oare cum va intelege o persoana sensibila?

23-05-2009
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Oare cum va intelege o persoana cu, care poate vei dori, daca se mai poate sa ai o relatie, poate mai mult, sa pornesti la drum in viata, daca viata mai are un drum pentru tine, ca tu esti o persoana sensibila, care trebuie sa ia niste substante ca sa functioneze, sa existe?
Cum ar trebui sa alegem acesta persoana daca ea poate exista pentru noi, ca sa evitam riscul de a mai trece prin dezamagiri, suferinta, emotii negative puternice care ne pot face foarte mult rau.
Este corect de a spune adevarul de la bun inceput, pentru ca persoana sa stie ce probleme avem, dar nu doar sa spunem ca avem o problema despre intensitatea careia nu-si poate da seama, ci sa ii explicam pe larg ce inseamna, sau e mai bine sa-i spunem mai tarziu, de frica de a nu interpreta mult prea gresit?
Ar trebui sa cautam persoane care au aceiasi problema ca si noi, pentru a putea spera intr-o continuitate, o sansa de a fi fericiti in viata?
3 comentarii
0
23-05-2009, ora 15:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a Inviat!

Ar trebui sa aveti incredere in DUMNEZEU, si toate vor veni de la sine!
Cere si ti se va da, crede ca ai si vei avea, bate si ti se va deschide, crede, nu cerceta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Multa sanatate si numai bine:)
0
26-05-2009, ora 14:51
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
BLUE,

Din punct de vedere biologic, cu totii avem nevoie de "substante" pentru ca organismele noastre sa poata exista, si atunci cand una dintre acestea, din diverse motive, inregistreaza un deficit, venim cu un aport suplimentar exterior. Corpul uman, modul sau perfect sincronizat de functionare, ramane in mare parte un mister a carui reproducere in conditii de laborator este imposibila.
Functionarea perfecta a tuturor aparatelor si sistemelor organismului este o stare de gratie, de care se bucura castigatorii loteriei genetice. Restul fiintelor umane, adica marea majoritate, sunt nevoiti ca pe parcursul vietii sa dea o mana de ajutor pentru ca "masinaria" sa functioneze bine. Poate nu perfect, dar suficient de bine pentru ca spiritul sa se dezvolte liber.
Poate asta ti-ar prinde bine sa intelegi: faptul ca sistemul nervos are nevoie de un pic de ajutor pentru ca sa se mentina in parametrii de functionare expectati, nu are sau nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu OMUL care esti tu!

Sanatatea multa si toate cele bune!
Psih. clinician,
Simina Munteanu
0
30-05-2009, ora 15:15
katy2
Nu este medic/terapeut
katy2
Daca o persoana, care ai vrea sa-ti fie partener de viata mai tarziu, nu te poate accepta asa cum esti in realitate, nu are rost sa-ti legi inima de ea si sa suferi mai tarziu. Desigur ca n-o sa te apuci sa-i spui de la inceput problemela tale, dar la un moment dat trebuie sa-i spui adevarul si sa ia o decizie. Oricum, o va lua odata si-odata. Asta e realitatea. Poate vei intalni persoana sensibila si realista, care sa-si dea seama de calitatile tale, sa-si dea seama ca nimeni nu e perfect sanatos din toate punctele de vedere. Dumnezeu are o mie de solutii acolo unde noi nu avem nici una.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul