Oboseala la efort fizic alert (gen alergat, sarit etc.) pe antipishotice (neuroleptice)?

22-01-2016
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Buna tutror,

Am avut un prim episod psihotic acum 1 an si 9 luni si de atunci am facut tratament cu : Olanzapina, Rispolept si acum Abilify.

Mi-am facut analizele de ficat(TGO si TGP) si au iesit in limite normale. Insa ma confrunt cu urmatoarea problema de cand am avut episodul psihotic: oboseala/incapacitate de/la efort fizic alert(gen: alergat, tzopait, sarit, aerobic etc..) de cand sunt pe anti-pishotice( neuroleptice) ca : Olanzapina, Rispolept, Abilify, adica fix de un an si 9 luni. Cu alte cuvinte e o stare de oboseala extrema dupa ce alerg mai mult de 50 metri. :(

Mentionez ca mai am si o problema cu hipotiroidismul. Insa aveam problema asta si inainte de episodul psihotic si puteam face efort fizic si puteam merge la sala. Insa acum nu mai pot. Intre timp am si crescut doza de Euthyrox de la 25 microg la 75 microg. Si nu-mi dau seama de unde vine oboseala asta extrema la efort fizic mai mare.

Intrebarea e mai este cineva pa anti-psihotice ca : Olanzapina, Rispolet sau Abilify cu aceasta problema la efortul fizic?

Medicul meu psighiatru a zis ca nu se poate pronunta intr-un sens sau in altul (ca ar fi de la tiroida sau de la antipsihotice)

PS; M-as bucura si de parerea unui medic.

Va multumesc.
24 comentarii
0
22-01-2016, ora 12:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinatia intre boala si neuroleptic da sigur aceasta oboseala. Eu sufar de asa ceva de 22 de ani de cat au inceput episoadele si am inceput cu aceste medicamente pe care le iei si le-ai luat tu. Daca nu le iau intru in episod. Asa ca nu ma ajuta cu nimic sa stiu ca oboseala provine de la boala sau antipsihotice.
Vorbeste cu medicul tau daca poate sa ti le reduca in timp. Tu ai avut un singur episod. Ar trebui macar sa incerce acest lucru.
Nu avem nici endocrinolog, nici psihiatru pe forum. Medicii care scriu aici o fac gratuit si nu prea au timp de asa ceva.
0
22-01-2016, ora 12:29
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc clara_p. Tin sa mentionez si ca de mers pe jos, pot. Pot merge si 2-3 ore. Problema e strict la alergat. Pot sa alerg repede si intens doar cat sa prind troleul. Exclus sa mai intru la sala de aerobic pt ca nu tin ritmul. Am incercat sa fac efort treptat sa-mi antrenez muschii dar nu s-a schimbat nimic. E tot acea stare de oboseala extrema la alergat si sarit.
0
22-01-2016, ora 12:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In principiu la un episod psihotic e recomandat un an tratatament, pt doua episoade, 3 ani tratament, pt 3 episoade sau mai mult, toata viata tratament cu neuroleptice.
Vorbeste cu medicul tau daca e de acord sa inceapa sa iti reduca sub directa lui observatie, avand grija sa nu recidiveze episodul. Cu cat reduci mai mult antipsihoticul, cu atat o sa ai mai multa energie.
Dar daca simti ca virezi sau ai tai simt ca virezi fara ca tu sa realizezi, trebuie sa te intorci la dozele initiale.
0
22-01-2016, ora 12:48
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Ce inseamna sa virez? Sa am insomnie sau sa am idei delirante?
Eu am intrebat-o pe dr cat timp dureaza tratamentul dupa primul episod psihotic si initial mi-a zis ca un an, un an jumate. Insa acum cand am intrebat-o a zis ca 2-3 ani. Deci exclus sa-mi reduca tratamentul inca. Acum sunt pe 5 mg de Abilify si somnifer Imovane. Mi-a zis ca oricum sunt pe doza f mica.

PS: Eu am momentan insomnie. Fara Imovane nu pot dormi. Am reusit vreo luna fara Imovane doar cu melatonina dar s-a intors crunta insomnia.
0
22-01-2016, ora 13:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa virezi, adica sa faci alt episod.
Fa ce iti zice doctora.
Pentru insomnie sa incerci macar Gemoderivat de muguri de tei argintiu. Eu am scapat de dependenta de benzodiazepine pe care le luam pt somn cu acest gemoderivat de la Plafar. E in jur de 12 lei. O fiola seara inainte de culcare. Plus ca e natural si face somnul linistit. Te trezesti odihnita dimineata.

Iei doza mica de Abilify. E f bine.
0
22-01-2016, ora 13:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca vrei mai multa energie, incearca Omega 3 Omega 6 vegetal. Hraneste creierul si iti da mai multa viata, dorinta si puterea de a face lucruri.
0
22-01-2016, ora 13:34
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Stiu dar mi-a zis ca sa nu iau ceaiuri de plante pt ca interfereaza cu medicamentele antipsihotice. Si nici alcool(Gemoderivatul stiu ca contine alcool).:(
0
22-01-2016, ora 14:54
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Problema ta e strict de la medicatia psihiatrica pe care o iei.Medicul e un incompetent.Iar insomnia, tot de la antipsihotice s-ar putea sa fie.Te-au ajutat cu ceva antipsihoticele? Daca nu, atunci de ce le mai iei, doar fiindca asa spune medicul, fiindca el are o facultate si tu nu? Ai intotdeauna dreptul sa consulti un alt medic, de preferat unul dintr-o clinica privata si neaparat mai tanar.

p.s. E lucru stiut ca starea de moleseala, de slabiciune fizica, e unul din efectele adverse ale acestor medicamente.De asemenea si insomnia.
0
22-01-2016, ora 15:00
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@david90 aveti si dvs probleme in acest sens sau sunteti medic? Puteti sa dati va rog mai mutle detalii? Ce medic ar recomanda incetarea medicatiei anti-psihotice!? Doctorita mea e tanara maxim 37 de ani. Si nu mi-a dat doze mari de medicament. Ba chiar a redus dozele de cate ori a putut. Mi-a zis ca abilify de 5 mg e doza f mica. Multi au 10 sau chair 20. In general sutn multumita de ea.
0
22-01-2016, ora 15:10
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Nu sunt medic, dar pot spune ca am ceva experienta cu tulburarile psihice, ca fost suferind de depresie majora.Stiu si ce este acela un episod psihotic, fiindca am trecut si prin astfel de momente.Doar ca eu fiind o fire mai incapatanata, niciodata nu am vrut sa apelez la psihiatrie, asa ca am preferat sa ma documentez si sa experimentez singur, sa fiu propriul meu cobai, nu cobaiul altora.Asta nu inseamna ca va recomand si dvs acelasi lucru, bineinteles ca nu.In schimb, va recomand cu tot dinadinsul, o a doua, o a treia parere a unui specialist, fiindca e sanatatea dvs in joc.

p.s. Daca tratamentul nu va ajuta, ci va face mai mult rau, nu are niciun rost sa il continuati.Bineinteles, asta trebuie discutat cu medicul.Nu mai ascultati de toti 'atotstiutorii' de pe forum care va spun ca virati sau ca mai stiu eu ce.
0
22-01-2016, ora 15:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Daria

E contraindicat sa luati antipsihotice cu sunatoare sau suc de gref.
Omega 3 Omega 6 sunt chiar indicate in bolile psihice. Hranesc creierul.

Un mililitru de alcool din gemoderivat nu va face rau.
0
22-01-2016, ora 16:41
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@clara_p si acum mai trebuie sa luati si gemoderivatul de tei, sau nu?
0
22-01-2016, ora 20:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@clara_p inca ceva: benzodiazepinele cau Imovane dau dependenta!? Mie nu mi-a zis nimic medicul in acest sens.
0
22-01-2016, ora 20:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mie antipsihoticele mi-au provocat insomnie. Ca sa dorm am luat diazepam sau anxiar care sunt benzodiazepine si dau dependenta. Am luat 7 luni benzodiazepine, ceea ce e mult.
Acum am inlocuit benzodiazepinele cu gemoderivat de muguri de tei argintiu ai am scapat de dependenta. Asta se ia doar 3 luni. Apoi sper sa imi revin complet si sa nu mai trebuiasca sa iau nimic pt somn.
0
22-01-2016, ora 21:35
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Aha, inteleg. Multumesc mult de raspuns.
0
22-01-2016, ora 21:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin.
0
29-01-2016, ora 14:22
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Despre Abilify am intrebat-o pe psihiatra dar a zis ca nu da insomnie, desi eu intr-o zi am uitat sa-l iau pana pe la 3 dupa-masa si m-am simtit foarte obosita. Deci da vioiciune, nu stiu daca chiar insomnie.
0
29-01-2016, ora 16:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asa e. La unele persoane mai sensibile da chiar anxietate severa si nu il pot lua.

Imovane 7, 5 mg trebuie utilizat o perioada cat mai scurta posibil. Maxim 4 saptamani. Pe perioade mari poate da dependenta.

Cititi cu atentie prospect.
0
29-01-2016, ora 16:58
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Prea tarziu, deja am lauit Imovane de mai mutl de 3-4 luni.
0
24-04-2016, ora 20:01
eula
Nu este medic/terapeut
eula
A mai manifestat cineva caderea parului de la olanzapina ca tot vad ca luati si manifestati diverse simtome? Am citit niste studii pe net, false desigur, cum ca alopecia inceteaza odata cu oprirea tratamentului cu aceasta. Am incercat sa tratez subiectul pe un forum strain dar inca nu am reusit sa postez nimic acolo. De mai bine de un an jumate am oprit tratamentul de olanzapina, unicul tratament otravos pe care l-am luat. De la inceput parul a inceput sa cada, nu masiv in mod natural, se rupeau varfurile si nu se mai regenereaza. Aveam un par des inainte. Am ajuns sa am cu aproape 50 la suta mai putin din cat era de des. Problema persista dupa incheierea tratamentului. Nu a mai crescut nici macar un milimetru de cand l-am tuns. Am luat vitamine, Alive si nimic. L-am dat cu ulei de ricin o luna jumate- nimic, ulei de cocos, ulei de argan- nimic. Pe internet sustin ca e vorba de chelatarea zincului si a seleniului...sigur!...Chiar nimic nu il mai face sa creasca, sa se regenereze?
0
24-04-2016, ora 20:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
6 luni tratament cu Sapun moale vegetal si lotiunea Chelstop. Face parul sa creasca si la cei cu chelie. Am gasit pe net referinte. Dati cautare.
Eu am folosit acest tratament pentru caderea parului. Pierdusem 75 % in urma folosirii litiului. S-a oprit sa mai cada.
0
24-04-2016, ora 20:14
eula
Nu este medic/terapeut
eula
Si referitor la Imovane scrie si pe prospect ca nu se ia mai mult de 3-4 saptamani. Aveam o ruda in varsta ce lua Imovane de zeci de ani, nu stiu nici macar de ce lua asa ceva. Niste medici straini i-au dat sa ia si sa ia, frate...si mai zicem ca in strainatate sunt medici mai buni ca in Romania.
0
24-04-2016, ora 20:16
eula
Nu este medic/terapeut
eula
Multumesc mult Clara_p, o sa incerc cu siguranta!
0
24-04-2016, ora 20:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu sunt medici mai buni decat in Romania si uneori astepti cu lunile pentru o programare.
Ruda ta lua Imovane pentru insomnie.
Cu placere !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul