pe spate, că îmi știu vulnerabilitățile", sa nu uitam si ca multi te-ar da pe mana politiei (crezi ca numai pe tine? habar n-ai pe cati paranoizi...) si avem un cocteil paranoid ca la carte.
0
02-04-2018, ora 15:46
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
CatincaR, observ că te-ai cam ambalat. Posibil traumatizată de suferința cu fata ? Sau o psihanilizezi prea mult, obicei obositor minții, cu repercursiuni asupra userilor de pe forum ?

Apoi nu pentru de-alde tine am deschis eu topicul asta&și nici că mă interesează analiza ta.
Eu am inițiat acest topic sperând la o mână de ajutor în sensul gândit de mine.

Altfel cum să-mi ameliorez, , cocteilul paranoid, , ?
Că de la antidepresive&antipsihotice am recoltat doar efectele secundare; iar terapia psihologică (extinsă pe durata a șapte ani) a eșuat lamentabil... Am uitat să scriu că am frecventat bisericile&mănăstirile ortodoxe cu asiduitate. La fel, fără rezultate. După atâtea eșecuri, nu este lipsit de rezonabilitate să mă gândesc la regresie hipnotică. Chiar dacă pe tine & pe habar nu mai cine vă deranjează înclinația mea spre, , magie, ezoterism, alea-alea, ,
0
02-04-2018, ora 19:11
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
'poi atunci trebuia sa scrii niste restrictii -cum ca postarea nu e pentru oricine. Eu, in naivitatea mea, am luat de buna prima ta postare, cum ca nu stii ce ai, ce sa fie, ce sa fie, doar schizofrenie, duhuri rele sau ce altceva si am sarit cu cunostintele mele din cartile citite in ultima vreme.

Nu te intereseaza...asta e, ma opresc cu analiza. Psihanaliza cum zici nu fac, nici nu m-as pricepe nici nu am parere buna despre ea.
Chiar deloc nu ma deranjeaza inclinatia ta spre magie, mi-e indiferenta spre placuta (in sensul ca era plictiseala mare pe forum, doar inclinatii spre deliruri mistice, inca nimic cu extraterestri, oameni-amfibii sau ceva si mai interesant).
Ei...cu trauma cu fiica-mea chiar ai nimerit-o (in fine!) dar e firesc, nu crezi? Parintii tai nu au fost si nu sunt traumatizati de boala ta? Cu siguranta si ei sufera, nu doar tu si boala ta cu siguranta le-a schimbat viata.

Nu pot intelege cum cineva face 7 ani psihoterapie fara efecte notabile, poate doar daca se plictiseste sau n-are ce face cu banii. Pai faci cateva sedinte cu un psihoterapeut si daca nu merge te opresti si-l schimbi. Schimbi tipul de psihoterapie, schimbi psihoterapeutul...pana iese ceva sau te opresti. Stiu ca e greu si e o loterie sa gasesti formula potrivita. Cu medicamentele o fi la fel, dar oricum, nu te mai intereseaza. Succes la regresia hipnotica, de acord cu tine, trebuie incercat orice!
0
02-04-2018, ora 20:04
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Ai și tu calitățile tale.
Eu aș fi fost ferit de multe rele în viața, dacă mama ar fi avut pregătirea&pasiunea ta de a se informa asupra bolii.

Cu psihologul să nu îți închipui că am avut o căruță de bani. M-a simțit a fi la limita suicidului și m-a consiliat pro bono.
Medicamente&psihiatrii tot am rotit. Și am frecventat cu asiduitate bisericile ortodoxe. Am traversat o perioadă de ani buni de fervoare religioasă. Nu zic că nu m-a ajutat, dar este un demers pentru care eu nu mai am resursele interioare de altădată. Spun că nu mai am resursele interioare de odinioară pentru că arzi/istovești mari resurse de energie interioară în implorarea unui miracol

Dar, uite, am o veste. Am luat legătura cu un psiholog și pare a fi OK. A acceptat să mă hipnotizeze (nu hipnoză regresivă, ci de timp progresiv... proiectată înspre viitor) de la prima ședință; fără ca eu să îi furnizez amănunte din viața mea.
Asta - ca măsură de precauție - că nu am de a face cu un escroc, care va fabula pe marginea informațiilor primite de la mine. Menționez că am mai fost hipnotizat în trecut - (ce-i drept s-a întâmplat o singură dată) - de către psihologul care m-a consiliat pro bono. Eu, spre deosebire de Clara, nu am avut nici o înrăutățire a stării mele după hipnoză.
0
02-04-2018, ora 20:26
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Mă rog, sunt cam obosit și observ că nu m-am exprimat bine.
Psihologul n-ar putea să fabuleze răstimp ce mă hipnotizează.
Dar o persoană cu caracter îndoielnic ar putea să-și sugestioneze clientul (în timpul hipnozei) - pe baza informațiilor culese de la acesta.
De aceea mi-am luat o marjă de precauție.
0
02-04-2018, ora 20:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mercutio

Ce asteptari ai de la regresia hipnotica?
Crezi ca daca o sa inventeze cineva ca ai fost un om rau in viata anterioara, te vei vindeca de anxietate sau schizofrenie atat timp cat nici o pastila si nici un terapeut nu te-au putut ajuta de-a lungul anilor?
0
03-04-2018, ora 07:38
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Catinca, spune-mi și mie numele cărților pe care le citești tu. Și care tratat ți s-a părut a fi cel mai bine argumentat. Și, te rog, menționează mai ales acele titluri care se găsesc disponibile online.
Mulțumesc anticipat.
1
03-04-2018, ora 07:51
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
@clara_p: , , Ce asteptari ai de la regresia hipnotica?
Crezi ca daca o sa inventeze cineva ca ai fost un om rau in viata anterioara, ,...

Clara, ia descrie-mi experiența ta cu hipnoza că m-ai făcut bănuitor.
Păi în hipnoză clinică (intermediată de un psiholog cu licență, NU de vreo vrăjitoare, vreun medium dubios sau mai știu eu ce escroc!) nu contează CE SPUNE cel care îți facilitează transa hipnotică; ci contează IMAGINILE PE CARE LE PERCEPI TU.
0
03-04-2018, ora 09:25
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Am ajuns sa consult zeci, poate sute de titluri, iti dai seama ca mi-ar fi imposibil sa mi le amintesc -de la o carte ajung prin referinte bibiografice la poate alte zeci de titluri. Online nu prea citesc, doar consult DSM -V si ICD-10 din cand in cand (dar si astea am preferat sa le citesc -in capitolele ce m-au interesat -la biblioteca) si am gasit si cateva rezumate de lucrari de doctorat (foarte slab sta psihiatria romaneasca la capitolul psihoze...). Citesc la Bibioteca universitara, mai imprumut cand gasesc de la Bibioteca judeteana si comand carti de la Amazon. Dupa DSM -V pe care o consider important de citit sau rasfoit, cea mai buna carte citita mi se pare de departe "Understanding paranoia -a guide for professionals, families and sufferers" a lui Martin Kantor, 2004, luata de pe Amazon. Autori romani nu recomand, scriitorii nostri de psihiatrie fac mai mult filosofie, nu stiu daca a fost un trend in lume sau doar la noi.
0
05-04-2018, ora 12:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E destul de putin probabil ca regresia hipnotica sa fie benefica in cazul tau Mercutio…dar poti sa incerci…..cu o conditie esentiala: Ia legatura inainte cu psihiatru tau. Din pacate ce spui tu mai sus poate fi un semn ca medicatia necesita unele ajustari semnificative.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
05-04-2018, ora 13:44
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, Dr. Rares Ignat.

Până la urmă am stabilit (cu un psiholog) că voi face câteva ședințe de hipnoză clinică ericksoniana (NU hipnoză regresivă!).

Cu tratamentul psihiatric merge foarte dificil în cazul meu. În ultimii trei ani m-am îngrășat cu 29 de kg, fără să simt vreo ameliorare.
Dar în ultimile patru lun nu am mai luat nici un antipsihotic și nici un antidepresiv și am slăbit 9 kg. Ca stare psihică mă simt la fel: terorizat de anxietate. Nici mai mult, nici mai puțin decât înainte.
Recent, am discutat cu psihiatrul la telefon&a căzut de acord să mă treacă pe un medicament care îmi va stabiliza metabolismul&procesul de slăbire. Prozac sau flupentixol - mi-a spus. Vom începe cu Prozac.
0
05-04-2018, ora 20:43
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Ce diagnostic ti s-a pus si ce tratament ai urmat pana acum Mercutio ? Pari a avea o tulburare schizoafectiva iar in cazul.asta injectiile cu antipsihotic cred ca sunt prea mult, parerea mea !
In cazul asta tratamentul medicamentos este esential iar psihoterapia este complementara nu alternativa ( la tratament) ! Daca n-ai avut o situatie anume care ti-a declansat starea de anxietate nici nu merita sa investesti in sedinte scumpe de hipnoza, desi dintre psihoterapii mi se pare teoretic cea mai eficienta !
Pe hipnoza regresiva este specializata Ruxandra Bulzan, desi nu cred ca merita sa-i fac eu reclama ! Ea s-a format cu un.psihiatru american (Weiss parca) care a avut un singur caz mai relevant si dupa care a scris o carticica, pe care o am.pe undeva, ceva cu vieti anterioare !
0
10-04-2018, ora 19:31
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
@mercutio Problemele noastre psihice cred ca se aseamana.Pe mine ma deranjeaza groaznic teama in lume.Simt ca asa cum eu vad eu un punct o forma sau o culoare asa sunt vazut cu trairile mele interioare de persoanele din jur.Sufar enorm in lume.Totul a inceput de la ce am citit undeva si anume caFemeile vad ori totul ori nimic.Totul a plecat de aici in ce priveste boala mea.Am avut multe episoade psihotice halucinatii vizuale, auditive si olfactive.Ar trebui sa scriu mult sa le spun pe toate.Desi am ajuns sa consum medicamente cu pumnul tot nu pot iesi in lume.Sa va dau un exemplu : daca as sta fata in fata cu o femeie intr un mijloc de transport in comun mai mult de jumatate de minut cred ca mi as pierde cunostinta...simt ca imi pierd mintile in astfel de situatii.Nu stiu ce e, fobie sociala sau simptom al schizofreniei.Totul e confuz.E groaznica teama de oameni.Am fost diagnosticat in 2007 cu schizofrenie paranoida.Ce credeti despre trairile mele?Nu inteleg ce e cu mine in lume.
0
10-04-2018, ora 21:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mercutio

1. Nu ai raspuns la intrebarea ce asteptari ai de la hipnoza. Eu am pus prima intrebarea.

2. Am dat cautare Google "m-am vindecat prin hipnoza" si nu am gasit cazuri care sa declare asa ceva. Am gasit doar articole care te indeamna la hipnoza si unul in care scria ca "schizofrenia si paranoia sunt contraindicate pentru hipnoza". Pe forumul Romedic nu exista nici o singura marturie ca s-a vindecat cineva de vreo boala prin hipnoza.

3. Eu nu merg la vrajitori. Acele doua sedinte le-am facut cu psiholog autorizat care ma cunostea si imi dorea tot binele. Tu mergi la vrajitori?

4. Hristos a inviat! Adevarat a inviat! Asta in primul rand. Noi am uitat de asta. Ne gandim la vrajitoare si la mediumuri si cum sa ajungem mai repede la hipnotizatori. Daca psihologii care citesc acest topic stiu de vreun caz vindecat de vreo boala prin hipnoza, in Romania, ar trebui sa vina cu marturii.

5. Te inteleg ca nu poti lua nici un medicament pentru schizofrenie si anxietate dar faptul ca ai simptomele lor, pe mine ma debusoleaza. Sotul meu imi cam interzice sa vorbesc cu persoane cu schizofrenie care nu se trateaza. Am observat ca si comportamentul psihologilor de pe Romedic e cam acelasi. Raspund cu o postare sau doua la un topic si se retrag. Imi pare rau sincer rau ca nu te-am putut ajuta cu mai mult. Dar cand m-am rugat pentru tine, ai spus ca sfintii sunt in vacanta pe iaht cu femei. Eu consider asta o mare jignire la adresa sfintilor la care m-am rugat pentru tine si la adresa mea personal. Trebuia sa imi spui dinainte ca ai o asemenea viziune. Nu dupa. Daca asta nu e delir, e bataie de joc si nu vreau sa ma inconjor de astfel de persoane in viata mea. Imi fac rau gratuit. Las sa imi faca rau gratuit. Ceea ce nu e corect din partea mea. Inseamna ca eu nu mai am grija de mine si de sufletul meu.

6. Repet: imi pare rau ca nu poti lua medicamente.
0
11-04-2018, ora 14:34
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Netsky, ideea ca femeile pot citi in tine cand esti in fata lor e o idee deliranta de "transparenta a gandirii", ceea ce Mercutio spunea cu alte cuvinte, referindu-se la senzatia ca multi ii cunosc vulnerabilitatile. Face parte din ideatia paranoida, specifica schizofreniei paranoide. Din pacate, la tine "agresorii" nu-s "un X", "niste unii", nici macar "multi" ci "toate femeile" adica mai mult de jumatate din populatia globului. Te inteleg ca, in cazul asta, ai ajuns la fobie sociala, ca femei intalnesti la tot pasul. Oare daca te-ai duce la Muntele Athos sa stai o luna acolo la o manastire (stii ca acolo pe munte sunt acceptati doar barbatii)... ce crezi, oare te-ai simti bine, simptomele tale s-ar ameliora substantial? Ma gandesc ca unii din calugarii aia de pe munte cam tot (si) din motive de-astea au ajuns acolo...
1
11-04-2018, ora 14:58
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Doamneee cate probleme... si numai din cauza la femeile astea ! :))) Te ingroapa de viu femeia. Mai bine fara.
0
11-04-2018, ora 16:00
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
Am citit undeva ca o concluzie la ce spunea Dostoievski intr un fragment din Fratii Karamazov ca :''Suferinţa spirituală este mult mai dureroasă şi mult mai complicată decât suferinţa organică.''Poate boala mea poate fi luata in ras deoarece ar fi ceva rusinos ca imi este teama de femei.Doar cine nu a trecut prin ce trec eu o poate face.Credeti ma ca este groaznic.

@CatincaR M am gandit si eu la chestia cu muntele Athos.Uneori m am gandit si la calugarie.Dar nu ar fi o fapta facuta din dragoste de Dumnezeu ci o fuga fata de durerea mea.Uneori ii promit lui Dumnezeu ca daca ma vindeca de boala mea ma calugaresc intr o manastire din tara.M ai intrebat daca m as simti mai bine sau daca simptomele mele s ar ameliora daca as sta o perioda la Muntele Athos.Cred ca atunci cand as reveni din nou in lume m as simti mai rau.Problema mea s ar
accentua sigur.Am observat ca daca stau o perioada mai mare retras de lume ma simt mai rau decat daca as avea o perioada un oarecare contact cu lumea.Dar desi ma simt putin mai bine avand acest contact cu femeile nu pot avea legaturi cu ele decat minore.Sunt convins ca orice fel de tratament as urma fie el medicamentos fie o terapie cognitiv comportamentala nu pot avea progrese suficient de mari incat sa fac fata de exemplu la o masa in oras.Nu stiu ce as putea face.Am aceasta boala de 11
ani si nu a existat o zi de la Dumnezeu in care sa nu imi amintesc macar odata pe zi de aceasta boala.Am ajuns sa iau 11 pastile.
0
11-04-2018, ora 17:50
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Netsky, ce crezi...daca te-ar fi dus tatal tau sau un unchi apropiat, pe cand erai in liceu, la curve - adica la o prostituata, ca sa inveti ce si cum... oare ai mai fi avut in astia 11 ani teama de femei?
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •