oamenii din capul meu

05-10-2017
DoubleDD
Nu este medic/terapeut
DoubleDD
Hello. Situația e următoarea... Am oameni în capul meu. :D Nu în sensul că aud voci. Cred că din clasele primare se întâmplă „fenomenul”. Nu știu cum a început, dar mi-au apărut în timp oameni în capul meu, un fel de prieteni imaginari. Probabil din cauză că în viața reală nu prea am avut prieteni niciodată. Ce nu înțeleg este de ce se întâmplă asta. Adică mai are cineva așa ceva? Nu am personalitate multiplă, nici schizofrenie. Uneori încerc să îmi imaginez dialoguri cu ei, pentru că ei, după cum am spus, sunt ca prietenii mei și întotdeauna când mă întorc la lumea din capul meu, ei mă primesc cu brațele deschise. Cel puțin unul dintre ei e demult în mintea mea, efectiv am crescut cu el. Nu seamănă cu nimeni din viața reală. Oamenii din capul meu nu au numai calități, au și defecte și îmi imaginez fără prea mare efort tot felul de scenarii. Pe unul dintre ei cred că aș putea să-l și descriu fizic. Mi-aș dori tare mult să știu ce e asta și de ce se întâmplă. Mulțumesc anticipat.
5 comentarii
2
05-10-2017, ora 21:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca doriti un tratament cu antipsihotice care sa va ingrase si sa va faca leguma, mergeti la un psihiatru.
Eu in locul dv as merge la un psiholog clinician cu experienta daca acei oameni ma deranjeaza. Acolo doar vorbiti, nu vi se prescriu pastile.
5
05-10-2017, ora 22:38
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Fara ironie, poate fi un mecanism de aparare impotriva singuratatii (denumirea stiintifica fiind "reverie autista"-nicio legatura cu autismul) si/sau inspiratie (ati incercat sa puneti in forma artistica ceea ce va trece prin cap? V-ati putea surprinde placut)
0
08-10-2017, ora 18:13
DoubleDD
Nu este medic/terapeut
DoubleDD
Mulțumesc mult amândurora pentru sfaturi!

@Psiholog Neacșu Virginia M-am gândit să scriu dialoguri sau povești scurte cu aceste personaje. Poate mă ajută. :)
Credeți că mi-ați putea recomanda ceva de citit, o carte despre reveria autistă? Am căutat pe net și în română, și în engleză și din păcate nu am găsit mare lucru pe acest subiect.
1
08-10-2017, ora 19:06
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Cautati cartea "Mecanismele de aparare" a lui Serban Ionescu. Acolo gasiti si descrierea acesteia cu exemple, sa puteti compara cu experienta dvs.
Scrieti acele scurte povesti, chiar daca e vorba de o singura pagina pe zi. In cel mai rau caz, veti afla ceva in plus despre dvs. In cel mai bun caz, s-ar putea sa deveniti un blogger de succes.
Numai bine!
0
09-10-2017, ora 11:49
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Aici prezinti latura ta usor maniacala (hipomaniacala), deci tu manifesti o forma usoara de bipolaritate cu prevalenta depresiei !
Atata timp cat nu confunzi planurile mental cu cel real, este in regula !
Adica sa nu-ti lasi "prietenii" sa faca lucruri in locul tau sau in numele tau ! Astia sunt buni numai de palavragit si confidente ! :) Dar daca vreodata prietenul tau iti va spune sa mergi la medic eu zic sa-l asculti !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul