Obraz umflat dupa extractie de molar de minte

04-08-2017
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Buna seara. Ieri i s-a extras fiului meu de 15 ani un molar de minte de jos. Dantura este sănătoasă, dar are aparat dentar. A fost o operație destul de grea, s-a folosit si freza. Molarul nu a fost extras ușor. Gingia a fost cusuta in locul respectiv. De ieri, obrazul a început sa se umfle. Astăzi este destul de mult umflat, aproape pana sub ochi si are dureri mari. Pana acum a pus des gheata pe locul respectiv si a luat Nurofen Forte. In seara aceasta a luat Ketonal duo, dar durerea nu scade. In seara aceasta s-a plâns ca obrazul este cald si am vazut ca acum este rosu. Nu i s-a prescris antibiotic. Am intrebat, dar doamna asistenta a spus ca probabil nu este necesar. Daca trebuie sa ia, nu stiu ce anume si in ce doza. Mai rau este ca e vineri seara si nu avem unde sa mergem la un control. Ce este de facut ? Va mulțumesc.
9 comentarii
1
05-08-2017, ora 00:06
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, dupa cum o descrieti dumneavoastra, extractia a fost traumatizanta si deci inflamatia si durerea sunt perfect normale. Chiar si o inflamatie puternica pe care o descrieti dumneavoastra. Totusi, pentru linistea sufleteasca a tuturor, mergeti pana la facultate pentru un control postextractional.

Sigur totul va fi bine!
Spor!
0
05-08-2017, ora 00:12
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Mulțumesc mult pentru răspuns. Din păcate nu am unde sa merg pentru un control de urgenta, sunt din provincie. Daca obrazul devine rosu, ar fi necesar antibiotic? In acest caz, ce anume si ce doza?
0
05-08-2017, ora 00:42
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Copilul mi-a spus adineauri ca simte o umflatura in interior, dar nu chiar unde este gingia cusuta. Si simte ca din aceasta umflatura iese un lichid amar. Este grav? Va mulțumesc.
1
05-08-2017, ora 01:06
Dr. A I
Dr. A I
Trebuie sa va intreb: extractia molarului in sine s-a facut din ce cauza? A unei infectii cumva? A unei carii profunde? Sau pur si simplu era in malpozitie si impingea molarii din fata?
1
05-08-2017, ora 08:36
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Dupa o extractie de molar de minte inclus este recomandat tratamentul cu antibiotice 5-7 zile.
Puteti cere medicului de familie o reteta pentru un antibiotic.
In acest interval de timp este foarte importanta igiena orala.Chiar daca nu poate deschide bine gura trebuie sa se spele pe dinti si sa se clateasca de cateva ori pe zi cu apa de gura.
0
05-08-2017, ora 12:17
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Multumesc pentru raspuns. Molarul de minte era sanatos, dar nu avea o pozitie completa. I s-a pus aparat dentar si in radiografie se vede ca este aplecat si impinge molarul vecin. Asa sunt crescuti toti molarii lui de minte. Medicul ortodont ne-a spus ca trebuie sa mearga la un chirurg specialist sa-i extraga pana se termina de pus aparatul dentar si sus si jos. Altfel, indreptarea dintilor va fi compromisa.
Pe de alta parte, nu ni s-a spus daca molarul extras era inclus, semiinclus, etc. Din radiografie nu-mi dau seama daca era iesit deja.
0
05-08-2017, ora 12:38
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Am vrut sa scriu ca molarul extras nu avea o poziție corecta, am scris greșit "poziție completa".
1
05-08-2017, ora 13:29
Dr. A I
Dr. A I
Parerea mea este ca aceasta inflamatie va descreste. Extractia unui molar aflata in malpozitie, in special daca a fost laborioasa, va duce in general la inflamatie (chiar puternica), roseata, poate chiar febra si bineinteles durere.

Antibioticul poate fi dat preventiv (in special in perioadele ca acestea cu temperaturi ridicate) dar nu este obligatoriu. Daca organismul pacientului nu este tarat atunci acesta se va apara singur si fara ajutorul antibioticului.

Urmati in continuare indicatiile medicului, puneti-va fiul sa clateasca cu ceai de salvie si musetel strecurat (antiinfectios si cicatrizant), fara lactate de vreun fel timp de trei zile si o igiena riguroasa a locului care sa includa periaj bland in jurul locului postextractional.

Luni, pentru linistea dumneavoastra mergeti la un control postextractional ca sa fiti sigura ca totul decurge cum trebuie

Va fi bine veti vedea.
0
05-08-2017, ora 15:22
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Va mulțumesc foarte mult pentru lămuriri si incurajări!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •