oboseala, batai de inima, respiratie greoaie

14-02-2017
Geta.m
Nu este medic/terapeut
Geta.m
Buna ziua!
Numele meu este Geta, am 40 de ani si am ceva probleme de sanatate. Tin sa precizez ca locuiesc in Canada.
Incepand cu luna August am observat sa din cand in cand imi bate inima mai tare sau am ceva dureri in zona respectiva si ca obosesc destul de repede. In luna septembrie am mers la o clinica unde am medicul de familie si mi s-a zis ca am anxietati ca ce simt eu sunt palpitatii date de anxietati. In decurs de o luna de la vizita respectiva am inceput sa obosesc din ce in ce mai usor si inima imi batea tare tot mai des, ma trezeam dimineata obosita si cu dureri de inima, respiram greu de cum ma trezeam, imi lua cateva secunde sa imi recapat suflul ca sa ma pot da jos din pat, mergeam pana la baie oboseam(gafaiam ca dupa un maraton), am scari in casa, sa zicem 10 trepte, dupa 5 trepte trebuia sa ma opresc sa imi trag rasuflarea si inima imi iesea din piept.
Mergeam din bucatarie pana la baie la fel, mancam si oboseam, dupa 4-5 linguri trebuia sa iau o pauza.Am mers din nou la medic, aveam tensiunea 140-142(aici ce este peste 120 se condidera mare). Mi-a ascultat plamanii si mi-a dat inhalatoare(flovent) o pudra si mi-a facut programare pt ceva teste.
Testtele de sange si urina bune. Am stat 24 de ore cu aparat de tensiune, a inregistrat tensiune 140 cand urcan trepte, mancam, mergeam mai mult de 5 metri. Am facut ecografie la inima si a iesit totul bine, am facut stress test si dupa 15 secunde am cazut din picioare cu tensiune peste 170.Am avut programare
ma cardiolog, deja trecusera 30 de zile de cand ma consultare medicul de familie si imi daduse inhalator flovent.In aceeasi zi la ora 12 am avut programare pt test la plamani, a trebuit sa suflu in niste tuburi sa vada daca intra suficient aer in plamani dar eu deja eram pe inhalator de 30 de zile si ma simteam mult mai ok, nu mai oboseam
asa de rau si inima nu mai batea asa de tare, plus mi-au dat 2 doze mari de inhalator ca facea parte din test. Cand am mers la cardiolog mi-a facut ecografie inainte si dupa stress test imediat, a zis ca inima este ok. Am avut tratament 2 luni cu flovent, incet incet am scapat de bataile de inima si oboseala aia. Pt ca testele mi-au iesit bune mi-a zis ca sunt anxietati si atacuri de panica, i-am explicat medicului ca obosesc si am bataile de inima doar la efort, el a tinut-o pe a lui.
Acum dupa 2 luni de la terminarea tratamentului cu flovent, am inceput usor usor sa obosesc si sa simt iar durere in piept.
Ce poate fi?
Eu la medicul de familie nu mai pot merge ca nu imi mai da nici un tratament si nici un test de facut, pt el eu sufar de anxietati si atacuri de panica ceea ec nu este adevarat.
Tin sa mentionez ca am 173cm inaltime, 70 de kg, dorm de la 22:00-22-30 pana la 6 dimineata, adorm instant si nu ma trezesc noaptea.
Nu mananc prajit nimic, nu prea mananc dulce, mananc fructe si salate zilnic.Nu beau sucuri, dar beau cate o cana(medie) de cafea pe zi.
Daca are cineva idee ce as putea avea va rog nu ezitati sa raspundeti postarii mele.
Va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
18-02-2017, ora 19:48
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Din ce descrieti, dispneea si durerile toracice apar la eforturi fizice, prin urmare trebuie sa le provocam ca sa poata fi obiectivate. Inteleg ca ati facut un EKG de efort, poate ar trebui repetat sau facut o coronarografie.
Daca si coronarografia e normala, atunci da- medicul are dreptate-este de la arborele bronsic-respectiv e o forma de astm bronsic, la care par sa se adauge atacuri de panica.
0
19-02-2017, ora 19:34
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Ați slăbit cumva în această perioadă? Transpirații? Tremurături? Toate acestea pot fi cauzate și de tiroidă...
Totuși nu se poate exclude afecțiunea pulmonară sau cardiacă... Cât de mare este pulsul atunci când obosiți? Este regulat?
0
21-02-2017, ora 18:06
Geta.m
Nu este medic/terapeut
Geta.m
Buna ziua!
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Despre faptul ca am inceput iar sa obosesc, baiatul meu mai mare a observat sa incep iar sa suflu greoi dupa ec urc treptele si canad imi fac exercitiile nu mai rezist chiar asa de mult.
Cand obosesc de la urcat 3-4 trepte imi ajunge tensiunea la 142-145/10.
Cand am facut stress test-ul(stat pe banda conectata la aparat) prima data dupa doar 1 saptamana de inhalator am juns la 175 in 10 secunde, dupo o luan am repetat testul si am rezistat cat au vrut medicii si aveam 140(eram si dupa doza dubla de inhalator ca doar ce facusem testul pt plamani)

Eu acum incerc sa aflu pareri, sa vad ca idee ce altceva ar putea fi si sa merg in US sa imi fac analizele.
In Canada sau cel putin in provincia Ontario, nu poti merge sa faci analize cand vrei, nu poti face analize de cat cu trimitere de la medicul de familie, daca medicul de familie nu vrea sa faci analizele atunci nu ai variante. Nu exista clinici private sa mergi si sa platesti pt ele. Daca trebuie sa mergi la ginecolog de exemplu la fel trebuie sa mergi la medicul de familie, el te consulta si daca el considera ca trebuie sa te vada ginecologul atunci iti face trimitere, dar el suna la ginecolog si cel mai repede ajungi sa te vezi cu ginecologul in 3-6 luni...asta este Canada.

Acum cu slabitul, nu am slabit deloc, incerc sa ma mentin la greutatea pe care o am cu efort, meniul meu zilnic este cam asa:dimineata fruct, la pranz salata, pe la ora 2 un fruct, la 4:30 cand ajung acasa dupa munca o supa sau un felul 2(nimic prajit, nimic gras), apoi un fruct..nu mananc dulce de cat fff rar si nu mult. Am mancat 3 dimineti la rand cate o clatina si dupa 3 zile aveam cu 1.5kg mai mult, fac miscare cam 3-4 zile pe saptamana, cardio. I-am zis medicului si despre problema asta, a zis ca trebuie sa tin regim alimentar. acum am 76 de kg, pana acum 3-4 ani aveam pana in 60, m-am ingrasat 10 kg in 2 luni fara sa mananc diferit si de atunci este o lupta continua sa nu ma duc in sus cu greutatea.

Acum 1 an am avut o alta problema, asa din senin au inceput niste dureri pelviene ca la nastere, la inceput pulsa durerea si dupa 30 de sec cel mult s-a instalat o durere ca o contractie continuu pt 3 ore, nu puteam nici macar sa imi schimb pozitia de durere, era o zi de duminica, stateam in pat si citeam dintr-o carte..
A doua zi am mers la medical de familie, faza era ca pelvian ma durea dar nu foarte tare, in schimb ma durea rau abdomenul in jumatatea stanga, de sub coaste pana inghinal. Am facut ecografii abdominale, vaginale, plus un CT scan, iar dupa 4 luni am ajuns la ginecolog si mi-a zis ca am avut un chist care s-a spart si de aceea am avut durerea de la inceput si ca durerea de o simt acum este probabil de la prolaps. Din cand in cand ma mai doare inghinal stang intr-un punct si se duce pe picior in jos durerea. Asa ca acum fac evercitii pelvie de intarirea muschilor vaginali pentru prolaps, asta este tot ce a putit sa imi sugereze ginecologul si daca simt ca imi iese vaginul in afar sa ma duc sa ma opereze.

Multumesc pentru tot!
Geta
0
23-02-2017, ora 15:30
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Rămân la ideea că aveți o problemă la tiroidă... Poate o hipotiroidie sau o tiroidită autoimună... Analize sanguine pentru confirmare...
Cumva tulburări de ciclu menstrual? A devenit neregulat? Mai lung? mai scurt? mai dureros... Dacă da, tot tiroida e de vină...
0
23-02-2017, ora 19:17
Geta.m
Nu este medic/terapeut
Geta.m
Eu toata viata am avut o menstruatie abundenta si lunga(7-9 zile).
incepand cu vara lui 2014 ceva s-a schimbat, am inceput sa am menstr ffff abundenta, primele 2 dimineti cand ma ridicam din pat ma umpleam de sange pana la genunchi si pana la baie lasam dare de picaturi de sange. Am mers la medicul de familie, m-a consultat si a descoperit ca am un polip in vagin, destul de maricel. Tor atunci mi-a luat lama pentru secretie vaginala si pentru testul papanicolau, ambele teste fiind negative. Ma trimis la ginecolog si dupa aproape 1 an am avut polipul inlaturat.
De atunci menstruatia imi este mai scurta, prima zi norma, zilele 2-3 abundenta, a 4-a zi nimi(pot purta colanti albi fara tampoane fara probleme, a 5-a zis normal si din a 6-a zis nu mai am nimic. Menstra imi este cu foarte multe cheaguri(mai mici sau mai mari).
in analizele de sange uzuale(aici au o lista de analize de sange pe acre le faci o data pe an si sunt penmtru toti al fel) este si ecva legat de glanda tiroida, nu mai stu exact care anume este, dar de fiecare data mi-au zis ca este ok tiroida.
Daca as reusi sa ajung la o clinica unde as putea sa imi fac niste analize fara trimitere de la medicul de familie care at fi acelea? banuiesc ca sunt mai multe analize legate de tiroida, poate si ceva legat de plamani.

Multumesc pentru raspunsuri!
O zi buna!
0
28-01-2018, ora 14:42
Dsq10
Nu este medic/terapeut
Dsq10
Ce ați Constatat pana la urma ? Am aceleași simptome
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •