Ochi care lacrimeaza, sensibil lumina, senzatie de ceva in ochi

28-09-2011
caguars
Nu este medic/terapeut
caguars
Buna ziua d-na doctor. Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Stiu ca cel mai indicat ar fi sa merg la un control, insa momentan nu ma pot deplasa ( sufar de maladie Lobstein si in aceasta vara am avut o problema la picior si de abia acum am inceput sa ma refac, merg dar doar in casa si foarte greu ). Pecizez ca am o conjunctivita de mic copil. De 2 zile patesc ceva mai ciudat, ma scol cu ochii foarte lipiti, lacrimati, si cateva ore bune de abia ii tin deschisi, nu ma pot uita la tv sau altceva cu lumina. In ochiul drept am o senzatie de rana sau geana in ochi. Ciudat este ca imi curge rau si nasul ca si cum as fi racit, ca in acelasi timp cu ochiul cand lacrimeaza. Ce sa fac pt a mai ameliora, stiu ca am mai avut probleme de acest gen acum cativa ani si mi s-a recomandat ( de catre medic ) Proculin 10 zile. Ar fi bine sa incerc si acum sau sa stau asa ? Precizez ca port si ochelari.
7 comentarii
0
28-09-2011, ora 19:13
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Senzatia de "corp strain" in ochi, sensibilitatea la lumina, lacrimarea, prezenta de scretii conjunctivale( "ochii lipiti") sunt sugestive pentru o keratoconjunctivita; este important pentru un diagnostic corect si pentru a alege cea mai potrivita conduita terapeutica sa faci un examen biomicroscopic; in cazul in care sunt prezente leziuni corneene, este utila si determinarea Ig G antiVHS pentru a obiectiva sau infirma o keratita herpetica; daca punem un diagnostic de keratita herpetica, iti recomand si un antiviral ( Aciclovir sau Ganciclovir unguent si Aciclovir tablete); de asemenea, examen de evidentiere a Ag Chlamidial. Etiologia infectiei oculare in cazul tau ar putea fi virala, bacteriana, mixta. Ce poti face: igiena local riguroasa cu un sampon pentru bebelusi, dimineata si seara, iti recomand sa pui un antibiotic colir ( pentru ca ochii sunt lipiti- aspect sugestiv pentru o etiologie bacteriana), o quinolona, ca de exemplu, Floxal colir ( este de curand aparut pe piata si Vigamox) -1 picatura de 5 ori pe zi, 10 zile, iar seara, Floxal unguent oftalmic, dupa igiena pleoapelor- 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, 10 zile; pentru a diminua senzatia de corp strain, lacrimi artificiale sau Corneregel- 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior de 5 ori pe zi, 10 zile. In afara de rinoree( nas care curge), mai sunt si alte simptome sugestive pentru IACRS( o conjunctivita poate apare in contextul unei IACRS) ? Exista si mancarime( ne gandim si la o componenta alergica)??Iti mai recomand si un antihistaminic : Ketotifen( Claritine) -1 tb pe zi, seara, 10 zile; numai bine
0
28-09-2011, ora 19:15
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
PS : tratamentul propus mai sus trebuie ajustat de catre medicul examinator; numai bine
0
28-09-2011, ora 19:18
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
...La examenul biomicroscopic trebuie sa cautam si un corp strain la ochiul drept.
0
28-09-2011, ora 19:59
caguars
Nu este medic/terapeut
caguars
Deci am si o senzatie de parca as fi racit, dar nu tusesc, si nici nu am alt simptom. Si da am si mancarime la ochi. Va multumesc mult o sa incerc ce mi-ati zic d-tra, asta macar pana voi reusi sa ajung undeva la control. Numai bine.
0
28-09-2011, ora 20:06
caguars
Nu este medic/terapeut
caguars
Am uitat sa va intreb, aceste picaturi si unguent Floxal colir, Cornegel, se elibereaza si fara reteta?
0
08-10-2011, ora 03:03
tema
Nu este medic/terapeut
tema
caguars, vezi ca problema s-ar putea sa nu fie de la ochi ci de la nas - sa ai o sinuzita.
Ai spus ca parca ai fi racit, deci e posibil sa ai o sinuzita.
Nasul comunica cu ochii prin canalul naso- lacrimal si de aici sa ai acele simptome.
Ar trebui sa iti faci un exudat nazal cu antibiograma, daca este ceva sa stii cu ce antibiotic sa te tratezi.
Daca te doare gatul, ar trebui sa iti faci si un exudat faringian cu antibiograma.
inainte de analize nu te speli in nas si in gura si nu bei apa, deasemenea trebuie sa treaca cel putin 10 zile daca ai luat antibiotic ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
0
30-03-2012, ora 18:29
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
hello, Poate-mi spune si mie cineva ce parere are despre asta ?

http://naturasanat.allshops.ro/oferta-speciala/314042/SELENIU+ORGANIC+80+CAPSULE+PROMOTIE+5%2B1+GRATIS+-+HERBAGETICA.html
http://www.probiolife.ro/noni-bitteraloe-vera-1sucul-noni-pachet-litri-gratis-camgznd3-p-1791.html

mie mi se pare ca ceva nu pare afi in regula. Am auzit intamplator ca produsele Calivita nu ar fi cele mai bune. Eu am cumparat in trecut. voi ce parere aveti ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •