O mica pauza

08-01-2010
marius_gl
Nu este medic/terapeut
marius_gl
Povestea mea este una lungă dar voi încerca să o expun cât mai bine.
Actuala prietenă este cea mai bună prietenă a fostei prietene (sună bine nu?).
Suntem de o săptămână împreuna, dar ţin la ea de mai mult de un an. A fost într-o relaţie, după aceea, după despărţire...am înteles-o. Acum am ajuns să fim împreună. Chiar dacă a trecut o saptămână nu vreau cu niciun chip să o pierd.
Acum o zi, ea a decis să luam o pauză...pentru a-şi pune gândurile în ordine...
Motivul pauzei: fosta prietena, este EXTREM de geloasă, încă ţine la mine...si acum, după parerea mea, o dă în talente de domnişoară...spunându-i actualei "dacă esti cu el te omor" şi "dacă eşti cu el nu mai eşti prietenă cu mine".
Sincer nu ştiu ce să mai fac. Am încercat de nenumarate ori să vorbesc cu fosta, să o fac sa înţeleaga ca situaţia este aşa cum este, şi ca nu are EA ce face pentru a ne desparţi. Dar se pare că a reuşit, într-un mod mai ciudat.
Actuala, a incercat să mă asigure că "pauza" asta nu va duce la despărţire...dar tare tare frică îmi este că acolo vom ajunge.
Eu i-am spus CLAR că pentru o "purcea geloasa", vă rog să scuzaţi limbajul, nu o voi pierde. Orice ar încerca fosta să facă, orice strâmbe ar încerca să bage, eu îi voi fi alături mereu...
Nu ştiu ce să mai fac. Vă rog ajutaţi-mă cu un sfat, ceva de făcut, simt că o pierd şi NU VREAU ASTA.
Mulţumesc anticipat, o zi cât mai bună.
7 comentarii
0
08-01-2010, ora 15:21
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Pfffuaiii ce situatie...Tu trebuie sa te gandesti ca o pui si pe ea intr-o ipostaza destul de aiurea!Are de ales intre tine si prietena ei...Dar tu de ce te-ai despartit de prima iubita?Din cauza prietenei ei?
0
08-01-2010, ora 15:38
marius_gl
Nu este medic/terapeut
marius_gl
Nu.
M-am despărţit de ea pentru că era prea obsesivă, ceea ce demonstrează şi în cazul de faţă.
Ştiu că o pun într-o ipostază aiurea, dar suntem prieteni foarte buni de aproape 2 ani, 2 ani în care am fost mereu alături unul pentru celălalt. Acum am decis să facem acest pas, şi uite ce intervine.
0
08-01-2010, ora 15:43
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Pai daca sentimentele ei(ale actualei ma refer) sunt puternice, atunci nu vad ce rost isi are acea pauza!Oricum ar fi nu o presa, las-o un pic mai moale acum in perioada asta, ca este destul de greu si pt ea si este un pic bulversata de situatie!Poate ca are si unele remuscari...
0
08-01-2010, ora 16:24
marius_gl
Nu este medic/terapeut
marius_gl
Remuşcări poate în sensul că realizează şi ea dupa 8 ani ce fel de prietenă îi este fosta mea.
Bulversată este posibil să fie, ştiu şi eu asta, nu trebuie să fiu mare geniu să realizez că are o perioadă mai ciudată. Îmi spune că deşi a trecut o saptămână ţine la mine şi îi place de mine...dar că are nevoie de o mică pauză de la relaţie, nu de la prietenia noastra.
I-am spus şi încă îi voi spune, nu o voi lăsa să treacă singură peste chestia asta, pentru ca ţin enorm la ea.
Mulţumesc mult pentru răspunsuri, te aştept în continuare cu ele.
O zi cât mai bună.
0
09-01-2010, ora 14:37
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Atunci ofera-i pauza de care are nevoie si cand va considera ea ca este momentul pt a va relua relatia, o sa iti spuna.Si daca nu o fi sa fie, oricum nu ai ce sa faci, pt ca stii vb aia: dragostea cu sila nu se poate!!Nu ai decat sa astepti si timpul le va rezolva pe toate.
Bafta!
0
09-01-2010, ora 22:17
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Hai ca ma bag si eu in seama.chiar daca gresesc.un barbat care-i zice fostei...purcea geloasa.dupa cativa ani de relatie si actualei dupa o saptamana offffff.pune niste semne de intrebare.o fi simtit fata instabilitatea lui.zic si eu, nu dau cu parul.oricum dragoste cu forta nu se poate.
0
11-01-2010, ora 13:52
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Buna ziua, ma numesc Sofia, am 27 de ani si m-am gandit sa apelez la acest forum pentru a primi cateva raspunsuri sau pareri la problema cu care ma confrunt de ceva vreme in fiecare zi.
Am un prieten cu care lucuiesc in aceiasi casa, mai exact la el acasa, unde sunt toate bune si frumoase pana la un punct.eu imi doresc enorm sa intemeiez o familie, sa ma casatoresc, sa fac un bebe...lucruri pe care el le cunoaste foarte bine dar nu face nimic in sensul asta...i le-am facut cunoscute in nenumarate randuri fiind acuzata prin urmare de presare, stres, deranj, sufocare, citez " cutitul in coaste".am incercat sa nu mai pomenesc despre m dar nu reusesc..si asta pentru ca pentru mine aceste lucruri sunt foarte importante, iar el la randul lui spune ca daca eu nu ma potolesc nu o sa facem nimic.
Acum intrebarea mea ar fi cam urmatoarea: Tre sa ma opresc?Daca da, cum sa o fac pt ca nu prea reusesc?Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul