obezitate - dieta sau chirurgie?

19-03-2009
vioreil
Nu este medic/terapeut
vioreil
am 45 ani, 150 kg, 1.80m, sex masc, Vreau sa slabesc!
10 comentarii
0
20-03-2009, ora 05:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai un IMC de 46, 3.Doar chirurgia te-ar mai putea ajuta.
0
22-03-2009, ora 21:40
jasmyne
Nu este medic/terapeut
jasmyne
eu zic k merge si fara interventii chirurgicale...dar foarte greu! ai doau variante calea usoara si calea foarte gre. calea unoara este inelul de silicon si calea grea este un regim de 90 de zile. eu am slabit 13 kg intr-o luna cu el. de fapt, regimul dureaza 180 de zile in total, perioada in care ar trebui sa slabeshti cel putin 25 de kg
0
25-03-2009, ora 13:41
pestisoruldeaur
Nu este medic/terapeut
pestisoruldeaur
Cea mai usoara varianta ar fi discutia cu un chirurg pt un inel stomacal dar nu e cea mai inteleapta decizie. Ai 1, 80 inaltime deci ai un surplus de 50-60 de kilograme. Parerea mea ar fi sa iti faci analizele, apoi sa consulti un psiholog iar la final un nutritionist. De ce psiholog? nu pt k ai fi dus cu capul dar e posibil sa ai o multime de problemute ascunse. Citeste " DIETA MINTII " de Bogdan Tudor sa vezi cat este de usor sa slabesti fara sa iti faci griji de efectul yo-yo. Nu te grabi cu bisturiul, ai inca sanse REALE sa slabesti.
0
18-10-2013, ora 16:35
yvy013
Nu este medic/terapeut
yvy013
Calea cea mai simpla este sa faci multa miscare, incearca treptat sa faci miscare chiar daca este greu, nu incerca variantele de inele si chirurghie plastica, daca ai vointa si renunti la grasimile din mancare si iti faci un program sportiv o sa reusesti treptat sa slabesti.
trebuie sa ai vointa mare...daca nu incearca sa te operezi,... nu stii ce inseamna o operatie ce implicatii presupune plus durerile de dupa.
incearca prin sport si dieta, du-te la un nutritionist sa iti faca analize si pe baza lor sa iti faca o dieta.
0
29-08-2016, ora 12:22
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Identitate neconfirmată
Clinica Oftalmologica KIDOPTIK
Buna ziua,
Draga Vioreil.
In primul rand cred ca ai slabit din 2009 pana acum.
Dupa 40 de ani metabolismul se schimba radical la barbati.
Mananci la fel sau mai putin ca inainte si tot te ingrasi.
Solutia este sa tai radical mancarea.Sa maninci foarte putin dar foarte sanatos.
Daca 1500 de calorii este foarte putin pentru tine sa stii ca atat iti trebuie ca sa slabesti.
Ma vei intreba"Adica sa ma infometez?"DA, iti voi raspunde deschis.Cu timpul nu o sa iti mai fie foame, te vei adapta noului regim.Nu manca ca sa te simti mai bine, mananca cat ti-ai propus inainte.
Cu sportul sunt de acord dar nu toti iubesc sportul iar unii mananca mai mult dupa antrenamente.
Cu multa vointa te vei descurca.Tine minte ca vointa este ca un muschi. Cu exercitii de abstinenta
si multa credinta in puterea ta, vointa ta va creste.
Cu stima.
0
21-10-2016, ora 18:13
naturista
Nu este medic/terapeut
naturista
Du-te la un nutritionist (dar medic, specializat in nutritie si boli metabolice), nu un "nutritionist" cu cabinet la parterul blocului...Un medic care sa-ti faca analizele, sa vada care este problema si de-abia apoi el va putea spune daca problema ta se rezolva cu pastile, cu dieta, cu sport, sau cu operatie. Pentru ca sunt boli metabolice care provoaca cresterea in greutate si se reolva cu tratament, Daca greutatea este mult prea mare si nu se pot pierde kg suficient de repede ca sa nu se declanseze boli asociate obezitatii atunci trebuie operatie.
0
24-08-2017, ora 19:21
lobby
Nu este medic/terapeut
lobby
La un asemenea IMC nici nu trebuie sa mai stai pe ganduri. Singura solutie este oepratia bariatrica. Doctorul Copaescu si echipa lui de chirurgi sunt printre cei mai buni din Europa iar operatia, pentru cei care nu isi permit, dar au nevoie disperata de ea (pentru ca obezitatea vine cu diabet, hiprtensinue, apnee in somn, ...nu doar din ratiuni estetice) se face si cu un credit pe care ti-l faciliteaza tot ei, la Ponderas. Iar acum am vazut ca au si o promotie cu 10% reducere.
0
27-01-2018, ora 12:01
patientedu
Identitate neconfirmată
patientedu
I would like to prefer to diet than that pain full surgery.
0
09-03-2018, ora 00:39
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna seara!
Puteti elimina foarte usor kilogramele.
1) Va hidratati zilnic. Beti multa apa inloc de mancare
2) Renuntati la paine, prajituri si orice este dulce
3) Reduceti din proteine, macar din cele animale
4)Mergeti si donati sange la centrul de transfuzie
5)Consumati cafea si faceti sport. Asa, mariti metabolismul care arde grasimile
6)Este de preferat sa va imbracati mai scurt, mai lejer si sa faceti sport pe frig, asa se reduc mai repede depozitele
7)Aveti grija la ce medicamente luati. Slabirea brusca va poate face rau iar unele medicamente incetinesc metabolismul sau cresc pofta de mancare.
8)Consumati mai multa mancare vie, mai putina mancare gatita. Lasati deoparte carnea o perioada.
Mancati multe fructe si legume. Fibrele vor ajuta la detoxifiere.
9)Puteti face si cateva clisme pentru a va curata intestinele, sigur e nevoie.
10)Crioterapia aduce rezultate foarte bune si este o metoda rapida si eficienta de a slabi prin fizioterapie
Spor!!
0
22-01-2019, ora 00:01
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Bună ziua,

Deoarece chirurgia obezității a devenit tot mai accesibilă, aceasta este dilema multor persoane care suferă de obezitate: DIETĂ sau CHIRURGIE.

Experienta clinică m-a învățat că mulți pacienți consideră că e mai ușor să faci operația, decât să „ții o dietă”. [Acest lucru pornind de la premisa că dieta este un regim de înfometare, malnutrire a organismului. Ceea ce nu este cazul dacă apelați la specialiști, iar nu la cure minune de pe internet sau persoane neavizate ce utilizează în mod intentionat eronat titlul de nutritionist.]

Mulți cred că intervenția bariatrică constituie o soluție rapidă și permanentă a kilogramelor în plus care le afectează sănătatea și toate dimensiunile calității vieții. Dar nu este așa. Această intervenție este recomandată persoanelor care într-adevăr au multiple tentative de a scădea în greutate soldate cu eșec, au numeroase patologii care le pun viața în pericol, dar care privesc operația drept o nouă șansă:

e mai ușor să scad în greutate alimentându-mă conform noii mele condiții („îmi lipsește o porțiune însemnată din stomac și nu mai pot mânca la fel de mult și des și din tot ceea ce poftesc”; „mă ajută să mențin un deficit caloric care favorizează scăderea în greutate”; „nu mă înfometez, ci pur și simplu fizic nu mai pot consuma aceleași alimente și în aceeași cantitate deoarece nu mai am o capacitate gastrică normală, care să susțină abuzul alimentar”; „nici să vreau că nu pot să mănânc”.

e mai usor sa scazi in greutate dupa ce ajungi la 100 kg de la 150 kg. Faptul că s-a pierdut deodata acea povara te motiveaza sa fii mai consecvent si sa iți mentii un stil de viata si alimentar optim, cu toate sacrificiile si eforturile incluse.

Dar ca orice interventie se asociază cu riscuri post-operatorii și riscul de recidivă.

Nu e pentru totdeauna schimbarea. Chirurgul operează stomacul, nu creierul. Iar dacă disciplina alimentară, rigoarea de a alege alimente dense nutrițional, iar nu pe cele concentrate în calorii, de a se administra suplimentele de vitamine și minerale TOATĂ VIAȚA conform recomandarii nutritionistului, șansele de succes terapeutic peste ani devin tot mai slabe.

Nu exista o cale usora si una grea. Ambele sunt grele. Acum depinde care este cea mai potrivita pentru dvs. si daca va asumati tot ceea ce presupune interventia chirurgicala.

Sunt cazuri, poate mai putine, mai putin spectaculoase, de pacienti care au reusit prin interventie medicala nutritionala atent supravegheata de specialisti (nutritionisti dieteticieni acreditati, medici nutritionisti etc.). Diferenta a fost timpul si faptul ca organismul a ramas „intreg”.

Nu pledez in favoarea dietei sau a chirurgiei, ci in favoarea unei decizii informate, asumate cu bune si rele.

Multa sanatate!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul