obsesie

17-10-2017
valyeusebiu159
Nu este medic/terapeut
valyeusebiu159
De mai bine de 2 ani de zile am o obsesie permanenta legata de niste poze.Eu de 2 ani de zile in cea mai mare parte a timpului cateodata 6-7-8 ore pe zii descarc poze diverse cu actrite fotomodel sau actrite din diferite filme.Acum 6 luni am aflat ca va trebuii sa merg impreuna cu mama si cu sora in moldova in vizita la bunicul meu si a intrat frica in mine ca politistii de la vama s-ar putea sa ma someze sa imi sterg pozele din telefon pe motiv ca:nu sunt aranjate intrun anumit mod, nu detin drepturi de autor asupra lor si alte motive.
Am avut si zile in care am stat pana la 4-5 dimineata descarcand si stergand poze trecand de la extaz la tristete.
Acum 1 an am fost la un pas sa imi pun capat zilelor din cauza acestor poze, mai exact urmarisem un clip pentru adulti si simteam ca vazand acel clip mi-am batut joc de viata mea si ca pozele actuale nu imi mai sunt accesibile!
Din fericire a sunat mama mea si ma convins fara sa stie sa renunt la suicid.Cel mai interesant lucru este ca in momentul in care am gasit pe net cateva poze dragutze cu o actrita de care imi placea am devenit brusc foarte optimist si am reusit sa scap de gandurile suicidale!
Vreau sa va intreb:
1.Este posibil ca politistii de la granita sa imi controleze pozele din telefon?Imi loati o piatra de pe inima daca ziceti nu.
2.Obsesia asta a mea este ceva normal?
7 comentarii
0
17-10-2017, ora 16:07
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
1. Nu este normal (sanatos) sa ai astfel de obsesii. Este nevoie de un consult psihiatric (si pentru obsesii si pentru ideile de sinucidere). Ele trebuie tratate (pastile si psihoterapie). Daca ai sub 18 ani, mergi la medic impreuna cu ai tai.
2. Intrebarea ta (legata de politie) e tot un simptom (se numeste cautare de asigurari) si, cu fiecare raspuns la intrebarile tale de genul asta, e posibil sa scapi de o obsesie si sa apara alta (pentru care iar sa ceri asigurari si tot asa).
Pe scurt, cat mai repede la medic.
1
17-10-2017, ora 16:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e normal ceea ce faceti dar nici la vama nu o sa fiti cautat in telefonul mobil. Eu in locul dv. as avea niste discutii cu un psihoterapeut ca sa scap de aceste obsesii.
Incercati sa stati de vorba si cu un duhovnic, poate va va ajuta.
Sanatate multa!
1
17-10-2017, ora 17:37
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Atentie, sunt situatii frecvente in care, credintele religioase intaresc sau construiesc noi obsesii-mai ales cand persoana isi interiorizeaza sentimentele de vinovatie. Din experienta, macar pana cand capeti control asupra gandurilor obsesive, amana discutiile cu tema religioasa.
0
17-10-2017, ora 17:44
valyeusebiu159
Nu este medic/terapeut
valyeusebiu159
Am 21 de ani si fac tratament de la varsta de 15 ani.Medicul psihiatru stie de aceste probleme si mi-a introdus in tratament:escitalopram 10 mg.Am realizat ca obsesiile mele se schimba dupa ce scap de una dintre ele.
Timp de 6 luni de zile imi verificam in permanenta mainile si eram obsedat de ideea ca fara sa fiu constient voi rataci o foaie din clasa si voi ajunge la inchisoare unde voi fii departe de a imi privii pozele in continuare.Voi vorbi cu medicul psihiatru pentru a cere o solutie.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Toate cele bune!
0
17-10-2017, ora 17:54
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Ps-incearca psihoterapie cognitiv-comportamentala. Exista o tehnica special pentru tulburarea obsesiv compulsiva. Se numeste expunere cu preventia raspunsului. Functioneaza!
Numai bine!
0
17-10-2017, ora 18:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate nu ar strica sa intrebi medicul daca nu ar fi folositor sa creasca un pic doza de escitalopram.
In plus, ar fi indicat sa incepi orice forma de psihoterapie care e orientata spre o restructurare a gandurilor si comportamentelor in relatia ta cu cei din jur

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
17-10-2017, ora 20:23
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Salut, Cristi!

Daca imi permiti, doresc sa iti ofer doua recomandari. Prima se refera la a pastra o relatie apropiata cu medicul psihiatru. Mergi lunar la consult si ia-ti medicatia prescrisa. Cand mergi la consult, este important sa spui toate simptomele pe care le ai.

A doua recomandare se refera la psihotrapie. Din experienta mea, in asemenea cazuri psihoterapia de familie aduce rezultate foarte bune pe termen lung. Daca poti, apeleaza la cineva care are formare in psihoterapie sistemica (de familie), daca nu, la fel cum a spus si colegul meu, mergi la un psihoterapeut cu o alta formare. Psihoterapia este ceea ce te va ajuta pe termeng lung sa iti revii si sa poti functiona cat mai aproape de ceea ce consideram "normal" si sanatos.

Nu delasa nici unul dintre aceste doua aspecte. Ambele sunt egal de importante!

Iti doresc multa sanatate si spor la treaba!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul