Ochelari noi, vedere laterala foarte neclara.

19-08-2010
AndreiN
Nu este medic/terapeut
AndreiN
Buna seara.
Ieri am fost sa imi iau noii ochelari, dupa un control la ochi etc. Dioptriile imi sunt -3.5 -1.25, -3.5 -1 (rezultatele avute la controlul pe care mi lam facut inainte sami comand noua pereche de ochelari). Problema este cea din subiectul postului: daca incerc sa ma uit la ceva putin dintro parte, imediat simt disconfort la ochiul din partea respectiva. Am incercat sa ma uit printrun singur ochi, dintro directie putin laterala (subliniez "putin", nu incerc sa ma uit prin marginea lentilei), si efectul este ca vad aproape ca si cum nu as avea ochelari, neclaritate foarte mare. Asta mi se intampla la ambele lentile. Mam intors la cabinetul la care miam facut ochelarii de 2 ori; prima data, doctorul care mi ia prescris era inca acolo, cand iam spus ca nu vad deloc in lateral, mia zis clar: "uitate doar in fata, la orice ochelar dioptria este perfecta doar in mijlocul lentilei". Inteleg ca este un punct optim al dioptriei pe lentila, dar totusi si acum vad cu ochelarii vechi fara nici o problema in orice directie mias misca ochiul. Intreb pe ceilalti purtatori de ochelari, sau pe cineva in domeniu: este acest lucru normal? Port ochelari de vreo 17 ani, iam mai si schimbat intre timp, dar niciodata nu a trebuit sa ma uit drept inainte ca sa vad clar. A 2a oara cand am fost am gasit doar asistentele, care dupa ce sau invartit putin pe acolo si miau luat ochelarii sai testeze, au spus ca este o problema de ajustare. Este adevarat? Daca vad total neclar in lateral, mi se vor ajusta totusi ochii si voi vedea si cand voi privi in stanga dreapta?

Apreciez orice sfat/experienta, multumesc.
1 comentarii
0
19-08-2010, ora 01:36
AndreiN
Nu este medic/terapeut
AndreiN
Toate cuvintele care ar trebui sa fie despartite au fost despartite cu " " apostrof simplu si nu cratima, se pare ca nu merge apostroful pe acest forum :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •