Obsesia unui fapt savarsit, posibil fara remediere

18-07-2013
Raluca2896
Nu este medic/terapeut
Raluca2896
Buna ziua!
In urma cu un an, am decis sa ma apuc de fumat in urma unor probleme in familie, Pe masura ce timpul se scurgea incepeam sa observ efectele negative ale fumatului. Desi le vedeam nu vroiam sa ma las de fumat. Parul meu este cea mai mare 'durere' a mea, cade mult, este uscat...de multe ori am o mare obsesie incat ma gandesc non-stop, caut remedii, nu pot sa dorm noaptea gandindu-ma ca nu voi mai avea niciodata parul de alta data. Inainte cu ceva timp (cateva luni) de a ma apuca sa fumez m-am tuns, pe masura ce timpul a trecut, parul meu a crescut insa deteriorat, uscat, despicat la varfuri, fara volum. Acum doua saptamani m-am uns cu gaz pe par, am lasat-o pe bunica sa il unga, dupa doua saptamani de la ungere cu gaz, l-am dat cu ulei de masline, iar la clatire m-am clatit cu o solutie facuta din apa si otet, am inceput sa-mi fac suc de morcovi pentru asimilarea vitaminei A, saptamana aceasta am renuntat la fumat tocmai fiindca mi-am dat seama ca nu voi reusi niciodata sa aduc stralucirea parului meu inapoi fara sa renunt la viciul acesta. Am trei zile de cand nu am aprins o tigara, sunt impacata cu mine, din punct de vedere al tigarii, insa mi-e foarte teama, nu stiu la ce masti naturiste sa mai apelaz ca sa-mi recapat parul de alta data, am vreo sansa? Vroiam sa ma tund scurt ca baietii sa o iau de la 0, dar parca nu ma lasa inima, am 17 ani si cred ca tocmai parul reda o frumusete naturala. Nu-mi fac parul cu placa, ondulatorul sau sa ma usuc cu feonul insa mi-e foarte frica sa nu reusesc sa-l fac sa-si revina. O sa-si revina vreodata fara sa ma tund foarte scurt? In cat timp si-ar reveni parul meu? Este cazul sa ma alarmez sa iau vitamine ori pastile pentru caderea parului? Voi reusi sa regasesc stralucirea parului meu? Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Cred ca obsesia ma si impiedica uneori! Multumesc!
8 comentarii
0
18-07-2013, ora 15:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tundeti in fiecare luna cate jumatate de cm/1cm ca sa se regenereze mai repede si cumparati de la plafar sampon pentru parul deteriorat care sa contina ginseng, nuc si ce mai gasiti.
0
18-07-2013, ora 17:43
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Este normal sa te ingrijoreze sanatatea parului tau, avand in vedere ca pentru fete este unul dintre simbolurile feminitatii. Exista sampoane pe care daca le folosesti regulat, dupa 2-3 luni isi fac efectul. Atentie, insa, degradarea puternica a parului poate avea si alte cauze, care necesita mai multa atentie. Ar fi indicat, poate, sa faci un set de analize, de rutina si sa consulti forumul medical. Succes! Asteptam sa ne dai de veste despre solutia care te-a ajutat.
0
31-07-2013, ora 13:53
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Este extraordinar ca ati fost capabila sa va lasati de fumat ascultind mesajul corpului dvs - parul uscat si deteriorat a fost semnalul. Cita intelepciune! Aveti dreptate, fumatul va poate nenoroci parul, mie mi-a cazut atit de mult incit am dezvoltat o chelie de toata frumusetea si am fumat cite 2 pachete pe zi timp de citiva ani, deci am avut timp sa mi distrug parul. Doar ca eu n am fost atit de isteata ca dvs sa ma las de fumat repede. Cu rabdare si rezolvind arsurile interioare (supararile) care va macina si va imping sa fumati, veti vedea ca si parul dvs isi revine usor usor. Uneori chiar repede :) Poate v-ar face bine sa ne impartasiti problemele care v-au impins sa va apucati de fumat. Uneori vorbind despre ele va puteti simti mai bine si parca atunci apar si solutiile. Va imbratisez si felicitari pentru ca v-ati lasat de fumat! Camelia Ioanas
0
31-07-2013, ora 14:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Camelia.Ioanas

Nu stiam ca femeile pot face chelie, si nu stiam ca chelia se poate 'vindeca'. Poate cu transplant sau ceva...
0
01-08-2013, ora 13:30
Raluca2896
Nu este medic/terapeut
Raluca2896
Doamna Clara, am o verisoara care intr-adevar a dezvoltat un petec de chelie datorita stresului si dupa tratament scalpul acesteia si-a revenit iar parul a crescut. Multumesc doamana Camelia pentru incurajari, voi continua astfel. La fel de adevarat este si faptul ca trairile interioare dau tonul aspectului fizic mai putin placut, aparitia ridurilor, caderea parului, scaderea in greutate, ori luarea in greutate sunt actionate de ceea ce consumam si de starile noastre emotionale. Catre toate cititoarele, nu lasati actiunile exterioare sa va afecteze aspectul fizic!
0
01-08-2013, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Raluca2896

Un petec mic cat un dop, sa zicem, unde a cazut parul se numeste alopecie.
Cand incepe sa cada mai mult si se dezgoleste chelia, ca la barbati, se numeste calvitie.
0
31-10-2013, ora 11:28
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
In momentul in care ai decis sa te apuci de fumat, ai considerat ca asa e cel mai bine pentru tine, avand in vedere ca problemele te-au coplesit. Apoi, dupa cum vad eu lucrurile, ai considerat ca deteriorarea parului este o pedeapsa pentru alegerea ta.
In fapt, este o urmare a fumatului, un efect negativ.
Astfel stand lucrurile, accepta ca omul ia uneori decizii care se dovedesc a fi nu tocmai potrivite.
Mai mult, in urma experientei avute, ai luat apoi o decizie corecta, de a te lasa de fumat, decizie pentru care ai primit felicitari, si cred ca nu numai aici, pe forum.
Parul tau are capacitatea de regenerare, celulele corpului tau au "memorie", ai rabdare cu tine insati si incredere!
0
15-03-2014, ora 20:31
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna, Raluca!

Cred ca ar fi indicat sa postezi intrebarea ta si la alte sectiuni de pe Forum, dedicate ingrijirii parului.
Succes!

psih. Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenta de nicotina
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Caderea parului
  • Căderea părului
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •