oare e anxietate? | Forumul Medical ROmedic

oare e anxietate?

18-08-2012
adagena
Nu este medic/terapeut
adagena
Buna ziua! am si eu o problema si mi-as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat..si anume de aprox 1 saptamana si ceva simt ca ma strange capul in special in zona tamplelor(uneori ma si doare capul)..si in crestetul capului simt deseori o senzatie de rece, urechile le simt infundate si am o stare de ameteala..din cauza acestor simptome intru in panica de teama ca mi se poate intampla ceva..eu sunt si o fire mai emotiva, ma supar foarte repede si pun orice la suflet.precizez faptul ca am 19 ani, nu fumez, nu consum bauturi alcoolice sau cofeina..va rog daca se poate sa imi raspundeti din ce motive am aceste simptome:(..va multumesc!
3 comentarii
0
01-10-2012, ora 18:40
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Adagena,

Din descrierea ta, inteleg ca este foarte posibil sa te confrunti cu stari de panica si anxietate. Cere cu incredere ajutorul specializat al unui psihoterapeut. In aceasta directie, psihoterapia cognitiv-comportamentala este una dintre cele mai eficiente psihoterapii. Prin cateva sedinte vei intelege care sunt cauzele acestor stari si ce efecte au ele in corpul tau si totodata cum sa le controlezi cat mai bine.

Multa sanatate si incredere in sine!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
02-10-2012, ora 17:30
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, nu este neapărat vorba despre probleme de anxietate. Cu siguranţă eşti îngrijorat de simptome dar trebuie să ocnsulţi şi un medic. Dacă în schimb treci te confrunţi cu dureri şi probleme de sănătate frecvente, ce nu au putut fi diagnosticate de către un medic, atunci vorbim despre o tulburare somatoformă. Dacă în schimb durerile apar când eşti foarte îngrijorat sau chiar înspăimântat de moarte, atunci vorbim despre atac de panică. În cazul în care simptomele persistă, consultă medicul şi psihologul.

Numai bine,
0
02-10-2016, ora 13:55
DANTO
Nu este medic/terapeut
DANTO
Buna ziua...vreau si eu sa stiu daca sufar de anxietate sau depresie...am niste stari foarte urate...fara pofta de mancare...cred ca totul a inceput de cand am fost dupa sot in anglia...mia fost rau inainte sa plec...cred ca din cauza la tigari...si mi.a fost cam frica asa ca simteam ca imi ies flacari prin cap si am crezut ca am tensiune..am chemat salvarea mi.a facut EKG si mi.a luat pulsu si aveam pulsu marit doar..nimic altceva..si acum de cand am fost in anglia...am stari de tremurat de moleseala...parca mie frica sa mai ies si afara din casa...adica ies da nu prea departe sa nu mi se faca rau...aa...acum sunt in Romania...am venit de 1 luna si ceva..am luat magne b6 si calciu dar degeaba...numai zic de stari fara chef de nimic...inainte ieseam...ma plimbam...acum mie frica...dati.mi un sfat...va multumesc mult de tot..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •