obturatie de canal(pt doctor maseluta 202)

29-11-2008
ALINAJENY
Nu este medic/terapeut
ALINAJENY
Buna. Am si eu o problema. Am infectie la radacina unui dinte din fata, de 5 zile mi sa facut obturatie de canal (sper ca m-am exprimat corect), mi-a dat si antibiotice, durere am foarte putin cand ating, si umflat putin, dar marti am din nou programare pt ca mi-a zis ca a mai ramas putin si mai trebuie curatat...Problema e ca dintele se misca, nu stiu ce grad e dar e vizibil, carie nu am, a fost plombat, lovitura mai sigur.Va rg frumos sa-mi spuneti o sa-si recapete rezistenta cu timpul, nu vreau sa-l pierd, ma si imaginez intr-o depresie psihica sa stau si 2 zile fara dinte, mai ales in fata. Locuiesc si in Irlanda si dupa cum se stie e foarte scump aici, un implant 2500 euro, bridge la un dinte 1000 euro.(am noroc ca am carte medicala si nu platesc) dar nu accepta pt implant si bridge, doar pt proteza acrilica si nu suport ca mi-a facut (mai am 4 masele lipsa).Daca tot trebuie extras, si n-am ce face, spuneti-mi va rog daca fac implant stau cu surubul acela in fata 4-6 luni, am inteles ca dintele este pus dupa aceasta perioada, se poate pune ceva dinte provizoriu?...si mai spuneti-mi va rg cat ma costa un implant cu tot cu dinte? Va multumesc !
1 comentarii
0
02-12-2008, ora 15:09
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna! Nu sunt doctor maseluta dar sper sa va pot ajuta macar cu un sfat.
Probabil ca obturatia de pe canal este provizorie si pe baza de antibiotic pentru tratamentul infectiei. Daca inca mai este putin umflat ar fi bine sa il ajutati cu un antiinflamator (ce gasiti acolo la farmacie; daca aveti medicamente din tara Panadol, Ibuprofen, chiar si Aspirina). Radiografii ati facut la acel dinte? Sigur nu este o infectie a parodontiului (a tesutului care inconjura dintele)? Este foarte important gradul de mobilitate in evaluarea sanselor unui dinte. Medicul stomatolog care v-a tratat stie ca dintele este mobil? De regula dupa devitalizare si tratament pe canal dintii mobili isi pierd din mobilitate dar daca vorbim de gradul 2 sau 3 deja solutia este extractia si un implant care aici in tara inseamna mai putin de 1000 euro cu tot cu coroana (ex.: la clinica unde lucrez eu implantul este 600 euro iar coroana 250 euro). Da, se poate pune ceva provizoriu cele cateva luni cat va fi gol. Sunt multi medici care pun coroana imediat pe implant, insa este destul de riscant. Sper ca v-am raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul